Hvorfor tilstanden til programvare-QA er i beste fall skjelven

De største utfordringene ved å ta i bruk DevOps Det er ikke noe lett med DevOps og skyen. Ny produktansvarlig for Relic Jim Gochee deler viktige tips for å overvinne utfordringer med digital transformasjon i bedriften.

En ny rapport om tilstanden for testing av programvarekvalitetssikring (QA) avslører noen dystre nyheter, og alle fra utviklere til CXOer bør ta varsel.

Rapporten, utgitt av QA-plattformprodusenten Rainforest QA, fant at bare 17% av QA-organisasjonene hadde god eller utmerket helse, noe rapporten definerer som en organisasjons generelle tillit til sine QA-strategier, mål og utførelse.

Videre var det bare 53% av de spurte som indikerte at de hadde en QA-strategi på plass, noe som etterlater 47% av organisasjonene et uklart mål for hvordan de skal sikre utgivelsen av kvalitetskode.

Den kontinuerlige leveransetrenden som har dominert DevOps de siste årene forventes å fortsette å vokse i 2019, som rapportert av TechRepublic i februar. Det betyr at QA-team må være på ballen for å sikre at kode blir inspisert og feil rettet før utgivelser, der vinduene blir stadig mindre og beskatter testere mer og mer.

Automatisert QA: Ikke nødvendigvis svaret

Det har vært mye interesse for automatisert QA-testing - koblingen over til teknologitrender i 2019 inkluderer spådommer om at QA-automatisering vil øke - men rapporten fant ut at automatisering kanskje ikke tar tak.

Cirka 89% av de spurte sa at deres QA-team inkluderer manuelle testere, og bare 64% sa at de hadde automatiseringsingeniører.

Det kan være fristende å anta at automatisering ganske enkelt er et teknologisk fremskritt over hele linja, men det er neppe tilfelle. Selv om automatisert kvalitetsnivå kan være bra i noen tilfeller, er det ganske enkelt ikke passende i andre, og det er også viktig å huske at automatisert testing bare er like bra som selve testen.

Av beregninger og utviklingssykluser

Uansett hvordan team QA'er koden sin, skiller to oppsiktsvekkende statistikk fra rapporten seg ut: Mer enn halvparten av respondentene måler ikke noen QA-beregninger, og 42% mangler noen metode for å bestemme testdekning.

Disse to statistikkene virker kanskje ikke direkte relatert, men de er tegn på et problem som plager QA: Den er uorganisert og gjør ikke så mye for å holde oversikt over sin egen suksess (eller fiasko).

Kaoset rundt QA gjenspeiles direkte i tilliten respondentene hadde med sin innsats: 39% sa at de bare hadde moderat tillit til at QA-testene deres leverte et produkt av høy kvalitet, og bare 10% sa at de hadde et høyt nivå av tillit.

Sammen med ikke å ta en intern måling av QA-suksess, ser det ut til at poenget med QA blir savnet helt av en stor prosentandel av teamene: 72% sa at de er avhengige av kunder som kilde til tilbakemeldingen av produktene.

Et effektivt QA-team, ifølge rapporten, sikrer at "produktene er så nær feilfrie som mulig når de når sluttbrukeren." Det tallet på 72% indikerer at det ikke ofte er tilfelle.

Finnes det en løsning?

Utviklere må møte det faktum at rask utvikling og utgivelse av sykluser, DevOps og CI / CD-praksis er her for å bli. Mange av dem har det, men de raske syklusene og presset ovenfra gjør det vanskelig å gjøre det nødvendige arbeidet som sikrer kvalitetsutgivelser.

Utviklingshastigheten og presset på utviklerne vil sannsynligvis ikke endre seg i den nåværende programvaredrevne markedsplassen. Det som kan endre seg er hvordan QA blir sett organisatorisk.

Rapporten bemerker at organisasjoner med separate QA- og utviklingsteam har en høyere grad av suksess for kvalitetssikring; integrering av QA med utviklere kan gjørmete vannet, noe som fører til rolleforvirring og folk blir trukket fra den ene oppgaven til den andre.

Det er på tide at organisasjonsledere legger større vekt på QA: Det er ikke en ettertanke, men en essensiell del av utviklingsprosessen. Dårlig QA fører ikke bare til utgivelser av dårlig kvalitet - det kan også bremse hele utviklingsprosessen.

Som rapporten konkluderer, "Hvis du ikke kan følge med etterspørselen, kan det være konkurrenten din." Å gi flere ressurser til QA kan være nøkkelen til å møte utviklingsfrister med høykvalitets kode i hånden.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com