Windows 10 S: Et jukseark

Windows 10 S: Er dette Microsoft OS riktig for din bedrift? Finn ut hvorfor enheter som kjører Microsofts Windows 10 S-operativsystem, tilbyr bedrifter mer sikkerhet og kontroll.

I et moderne skysentrisk arbeidsmiljø er det ikke alltid nødvendig for hver arbeidsstasjon eller hver ansatt å ha full tilgang til alle mulige applikasjoner. For sikkerhetsformål er det noen ganger mye bedre hvis bedrifter og IT-avdelinger begrenser ansattes tilgang til bare applikasjonene de trenger for å utføre sine spesifikke jobber. En av de mest effektive måtene å gjøre dette på er å begrense tilgangskapasiteten til operativsystemet som kjører en ansattes dataenhet.

Mer om Windows

 • Slik bruker du God Mode i Windows 10
 • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
 • Microsofts største flopper i tiåret
 • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

I det siste, avhengige av virksomheter på mainframe-dum terminalsystem for å begrense tilgang til applikasjoner, men det systemet plasserte alvorlige grenser for ansattes innovasjon og teamsamarbeid. Det gamle systemet, så sikkert som det var, ville være en katastrofe for det moderne foretaket, som krever et moderne system som utnytter skybasert databehandling uten å kvele ansattes kreativitet.

Plassering av en enhets operativsystem i en låst sikker tilstand kan begrense tilgangen til applikasjoner, mens du fremdeles drar nytte av regnekraften til skyen og potensialet for medarbeiderens samhandling og samarbeid - dette er arbeidsprinsippet bak Microsoft Windows 10 S. Som endret versjonen av Windows 10 Pro, kan det strømlinjeformede Windows 10 S fremdeles oppnå beregningsytelse og kommunikasjon, men med grenser som gir ekstra sikkerhet i en bedrift eller et akademisk miljø.

Hva er Windows 10 S?

Microsoft Windows 10 S er en forhåndskonfigurert versjon av Windows 10 Pro designet for å være sikrere, men med samme ytelsesnivå. Den mest åpenbare begrensningen er at Windows 10 S bare kan laste ned, installere og bruke applikasjoner som er bekreftet og tilgjengelig fra Microsoft Store.

Standard nettleser er Microsoft Edge for å opprettholde sikkerhet mens du utfører aktivitet i et skymiljø. Videre er Windows 10 S spesielt konfigurert for å yte bedre og sikrere med Microsoft Edge. Så mens andre nettlesere kan være tilgjengelige i Microsoft Store, vil Edge alltid være den mest optimaliserte nettleseren du kan bruke på en Windows 10 S-enhet.

Den andre store forskjellen mellom Microsoft Windows 10 S og Windows 10 Pro er at Windows 10 S-versjonen ikke bare kan kjøres på x86-prosessorer fra Intel og AMD, men også på Qualcomm Snapdragon-prosessorer. Denne muligheten utvider typen enheter som kan kjøre Windows 10 S til også å omfatte mobil og spesiell bruk maskinvare.

Tilleggsressurser

 • U-sving for Windows 10 S Mode: Å låse opp PCer vil være gratis, sier Microsoft (TechRepublic)
 • Microsoft legger til ny sikkerhet, personvern og Edge-funksjoner til den nyeste Windows 10 testbyggingen (ZDNet)
 • 10 kjappe tips for å få Windows 10 til å fungere slik du vil (TechRepublic)
 • Topp Windows 10 spørsmål: Hvordan installere, sikre, oppgradere, få det gratis (ZDNet)
 • Windows 10: Den smarte personguiden (TechRepublic)

Hva er fordelene med å kjøre Windows 10 S, og hva er de største forskjellene mellom Windows 10 S og Windows 10 Pro?

Microsoft Windows 10 S er designet for å kjøre på maskinvare som spenner fra små mobile enheter med lite minne og datakraft til kraftige arbeidsstasjoner med enorme mengder minne og regnekapasitet. Det er et allsidig operativsystem med en sikker profil som begrenser applikasjonene til bare de som er bekreftet og tilgjengelige i Microsoft Store.

