Windows 10. april 2018 Oppdatering: 9 funksjoner bedriftsbrukere trenger å vite

Windows 10 Spring Creators Update er lastet med produktivitetsfunksjoner Tidslinje, nær andel, og Cortana kommer alle i den neste store Windows 10-oppdateringen, sier Nick Heath fra TechRepublic.

Microsofts oppdatering av Windows 10 april 2018 kommer ut hver dag nå, og den er en stor en.

Mer om Windows

 • Slik bruker du God Mode i Windows 10
 • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
 • Microsofts største flopper i tiåret
 • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

Som tilfellet var med Windows 10 Fall Creators Update, er mange av funksjonene rettet mot forbrukere, men bedriftsverdenen ble ikke glemt. Det er mange endringer i Windows 10 i april 2018-oppdateringen som også påvirker forretningsbrukere.

Hele listen over store endringer som kommer i Windows 10. april 2018-oppdateringen er omtalt i dette TechRepublic-galleriet, men her er ni av dem som virkelig skiller seg ut for bedriftsbrukere.

Merknad 27. april 2018: Det forventede navnet på denne Windows 10-oppdateringen var Spring Creators Update, selv om det ble avslørt at det vil være Windows 10 April 2018 Update .

1. Tidslinjen

Ved å trykke på Windows-tasten og -fanen samtidig får du opp tidslinjen. Denne raske historikkvisningen viser appene du har brukt og filene du har åpnet i dem, noe som gjør hopping tilbake i jobb til en lek.

De som er logget inn på en Microsoft-konto på sin PC, vil også kunne trekke opp sin tidslinje på andre enheter, inkludert Android og iOS-enheter med Cortana installert.

2. Windows Defender Application Guard kommer til Win 10 Pro

Også kjent som WDAG, denne funksjonen pleide å være eksklusiv for forbrukerversjoner av Windows 10, men er nå tilgjengelig for Windows 10 Professional-brukere.

WDAG er en ekstra sikkerhetsfunksjon i Microsoft Edge-nettleseren som bruker containere for å isolere nedlastinger for å beskytte systemer. Nedlastet skadelig programvare sitter fast i en container og kan ikke skade, noe som kan gjøre at noen administratorer vurderer å pålegge Edge-bruk på kontoret.

3. Windows AI-plattform med ferdig trente maskinlæringsmodeller

En av de mest tungvint delene av å komme i gang med maskinlæring er å trene en ny AI til å gjøre det du vil. Den fasen kan være en hindring for oppføring for mindre selskaper, men ikke med Windows AI-plattformen som skulle debutere i Windows 10. april 2018-oppdateringen.

Windows AI vil komme med flere forskjellige ferdigtrente læringsapparater som mange selskaper kan finne som passer deres behov uten å måtte investere utallige timer for å lære det å gjøre grunnleggende sortering.

4. Windows Diagnostic Data Viewer

Da jeg hadde teknisk support, krevde dumpfiler og diagnostikk flere trinn, avhengig av hvordan systemet ble satt opp, men ikke lenger. I april 2018-oppdateringen kan Windows-diagnoserapporter vises i Diagnostic Data Viewer.

Alle dataene som Windows ønsker å sende til Microsoft kan sees på, selv om det krever litt kunnskap for å vite hva du ser på - Windows lar deg se på det, men det kan ikke oversettes noe fra datamaskin til vanlig Engelsk.

5. Forbedrede tilgangsbegrensninger for mapper for apper

I Innstillinger-applikasjonen under Personvern-fanen er fire nye alternativer: Dokumenter, bilder, kamera og filsystem. Under hver av disse kategoriene er alternativet å bytte tilgang til disse Windows-komponentene for ethvert program på datamaskinen.

Dette er en stor fordel for de som er bekymret for personvern og sikkerhet - nå kan ikke applikasjoner få tilgang til filsystemet med mindre tilgang er gitt av brukeren.

6. Multi-GPU-ledelse

Trenger du å kutte ned på strømregningen på kontoret? Dette kan være innstillingen du har ventet på.

Et nytt alternativ er lagt til for høyytelsesdatamaskiner som bruker både innebygde og separate skjermkort: muligheten til å spesifisere hvilke apper som får tilgang til hvilke.

Du finner disse alternativene i System-appen under System -> Display. Der kan du se alle appene som er installert på en maskin og fortelle hvert enkelt hvilket kort de kan bruke.

7. Nytt Windows-subsystem for Linux-funksjoner

Flere livskvalitetsfunksjoner er lagt til WSL:

 • Unix-stikkontakter er nå tilgjengelige, noe som betyr at WSL-forekomster nå kan kommunisere med Windows-systemet de er installert på. Nærmere bestemt vil Linux Docker Client kunne snakke med Windows Docker Daemon.
 • Linux-oppgaver kan fortsette å kjøre i bakgrunnen når WSL-terminalen er stengt.
 • Linux-tillatelser kan legges til filmetadata.
 • Feilsøking av Node.js-prosjekter i WSL ble bare enklere: VS-koden IDE kan brukes i WSL.
 • Miljøvariabelen WSLENV kan deles mellom Linux og Windows.
 • Et verktøy kalt wslpath er lagt til for å gjøre konvertering av filer fra Windows til Linux enklere.

8. Båndbreddeadministrasjon nå tilgjengelig i gruppepolicy

I Group Policy Editor, under Datakonfigurasjon -> Administrative maler -> Windows-komponenter -> Delivery Optimization er en ny funksjon: muligheten til å kontrollere app og Windows oppdatere båndbredde.

GP-ledere kan nå gasspakke oppdateringsleveranse basert på tid på døgnet eller individuell maskin, og spare båndbredde i løpet av høye åpningstider og flytte disse oppdateringene til kvelden der de hører hjemme.

9. VM-distribusjonsforbedringer

Et raskt verktøy for å lage tilpassede VM-bilder kommer med Windows 10 april 2018-oppdateringen, som garantert vil glede alle som tester i et IT-miljø.

Du kan finne mer informasjon om denne funksjonen på Microsofts hjemmeside.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

Se også

 • Vil datamaskinen min kjøre Windows 10 april 2018? (TechRepublic)
 • Windows 10. april 2018-oppdatering: Hvordan få det tidlig (TechRepublic)
 • Hva er nytt i Windows 10 versjon 1803, Spring Creators Update (ZDNet)
 • Oppdatering av Windows 10 Spring Creators: Handler raskt for å utsette denne store oppgraderingen (ZDNet)
 • IT pro sin guide til effektiv patch management (gratis PDF) (TechRepublic)
Bilde: ZDNet

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com