Hvorfor åpen kildekode ikke bare handler om kode

Hvorfor åpen kildekode ikke bare handler om kode Abby Cabunoc Mayes fra Mozilla Foundation forklarer hvorfor åpen kildekode handler om kultur like mye som det handler om kode.

Tech Patterson's Dan Patterson ber Abby Cabunoc Mayes fra Mozilla Foundation om å diskutere hvor åpen kildekode handler om kode, men like mye om kultur. Følgende er et redigert utskrift av intervjuet.

Dan Patterson: Åpen kildekode gjør at forretningsteknologi verden går rundt. Men åpen kildekode handler ikke bare om kode. Abby, kan hjelpe oss med å forstå ikke bare åpen kildekode som programmering og som ingeniørmetafor, eller noe som brukes av ingeniører. Men åpen kildekode som en grunnleggende komponent og noe som er slags kulturelt inngrodd i forretningsteknologi.

Mer om Open Source

  • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
  • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
  • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
  • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

Abby Mayes: For sikker. Ja, og vi har sett ting som Firefox virkelig lykkes der folk kommer fra hele verden for å bygge et produkt åpent og invitere bidrag. Og vi har sett det lykkes og virkelig ta ned et monopol. Og vi har sett dette fungere, gang på gang, i mer enn bare kode, men i bedrifter, i myndigheter, i vitenskap. Der folk, når de jobber åpent, når de inviterer bidrag, de er mer innovative, får de bedre ideer. Og de får mer innkjøp fra samfunnet som vil bruke dem.

Dan Patterson: Ja. Så ofte når vi ser på lukket kildekode eller proprietær kode, krever det vetting. Hva er noen av fordelene med åpen kildekode?

Abby Mayes: Det er mange forskjellige fordeler, avhengig av hvilken åpen praksis du vil bruke. Så som markedsandeler, hvis du gir bort noe gratis. Det er en stor fordel ved å få innspill fra kundene dine. Hvis det er åpen kildekode, kan du høre mer fra folk som bruker det. Steder som Lego bruker faktisk det, hvis de tenker på hva Lego-linjen skal produsere neste gang, har de undersøkelser og folk kan foreslå ting. Og selskapsskapende. Du får bedre innovasjon når flere mennesker, og de rette ekspertene, virkelig jobber med produktene. Det er mange forskjellige fordeler. Det er tre av dem som jeg kan tenke på nå. Yeah.

Dan Patterson: Så jeg elsker eksemplet med å ta ned et monopol. Og vi husker liksom alle dagene der Internet Explorer var den eneste nettleseren. Gratis har imidlertid noen rare konnotasjoner forbundet med det. Hva gjør åpen kildekode og gratis åpen kildekode, annerledes enn for eksempel freeware eller applikasjoner som er gratis og har mye kostnader etter installasjon?

Abby Mayes: Jeg liker å tro at bevegelsen virkelig kom sammen med The Cathedral and the Bazaar, et essay av Eric Raymond. Og han sammenlignet de to ideene. Det er katedralen, eller gratis programvare, der en liten gruppe mennesker setter sammen en stor katedral som alle kan komme til og delta på en tjeneste eller hva som helst. Han sammenlignet det med en basar, der alle er med å skape. Det er ingen reell struktur, du kan sette opp et bord hvor du vil. Du kan prute med andre mennesker. Så åpen kildekode, sammenlignet han det virkelig med Linux-stiftelsen på den tiden, der han så så mye delegasjon, så mange mennesker som tok på seg oppgaver som ville blitt stengt, i katedralmodellen. Så den ideen om at hvem som helst kan bli involvert, og hvem som helst kan delta, er virkelig den nøkkelen. Heller enn å bare gi bort noe gratis.

Dan Patterson: Har du kalt katedralmodellen?

Abby Mayes: Ja. Jeg vet ikke om det er en ekte modell. Men ja, han sammenlignet katedralen og basaren.

Dan Patterson: Det er en flott metafor. Kan du hjelpe oss å forstå litt mer om det?

Abby Mayes: Ja. Så dette essayet ble skrevet i 1997, og det inspirerte faktisk Netscape Navigator til å åpne opp kildekoden deres, helt fra begynnelsen, som ble Mozilla-prosjektet og Firefox. Og det er virkelig ... det er en del av hele Mozilla-historien, og hvorfor åpen kildekode er en del av koden vår, og en del av det vi gjør.

Dan Patterson: Hva er noen av fordelene med det?

Abby Mayes: Det er mye mer buy-in fra folk. Og å ha denne distribuerte modellen, hvor hvem som helst kan ta en del av dette, og hvem som helst kan være med å drive prosjektet, hjelper virkelig til med å holde kraften ikke sentralisert, men virkelig distribuert. Og slik kan du se hva som skjer med dataene dine. Så det er mange fordeler på den måten, og mye mer tillit til befolkningen. Og jeg tror det er her innovasjon skjer. Når alle kan være en del av noe, og hvor alle kan sende inn de beste ideene. Og jeg tror vi så det i den vitenskapelige revolusjonen, da de akademiske tidsskriftene startet. Og folk publiserte forskningen sin, og lot andre mennesker bruke det og bygge videre på det og oppdage flere ting. Vi så at det samme skjedde med åpen kildekode. Hvor du virkelig kan ta dette og bruke og gjøre hva du vil med det.

Dan Patterson: Jeg lurer på om du kan forlate oss med en prognose. Hvis du ser på, for eksempel, de neste 18 til 36 månedene, i trender, hva ser du dukke opp i åpen kildekode som virkelig er nyskapende, eller benytter deg av mange forretningsteknologitrender som IoT, big data, maskinlæring?

Abby Mayes: Det er et flott spørsmål. Jeg tror på IoT-rommet ser vi mer og mer åpen praksis, og flere steder som hacker-rom, der alle kan komme inn i denne åpne maskinvarebevegelsen. Og vi ser at det kommer flere metoder slik at de tar vare på dataene våre ordentlig. Jeg tror ved å jobbe åpent, kan vi virkelig bevege nålen fremover med privatliv og sikkerhet. Med bare Internett-helse, generelt. Så mennesker innoverer mer, og holder dataene sikrere.

Dagens nyeste nyhetsbrev

Hvis du bare kan lese en teknisk historie om dagen, er dette det. Leveres hverdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com