Ved å begrense applikasjoner til Microsoft Store, kan bedrifter og IT-avdelinger bedre kontrollere hvilke applikasjoner de tillater på hver maskinvare. Enheter som kjører Windows 10 S kan unngå mye av skadelig programvare som er vanlig for andre versjoner av Windows 10 og andre operativsystemer.

Imidlertid betyr ikke denne applikasjonsbegrensningen at maskinvare som kjører Windows 10 S er begrenset i deres evne til å kommunisere med andre enheter og nettskyen; samarbeid, samarbeid og innovasjon ved interaksjon av ansatte hos ansatte er fremdeles mulig, og med riktig sett av Microsoft Store-bekreftede verktøy, er det høyst sannsynlig.

Alle jukseark fra TechRepublic og smarte personguider

Windows 10 S er optimalisert for å kjøre Microsoft Edge nettleser, som videre er designet for å fungere greit med andre Microsoft-produkter og tjenester som Office 365 og Azure. Enheter som kjører Windows 10 S oppnår derfor sin beste ytelse i et Microsoft-økosystem, noe som kan være til fordel for visse foretak under visse omstendigheter.

Enheter som kjører Windows 10 S kan oppgraderes til å kjøre Windows 10 Pro gratis. Prosessen kan utføres med en enkel nedlasting fra Microsoft Store og en installasjonsoppdatering. Merk: Husk at transformasjonen bare fungerer i en retning - når en enhet er oppgradert til Windows 10 Pro, kan den ikke transformeres tilbake til Windows 10 S.

Fordi applikasjoner er begrenset til de som er bekreftet og tilgjengelige i Microsoft Store, bør ethvert program som er kjøpt for en Windows 10 S-enhet, også være tilgjengelig på en Windows 10 Pro-enhet, og omvendt, hvis brukeren logger seg på med samme Microsoft-konto ; Imidlertid kan enheter som kjører på en Snapdragon-prosessor være begrenset i denne forbindelse.

Tabell A viser de største forskjellene mellom Windows 10 S og Windows 10 Pro.

Tabell A

Bilde: Microsoft

Tilleggsressurser

 • Windows 10. april 2018 Oppdatering: En innsidehåndbok (gratis PDF) (TechRepublic)
 • Hvordan unngå å installere Windows 10 crapware (gratis PDF) (TechRepublic)
 • Microsofts BitLocker-krypteringsprogram: Et jukseark (TechRepublic)
 • Windows 10: Gjør deg klar for PC-er med 'utover hele dagen' batterilevetid (TechRepublic)
 • Windows 10 Creators Update: Den smarte personens guide (TechRepublic)
 • Windows 10 strømtips: Hemmelige snarveier til favorittinnstillingene dine (Tech Pro Research)

Hva er ulempene med Windows 10 S?

Selv om det faktum at Microsoft Windows 10 S-enheter bare kan bruke applikasjoner fra Microsoft Store, kan anses som en fordel i mange situasjoner, kan begrensningen også sees på som en ulempe i noen andre tilfeller. For firmaer som driver egenutviklede eller egenutviklede applikasjoner, ikke tilgjengelige og bekreftet i butikken, vil Windows 10 S være praktisk talt ubrukelig.

For bedrifter som kjører online og skybaserte applikasjoner som er optimalisert for andre nettlesere enn Edge, kan bruk av enheter som kjører Windows 10 S også være problematisk. Mens nettlesere som Google Chrome og Mozilla Firefox kan være tilgjengelige fra Microsoft Store, vil de ikke kunne samsvare med ytelsesoptimaliseringen innebygd i Edge under Windows 10 S.

Tilleggsressurser

 • 20 raske Windows-tips for strømbrukere (gratis PDF) (TechRepublic)
 • Windows 10 søkelys: Forbered, reparere og gjenopprette (Tech Pro Research)
 • Windows 10: Informasjon om personvern og datadeling du trenger å vite (TechRepublic)
 • Windows 10 personvernveiledning: Hvordan ta kontrollen (ZDNet)

Hva er fordelene og ulempene basert på Windows 10 S som kjører en Snapdragon-prosessor?

