Windows 10: Gjør deg klar for flere PCer som bare kjører Microsoft Store-apper som standard

Video: Toppfunksjoner i Windows 10 Fall Creators Update NickReath fra TechRepublic kjører ned alle toppfunksjonene forretningsfolk trenger å vite om i Microsofts neste store Windows 10-oppdatering.

Mer om Windows

 • Slik bruker du God Mode i Windows 10
 • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
 • Microsofts største flopper i tiåret
 • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

I årevis har Windows-PCer kjørt et bredt spekter av programvare, men nå ser det ut til at Microsoft vil gi PC-produsenter rom for å begrense hvilke apper som fungerer på Windows-maskiner.

Microsoft planlegger å oppdatere alle versjoner av Windows 10 for å innlemme S Mode, som vil begrense maskinen til kun å installere apper fra Microsoft Store, ifølge et lekkert veikart.

Veikartet antyder at PC-produsenter vil kunne bruke modusen til å låse et bredere spekter av Windows 10-maskiner til bare å kjøre Microsoft Store-apper som standard.

Brukere av Windows 10 Home og Education-utgavene vil kunne oppgradere til en standard, ubegrenset versjon gratis, mens brukere av Windows 10 Pro blir belastet $ 49 for å bytte. Windows 10 Pro S, som ser ut til å være en versjon av Windows som standard skal kjøres i S-modus, vil imidlertid være begrenset til avanserte maskiner.

Endringen i tilnærmingen betyr at PCer også vil slutte å bli solgt med Windows 10 S, en versjon av OS som bare kan kjøre Microsoft Store-apper.

Imidlertid, hvis et større utvalg av Windows 10-PCer selges med S Mode aktivert som standard, kan motviljen for mange brukere til å endre Windows-innstillinger øke antallet personer som bruker Microsoft Store-apper. Det tekniske nettstedet Thurrot.com ble vist Microsoft-tall som antyder at 60 prosent av brukerne av avanserte enheter holder seg til Windows 10 S, i stedet for å oppgradere det til den ubegrensede Windows 10 Pro.

Microsoft argumenterer for at låsing av maskiner til Windows Store-apper gir brukere garantier for ytelsen og sikkerheten til programvaren som kjører på deres maskin.

Gjennomganger av tidligere Windows-maskiner låst til Microsoft Store fremhevet imidlertid det dårlige utvalget av programvare som er tilgjengelig sammenlignet med den mye bredere katalogen av generell x86-programvare som tradisjonelt har kjørt på Windows-PCer.

Forrester hovedanalytiker JP Gownder sa: "For skoler er 10 S en flott løsning for å forenkle tilgangskontroll og styring og gjøre Windows-maskiner mer konkurransedyktige med Chromebooks. Men for de fleste brukere - både bedrifter og forbrukere - er 10 S litt for begrensende for folk flest.

"For rimeligere enheter hjelper 10 S med ytelse, og kan være passende for noen kjøpere, så OEM-er kan sende flere enheter med 10 S-modus aktivert (og hjelpe kjøpere med å få tilgang til denne opplevelsen).

"Alt i alt gir Windows 10 S Mode mye mening, og sannsynligvis burde vært den opprinnelige strategien."

Microsoft har også indikert at det vil være et unntak i Windows S-modus, der operativsystemet kan kjøre antivirus-apper som ikke er fra Microsoft Store.

Det lekkede veikartet avslørte også Microsofts planer om å variere Windows-lisensieringskostnadene ytterligere, avhengig av spesifikasjonene til PC-en den er installert på.

Microsoft vil klassifisere fem typer PC: Entry, Value, Core, Core + og Advanced. Disse spesifikasjonene vil variere fra, på inngangsnivå: Intel Atom / Celeron / Pentium ≤ 4 GB RAM & ≤ 32 GB SSD OG ≤ 14, 1 "skjermstørrelse (NB), ≤ 11, 6" (2in1, nettbrett), ≥ 17 "AiO; til, på avansert nivå: Intel Core i9 (hvilken som helst konfigurasjon) ELLER Core i7 ≥ 6 Kerner (hvilken som helst RAM) ELLER AMD Threadripper (hvilken som helst konfigurasjon) ELLER Intel Core i7> 16 GB (alle kjerner) eller AMD FX / Ryzen7> 16 GB (alle kjerner) ELLER ≥ 4K skjermoppløsning (hvilken som helst prosessor, inkluderer 4K UHD-3840 oppløsning.

Lisensieringskostnadene til PC-produsenten vil være: Advanced ($ 101), Core + ($ 86.66), Core ($ 65.45), Value ($ 45), og Entry ($ 25). De fleste av disse nye prisene trer i kraft fra 2. april og for Home Advanced fra 1. mai.

En Microsoft-talsperson sa: "Windows 10 S gir en strømlinjeformet, sikker og batterieffektiv opplevelse som vi mener er et godt valg for mange kunder. Vi vil dele mer om hva som er neste gang for Windows 10 S når vi er klare."

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag Bilde: ZDNet

Mer om Windows 10

 • Microsoft legger til nye Windows 10 Home-utgaver i sin line-up (ZDNet)
 • Windows 10: Microsoft lanserer nye personvernverktøy for telemetri data (ZDNet)
 • Microsoft kunngjør rolig slutten av det siste gratis oppgraderingstilbudet for Windows 10 (ZDNet)
 • Microsoft justerer Windows Shell, Edge og mer i nyeste Windows 10-testbygging (ZDNet)
 • Microsoft: Windows 10 Fall Creators Update er klar for virksomhet (ZDNet)
 • Microsofts nyeste test 10 for Windows 10 inkluderer Tidslinjefunksjon (ZDNet)
 • Hva er Windows 10 Fall Creators Update? Alt du trenger å vite om Microsofts store oppgradering
 • Windows 10: Noen av 2018s største nye funksjoner er nå tilgjengelige å prøve
 • Oppdatering av Windows 10 Fall Creators: Hvordan bruke OneDrive Files On-Demand
 • Galleri: Hva er nytt i Microsofts Windows 10 Fall Creators Update
 • Slik struper du peer-to-peer-oppdatering av båndbreddebruk i Windows 10 Fall Creators Update
 • Hvordan beskytte Windows 10-PC-en din mot ransomware med Fall Creators Update
 • Se Windows 10s nye utseende: Microsofts flytende designsystem i aksjon
 • Video: Toppfunksjoner i Windows 10 Fall Creators Update

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com