Hvorfor macOS Catalina ikke er Apples fineste øyeblikk

Bilde: Apple Inc.

Noen OS-utgivelser er bedre enn andre. macOS Catalina? Jeg tror ikke operativsystemets introduksjon er Apples fineste øyeblikk. La meg telle grunnene til hvorfor ikke.

Mer om Apple

  • Apples 5 viktigste forretningstjenester i tiåret
  • iPhone 11: Et jukseark
  • Apple Watch Series 5: Et jukseark
  • 20 Apple-tastatursnarveier forretningsbrukere trenger å vite

Faktisk begynte jeg å støte på problemer allerede før Catalina, macOS versjon 10.15, ble utgitt 7. oktober 2019. Apple klargjorde iOS 13 først, som jeg pliktoppfyllte ved utgivelsen 24. september 2019. Deretter ble jeg i to uker presentert for gjentagende feil der kritiske notater og påminnelser, oppdatert på forskjellige iPads og iPhones, ikke klarte å synkronisere med min primære Mac. Forvirring og frustrasjon resulterte, påvirket og avbrøt den daglige produksjonen, da det ikke var noen praktisk løsning før macOS Catalina traff gatene. Hvis jeg hadde visst at problemet skulle oppstå, ville jeg ventet på å oppdatere iPhones og iPad.

Topp 20 Apple-tastatursnarveier for forretningsbrukere (gratis PDF)

Problemer med MacOS Catalina-installasjonen

Selv macOS Catalina-installasjonen viste seg å være problematisk. