De verste programmeringsspråkene å lære i 2019

De verste programmeringsspråkene å lære i 2019 Codementor lister opp de sliter språkene som kanskje ikke er verdt tiden din.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Selv om det ikke er noe definitivt verste eller beste programmeringsspråk, er det noen som er bedre enn andre hvis du ønsker å lære et språk som etterspørres og med et aktivt samfunn.

Codementor har samlet en liste over språk som kjemper for å tiltrekke utviklere eller interesse fra arbeidsgivere.

Den såkalte listen "verste programmeringsspråk å lære i 2019" er den siste i nettstedets årlige runde, med Codementor som understreker at listen gjenspeiler språk som er et dårlig valg å lære som førstespråk.

Slike lister er alltid kontroversielle, og en ting å huske på er at du kanskje ikke er enig i metodikken som brukes av Codementor, et online fellesskap for mentorutviklere. Metodikken som brukes er forklart på slutten av artikkelen.

Mens de verste fem språkene å lære er listet opp nedenfor, er det noen andre overraskende utrop på listen, med noen språk som ofte er brukt og ofte rost å finne veien til de verste 20.

Store navn som tok et dykk

Kotlin

Til tross for at Kotlin ble feiret for å tilby Java-utviklere et mer moderne og morsomt språk å kode på, sier Codementor at det hoppet fra det 18. til det 11. verste språket å lære.

Selv om Kotlin er et fullt støttet språk for Android-utvikling, sier Codementor at det bare var et middels samfunnsengasjement for språket og uansett jobbmuligheter. Kombinert med en glid i språkets utsikter til vekst, etter Codementors estimering, var dette nok til å se Java Virtual Machine (JVM) målrettede språk klatre på rangeringene til verste språk.

R

Det statistiske analysespråket R hadde også et dårlig år med beregning av Codementor, med det datavitenskapelige fokuserte språket klatret opp til 12. plass på listen.

Codementor tilskriver denne dårlige viser til sin glatte vekst i fjor og fallende samfunnsengasjement.

Mens R også droppet ett sted i årets RedMonk-programmeringsrangeringer, advarte RedMonk-analytikere mot å lese for mye i glippen, og sa at språket fortsatte å tjene en "levende base av analytiske og datavitenskapelige brukssaker".

Er det en Ruby renessanse?

Til tross for at Rubys formuer hadde slått sent, likte språket, som en gang var populært blant nettutviklere, en liten snuoperasjon i fjor, ifølge Codementor.

Språket falt tre steder til det 17. verste programmeringsspråket å lære, noe Codementor tilskriver sterkt samfunnsengasjement og jobbetterspørsel, nok til å oppveie det dårligere viser i Codementors vekst- og trender-kategori.

De verste programmeringsspråkene å lære i 2019 ifølge Codementor

1. Elm

Hva er det? Elm er primært rettet mot webutviklere, og er et funksjonsspråk som kompilerer til JavaScript, og er designet for å gjøre det enklere å lage webapper.

Hvorfor Codementor sier at du ikke burde lære det: Flere grunner, hovedsakelig sier de at det har det fjerde verste samfunnsengasjementet, fallende vekst, og selv om jobbutsiktene for Elm ble noe bedre, ble det fremdeles rangert som det femte verste språket i jobben- markedskategori.

Hva andre språkundersøkelser sier: Ikke så veldig, Elm er ikke med i årets runde av språk av Stack Overflow eller RedMonk.

2. CoffeeScript

Hva er det? Igjen, først og fremst et språk for nettutvikling, kompilerer CoffeeScript til JavaScript og er designet for å forbedre JavaScripts lesbarhet.

Hvorfor Codementor sier at du ikke burde lære det: Codementor kjemper om CoffeeScript samfunnsengasjement, og navngir det som det verste språket for engasjement i fjor. Den sier også at språkets allerede dårlige vekst tok en neseive gjennom året, og argumenterte for at "CoffeeScript sin storhetstid ligger lenger bak det enn for andre språk". Mens jobbutsiktene også ble forverret, sier Codementor at det fremdeles er jobber som søker CoffeeScript-ferdigheter.

Hva andre språkundersøkelser sier: Bare nevnt i forbifarten i årets RedMonk Programming Language Rankings, med en merknad om at CoffeeScript er mindre populært enn Rust. Den inneholder også i nedre tilbydere av Tiobe-indeksen på 100 populære språk.

3. Erlang

Hva er det? Erlang ble opprettet av det svenske teleselskapet Ericsson for nesten tre tiår siden for å hjelpe til med å bygge telefoniapplikasjoner. Den er designet for å støtte storstilt dirigering av telefonsamtaler og håndtere feil uten å kollapse. Den er egnet til å bygge pålitelige og skalerbare applikasjoner.

Hvorfor Codementor sier at du ikke burde lære det: Erlang så den største nedgangen i samfunnsengasjement i løpet av året, med interesse for at språket også falt, også i forhold til andre i sin funksjonelle språknisje. Codementor ble rangert som det fjerde verste språket å lære når det gjelder jobbetterspørsel, men påpeker at selv om det fortsatt er flere Erlang-utviklere enn ledige jobber, så vokser ikke etterspørselen etter utviklere like raskt som andre språk.

Hva andre språkundersøkelser sier: En stor advarsel for Codementors skjønn er lønnen for roller assosiert med Erlang, med Erlang som det niende høyest betalte språket og det 22. "mest elskede" språket i henhold til årets Stack Overflow Developer Survey.

Erlang opplevde imidlertid også et fall i Tiobe-indeksen i løpet av fjoråret, og falt fra nummer 23 til 50.

4. Lua

Hva er det? Et lett, integrerbart skriftspråk som ofte brukes i spill og tilbyr anstendig ytelse i forhold til andre skriptspråk.

Hvorfor Codementor sier at du ikke burde lære det: Mens samfunnsengasjementet for Lua steg i fjor, hadde det flat vekst og ble rangert som nest dårligst etter jobb etterspørsel, med Codementor som sa "det er fortsatt flere Lua-utviklere enn det er etterspørsel etter dem".

Hva andre språkundersøkelser sier: Rangeret 30. plass i Tiobe-indeksen for populære programmeringsspråk.

5. Perl

Hva er det? Perl er populær for webserver scripting, sysadmin jobber, nettverksprogrammering og automatisering av forskjellige oppgaver, siden slutten av 1980-tallet.

Hvorfor Codementor sier at du ikke burde lære det: Forverring av samfunnsengasjement, synkende vekst og tilbud som overgår etterspørselen i arbeidsmarkedet er de viktigste årsakene som er gitt, med Codementor som sier "Perl står overfor en nedadgående trend når det gjelder utviklerens interesse".

Hva andre språkundersøkelser sier: Perl har lenge vært i topp 20 i Tiobe-indeksen for populære programmeringsspråk, og plassert som nummer 14 i denne april-indeksen, mens han også kartla 18. plassering i RedMonk Programming Language Rankings for dette året.

Listen over verste programmeringsspråk å lære er basert på Codementor som rangerer hvert språk når det gjelder samfunnsengasjement : basert på aktivitet på GitHub, Twitter, Stack Overflow, Facebook, Freenode og Reddit, vekst : basert på Google Trends og Stack Overflow Trends, og jobbmarked : med etterspørsel basert på stackshare.io, techstacks.io og CodementorX klientforespørsler og tilbud basert på Stack Overflows 2018 Developer Survey 2018 og resultater fra CodementorXs proprietære data.

Bilde: Codementor

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com