Windows 10, tre år senere: Hvorfor dette er så bra som det blir

Windows 10. mai 2019-oppdatering: Alt du trenger å vite Endringer kommer til Windows 10 med utgivelsen av versjon 1903 som påvirker hverdagens brukere og IT-beslutningstakere. Her er hva du trenger å vite.

For erfarne IT-veteraner - og PC-entusiaster - er det en vanlig visdom om forsinkelsen mellom når en versjon av Windows slippes, og når disse utgivelsene blir pålitelige . Windows XP er det viktigste eksempelet på dette, ettersom den opprinnelige utgivelsen av XP manglet en rekke viktige sikkerhetsbeskyttelser - en ombygget brannmur som standard er aktivert, støtte for NX-bit og til slutt deaktivering av Windows Messenger-tjenesten misbrukt av spammere, ble lagt til i Tjenesten Pakke 2, tre år og et døgn etter at XP først ble utgitt.

Denne utgivelsen fungerer i begge retninger: Windows NT 4 hadde en delvis ødelagt implementering av Plug and Play, en stort sett ødelagt DirectX-implementering, og ingen offisiell USB-støtte, problemer som ikke ville løses før lanseringen av Windows 2000, tre år og fire måneder seinere. På samme måte var Windows Vista en rot ved utgivelsen, hovedsakelig på grunn av tredjeparts driverkompatibilitetsproblemer som resulterte i ustabilitet, og Microsofts helt urealistiske konsept "Vista Capable", som setter minimumskravene til maskinvare langt lavere enn ressursene Vista trengte å ha en hyggelig opplevelse. Windows 7 løslatt for utmerkelser fra pressen to år og åtte måneder senere.

Windows 10. mai 2019-oppdatering: En innsideveiledning (gratis PDF)

Og det forlater oss med våre nåværende omstendigheter med Windows 10. For omtrent syv uker siden - 21. mai - ble versjon 1903 (eller 19H1), ellers kjent som oppdateringen mai 2019, utgitt. Dette markerer tre år, ni måneder og 22 dager siden den første utgivelsen av Windows 10. Mottakelsen har vært høflig positiv, selv om problemer med lanseringen har fått Microsoft til å kreve at brukere fjerner USB-lagringsenheter eller SD-kort før oppgradering; På samme måte ble oppdateringen blokkert på Surface Book 2 fordi et driverproblem gjør at det ikke er i stand til å se NVIDIA GPU i basen til high-end-modellen.

Microsofts vedvarende vanskeligheter med å skrive drivere for sin egen maskinvare er pinlig, men generelt er utrullingen av Windows 10 1903 relativt problemfritt sammenlignet med versjonen som kom før den, som så rapporter om tap av data ved oppgradering, tap av data ved håndtering av ZIP-filer, feil rapportering om CPU-bruk, brudd på lyddrivere og en HP-tastaturdriver som forårsaket BSOD-er. Disse problemene fikk Microsoft til å stoppe distribusjonen av versjon 1809 i flere uker for ytterligere fikser, og slipp den på nytt i midten av november 2018.

Kall det data eller anekdote, men dette er så bra som det blir

Microsofts beslutning om å permittere 18.000 ansatte i 2014 - stort sett inkludert programvaretestere - har utvilsomt satt Windows dårligere. Spredning av høyprofilerte problemer med påfølgende utgivelser av Windows 10 bærer det ut. Microsoft har ikke vist noe tegn på å støtte seg bort fra sin halvårlige utgivelseskadens, selv om den rikelig forsiktige utrullingen av Windows 10 1903 viser at de har lært noe av debakten seks måneder før.

Når det er sagt, løser Windows 10 1903 - etter sine egne fordeler - betydelige brukervennlighetsproblemer, spesielt for samtidig bruk av DPI-bevisste og gamle applikasjoner, og samtidig bruk av skjermer med forskjellige DPI-verdier. Det er så solid og dramafritt for en utgivelse som et kommersielt produkt med hundrevis av millioner brukere noensinne vil oppleve, selv om den utgivelsen fremdeles er gjenstand for noen uavklarte feil ved lansering.

Det er eksplisitt ikke å si at Microsofts telemetri-policy er mindre kontroversiell eller bedre forklart enn da Windows 10 ble utgitt. Microsofts kontinuerlig dårlige evne til å kommunisere hva som samles inn hever fortsatt ire. Det er ikke meningsfylt forskjellig fra dataene som samles inn av Google, og Android er like mye som monopol på mobil som Windows er på skrivebordet, men Microsoft fortsetter å møte mer negativitet rundt det. Til tross for Microsofts (nå helligdommelige) personvernfokuserte "Scroogled" -kampanje, vil ikke selskapet endre kurs på telemetri på dette tidspunktet.

Gitt plasseringen av Windows 10 som egentlig den siste versjonen av Windows (på samme måte som Mac OS X har vært siden 2001), er det potensielt uklokt å erklære dette nøyaktige tidspunktet "så godt det blir." Microsofts merittliste vil sannsynligvis sikkerhetskopiere denne påstanden, skjønt - i beste fall kan Microsoft levere iterative endringer på toppen av Windows 10, men den halvårlige utgivelsesadgangen gir seg ikke til store endringer, og ytterligere iterative endringer vil ikke overbevise den skeptikere. Hvis du ikke liker Windows 10 nå, vil du ikke like det i fremtiden.

Til syvende og sist er oppmerksomheten flyktig. Noe vil erstatte Windows 10, og syklusen begynner igjen. År fra nå vil vi alle være tilbake her og diskutere fordelene med Windows One eller Windows 365, fordi Microsofts merittliste for navn er hva det er.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com