Microsoft Windows 10 S-maskinvare som bruker en Qualcomm Snapdragon-prosessor, kan dra nytte av fordelene knyttet til en mobil enhet. De viktigste fordelene med en mobil enhet inkluderer:

 • Alltid tilkoblet: Fordi Snapdragon-enheter ofte har en mobildatatilkobling, er de alltid koblet til internett - i det minste når det er et tilgjengelig cellulært signal. Akkurat som en mobil smarttelefon vil slike enheter bruke Wi-Fi når det er mulig, og deretter automatisk bytte til mobil når det er nødvendig. Uansett forblir disse enhetene tilkoblet.
 • Lang batterilevetid: Enheter med en Snapdragon-prosessor bruker mye mindre strøm enn Intel- og AMD-kollegene. Dette betyr at slike enheter ofte vil vare mer enn 24 timer på en enkelt full batterilading.
 • Øyeblikkelig på: Igjen, i likhet med en mobil smarttelefon, kan Snapdragon-enheter slås på nesten øyeblikkelig med et trykk på en knapp - det er ikke nødvendig å starte opp operativsystemet som en tradisjonell PC.

Selv om fordelene med Snapdragon-prosessorer for enheter som kjører Windows 10 S, er overbevisende, er det imidlertid flere ulemper å vurdere. Disse Snapdragon-begrensningene inkluderer:

 • Mangel på drivere: Drivere for maskinvare, periferiutstyr, spill og applikasjoner må utvikles og distribueres spesielt for en plattform som kjører en Snapdragon-prosessor i kombinasjon med Windows 10 S. Selv om det er mange fordeler tilgjengelig med slike enheter, er de fortsatt en del av en nisjemarked, og drivere er kanskje ikke alltid tilgjengelige.
 • Ingen støtte for 64-biters (x64) -apper: Windows 10 S på Snapdragon-prosessorer støtter bare 32-biters (x86) -apper, 32-biters (ARM32) -apper og 64-biters (ARM64) -apper - det er ingen støtte for 64-biters (x64) applikasjoner. Denne begrensningen kan forårsake problemer for bedriftene avhengig av applikasjonsbehov.
 • Emulering: Det er viktig å merke seg at 32-biters (x86) applikasjoner som kjører på Snapdragon-prosessorer under Windows 10 S, fungerer i emuleringsmodus. Dette ekstra behandlingslaget kan ha en skadelig effekt på generell ytelse.
 • Mangel på støtte: Noen grafikkintensive applikasjoner, spesielt visse spill, kjører muligens ikke på Snapdragon-prosessorer i det hele tatt fordi 32-biters (x86) emulator ikke støtter spesifikke drivere og andre grafiske protokoller som fungerer som utvidelser av Windows 10 S operativsystem.

Tilleggsressurser

 • Windows 10: hurtigladende PC-er ved bruk av Galaxy S8 Snapdragon-brikke i år (TechRepublic)
 • Denne $ Raspberry Pi-rivalen kjører Android og tilbyr 4K-video (TechRepublic)
 • Microsoft Surface Laptop: Et jukseark (TechRepublic)
 • Samsung Galaxy S9: Fartsprøver viser at Snapdragon 845 vil blitz flaggskip 2017 (ZDNet)

Hva er målmarkedet for Windows 10 S?

Microsoft Windows 10 S er kanskje ikke det beste valget for enhver bedrift og enhver situasjon, selv om det er flere betydelige markeder der operativsystemet kan være et levedyktig alternativ. Den ekstra kontrollen og sikkerheten, for eksempel, kan appellere til bransjer som opererer i strenge reguleringsmiljøer.

Banker, finansinstitusjoner, helsepersonell, forsikringsselskaper og offentlige entreprenører må overholde utallige lover og regler; mange av disse overholdelsesproblemene handler om sikkerhet og begrenset tilgang. Med begrensningene innebygd i Windows 10 S kan disse virksomhetene kunne oppnå mange av sine overholdelsesmål bare ved å velge maskinvare som er begrenset av operativsystemet.

