Zombie-programmeringsspråk: Kan Visual Basic være den neste COBOL?

Video: Hva er det raskest voksende programmeringsspråket? I følge en ny rapport er JavaScript ikke lenger kongen av koden. TechRepublics Nick Heath forklarer hvilke programmeringsspråk som er varme, og hvilke språk som blekner.

Mer om Open Source

  • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
  • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
  • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
  • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

Lister med programmeringsspråk oppfordrer ofte spirende utviklere til å lære seg den siste hotness - språket som alle faller over seg selv til å grok.

Men å bytte på de nyeste og beste språkene er ikke den eneste måten å forbedre sjansene dine for å lande en jobb som utvikler. Å fokusere på et døende språk kan noen ganger være et anstendig valg.

Spekteret av zombiespråk, de gamle utviklerfavorittene som nekter å dø, er blitt brakt frem i forveien denne måneden, med TIOBE-indeksen som fremhever motstandskraften til Visual Basic - både Visual Basic.NET og den klassiske versjonen fra 1990-tallet.

At Visual Basic.NET fortsetter å henge på som det sjette mest populære språket i TIOBE-listen, opp to steder fra i fjor, er en overraskelse for TIOBE, som teller antall treff for hvert programmeringsspråk som returneres av større søk motorer.

"Dette er virkelig overraskende. For omtrent to år siden uttalte vi i et intervju om TIOBE-indeksen at det var et spørsmål om noen år før Visual Basic skulle forsvinne, " heter det i blogposten.

Ikke bare har Visual Basic "et dårlig bilde blant ekspertprogrammerere", ifølge TIOBE, i fjor kunngjorde Mads Torgersen fra Microsoft Microsoft ville legge mindre vekt på å legge til nye funksjoner til Visual Basic.NET, til fordel for å fokusere på å utvikle det mer moderne C # språk i stedet.

TIOBE spør om Visual Basic "kan ta dette nye trøkket og fortsette å overleve?".

Ganske muligens sier John Grant, dataforsker og direktør for IT Jobs Watch,

"Det er fortsatt mye VB-kode der ute som krever kontinuerlig støtte og vedlikehold. Denne kodebasen forsvinner ikke snart - det er en lignende situasjon i bankene med COBOL, " sa han.

"Det er lett å forestille seg den skremmende oppgaven å migrere disse systemene til, for eksempel, den offentlige skyen. Mangel på budsjetter, forretningsprioriteringer osv., Betyr at disse arveapplikasjonene blir holdt liv i livet.

"Når puljen av erfarne VB-programmerere avtar, kan du forvente at lønnsatsene vil begynne å stige."

Og James Milligan, direktør for Hays Digital Technology, sa at Visual Basic.NET for tiden fortsetter å være etterspurt og gir konkurransedyktige lønninger.

"Vi fortsetter å se etterspørselen etter utviklere av C # og VB.NET, med juniorutviklere og utviklere som ser lønnsøkningen deres med over 6% i år i henhold til lønnsveiledningen vår, " sa han.

"Selv om vi er usikre på fremtiden til Visual Basic, vil det sannsynligvis forbli populært i minst de neste årene på grunn av dets enkelhet."

Milligan trakk også paralleller med den flerårige etterspørselen etter programmerere som er dyktige i ærverdige programmeringsspråk COBOL, et språk som er eldre enn The Beatles.

"Andre språk som fortsatt brukes mye til tross for at de kjører gamle systemer inkluderer COBOL. Det er kjent at COBOL har en tendens til å være å foretrekke i forretnings-, finans- og administrasjonssystemer på grunn av effektiviteten i å håndtere store datamengder - så det er spådd å forbli populært på tvers av disse sektorene. "

Til tross for COBOL helt tilbake til 1959, da Steve Jobs bare var fire år gammel, er fortsatt programmerere med erfaring i språket etterspurt etter flere tiår i jobben, da det lave antallet jobber matches av det lille bassenget med utviklere med nødvendig kompetanse .

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com