Hvorfor innfødte apper kan være avgjørende for Apples Mac-fremtid

Apple's fremtid i bedriften: 3 faktorer for å se Apples fremtid er på kontoret. TechRepublic's Jason Hiner beskriver teltstangteknologiene som vil posisjonere selskapet som et bedriftskraftverk.

Apple-tilskuere vil gjerne kreditere Macens stadige økning - selv som de fleste andre datamaskinprodusenter faller - til styrken i sikkerhet og ytelse, men de trenger ikke bry seg. Ikke bare fører dette synet dem til den glatte skråningen for å argumentere for at Mac-en skal bli enda mer proprietær, men den overser også den enkleste forklaringen på hvorfor Mac-regler: Apple har solgt Mac (og iPhone) som et overlegen livsstilsmerke. .

Det handler ikke om sikkerhet, med andre ord, det handler om FOMO.

Likevel kan Apple-ekspert John Gruber ha et poeng til sitt argument om at innfødte Mac-applikasjoner kan være nøkkelen til fremtiden. Her er grunnen.

Husker du da Windows var et sikkerhetsmessig?

Så mye som Mac-entusiaster liker å lete etter Macens antatt overlegne sikkerhetsrekord, er slike påstander tvilsomme. Jada, det var en tid da noen selvtilfreds klamret seg til Mac-maskinene sine fordi Windows var et utbrudd av skadelig programvare. De dagene er for lengst borte. Det har faktisk vært rapporter om at Mac OS X faktisk er mer sårbar enn Windows, selv om ytterligere analyse stiller slike påstander i spørsmålet.

Uansett kjøper ikke forbrukere sikkerhet. Når den gjennomsnittlige forbrukeren går inn i en Apple Store for å kjøpe en ny bærbar PC, er hun ikke så mye opptatt av å begrense angrepsoverflaten på operativsystemet sitt som sammenkobling av en uberørt iPhone-opplevelse til en ny bærbar PC. Smarttelefonkjøpet er med andre ord både inspirerende merkevaretilknytning og oppmuntrer større fealty for Apple-økosystemet.

Som sådan er Grubers argument (som siterer tidligere Apple-ingeniør Peter Ammon) for mer innfødte Mac-apper som en rute til forbedret sikkerhet meg som feil eller, i det minste feilaktig. Det kan være sant at Apple kunne levere større sikkerhet gjennom flere innfødte apper, men forbrukerne ville ikke bry seg. Det er ikke den virkelige magien til Mac.

Drivende differensiering

Han kommer nærmere sannheten når han argumenterer for ikke-innfødte apper som en sentral differensierer for Mac. Selv om Mac vil fortsette å selge ganske enkelt på grunn av sin førsteklasses merkevarebygging og tilkobling til iPhone-økosystemet, kan det hende at apper kommer til å spille noe mer etter hvert som PC-plattformen kommer til å gjøre noe mindre.

Som Gartner hovedanalytiker Mikako Kitagawa har beskrevet, "ser PC-kjøpere i økende grad etter kvalitet og funksjonalitet i stedet for å se etter den laveste prisen."

Hvorfor det? For i en verden der smarttelefoner eller nettbrett i økende grad har konsumert databehandlingssykluser til generelle formål, trenger PC / Mac å fylle en mer spesialisert, avansert rolle. Den større prosessorkraften og lagringskapasiteten på Mac gjør den ideell for ting som CPU-intensiv foto- eller videoredigering, for eksempel.

Programmer, med andre ord, som gir bedre resultater som originale Mac-applikasjoner.

Gruber har hevdet: "De virkelige problemene Mac-en står overfor er antall utviklere som oppretter ikke-native" Mac "-apper og antall brukere som ikke har noe problem med dem." Mens denne overfladisk lugger av Mac-elitisme - et argument mot nettet - fortsatte Gruber å antyde at Mac trenger å være mer enn bare et pent ansikt:

Internett er selvfølgelig viktig på Mac. Men Mac har liten eller ingen verdiøkning for å bruke nettet sammenlignet med andre plattformer. Verdiskapningen er det som gjør Mac til Mac, og gir den grunn til å fortsette.

Det kan være for mye å hevde, som Gruber gjør, at "Hele poenget med Mac er å være en flott plattform for innfødte Mac-apper, " gitt at Mac er enestående som en plattform for ikke-innfødte Mac-apper. Med smarttelefoner og nettbrett som sluker mer av disse generelle beregningsbehovene, er imidlertid Gruber riktig med å advare om at Apples appstrategi sannsynligvis burde skjev premium og proprietær, akkurat som maskinvaren.

Apple Weekly Newsletter

Enten du trenger tips om iPhone og Mac eller oversikt over bedriftsspesifikke Apple-nyheter, har vi deg dekket. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com