Bedrifter som distribuerer spesialiserte enheter med spesiell bruk (strekkodelesere, lagerbehandlingsverktøy, digitale manifest-trackere, etc.) kan ha fordel av enheter som kjører Windows 10 S. Disse enhetene er ofte designet for å dra nytte av alltid tilkoblede, alltid under drift av Snapdragon-prosessoren.

Et mindre marked for Windows 10 S-enheter er i det pedagogiske og akademiske markedet. Små, rimelige og alltid påmonterte enheter er ofte det beste valget for studenter som lærer ferdigheter innen informasjonsteknologi i en tidlig alder. Windows 10 S kan bidra til å holde grunnskole- og ungdomsstudenter fokusert og på oppgave ved å begrense sosiale medier og andre distraksjoner - i det minste på skolestøttede enheter.

Hva er konkurrentene til Windows 10 S?

Selv om markedet for Microsoft Windows 10 S-enheter er lite sammenlignet med det totale markedet for dataenheter, er det fortsatt betydelig konkurranse på dette rommet. Lav effekt, sikrere og applikasjonsbegrenset maskinvare appellerer til mange bransjer og har trukket konkurranse fra industriledere som Google og Apple.

Den viktigste konkurransen til Windows 10 S er mest sannsynlig Google Chromebook. Disse enhetene glemmer det tradisjonelle PC-operativsystemet og velger å bruke en spesialisert nettleser. En Chromebook er avhengig av skytjenester og nettbaserte applikasjoner i stedet for apper som er installert på enheten. Dette gir slike enheter enda mer kontroll over hvilke applikasjoner som kan brukes. Dette legger også noen konkrete grenser for hvilke oppgaver en Chromebook kan utføre.

Nettbrett som Apple iPad konkurrerer også i dette markedet. IPad og lignende enheter begrenser applikasjoner til bare de som er kontrollert og gjør tilgjengelige via Apple. Det lukkede Apple-økosystemet gir foretakene et visst nivå av sikkerhet for den generelle sikkerheten til disse enhetene; Selv om antallet tilgjengelige applikasjoner for iPad er betydelig, er datakraftene imidlertid ikke beregnet.

Apple og Google har brukt mye tid og ressurser på å promotere deres begrensede enheter i utdannings- og akademia-markedet, og begge selskapene dominerer dette markedet. Microsoft vil ha problemer med å komme i gang med Windows 10 S, selv om selskapet kan vise at produktene deres har overlegen ytelse.

Tilleggsressurser

 • Kan Microsofts overflate gå av på Apples iPad? (ZDNet)
 • 10 tips for å hjelpe deg med å bli en Google Chromebook strømbruker (TechRepublic)
 • Microsofts Apple iPad-beater? 400 dollar Surface tablet er sikkerhetskopiert av FCC filings (ZDNet)
 • Microsoft Surface Pro med LTE Advanced gjennomgang: En mer tilkoblet overflate, ingen Wi-Fi nødvendig (CNET)

Hvordan kan jeg få Windows 10 S?

Microsoft Windows 10 S er vanligvis ikke tilgjengelig som et frittstående produkt. I stedet er operativsystemet kjøpt som valgt modus for en bestemt enhet. Mens selskaper som Acer og HP vil tilby forskjellige bærbare datamaskiner med Windows 10 S, er det beste stedet å finne kvalitetsenheter direkte fra Microsoft Store.

Mange av Surface Bærbare datamaskiner tilgjengelig fra Microsoft Store, inkludert Surface Go, er konfigurert med Windows 10 S. Basismodellene starter på 399 dollar.

Tilleggsressurser

 • Microsoft Surface Go: Et jukseark (TechRepublic)
 • Hvorfor bygde Microsoft Surface Go? (ZDNet)
 • Hvilken Microsoft Surface skal jeg kjøpe? (CNET)
 • Microsoft Surface Pro: Et jukseark (TechRepublic)

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com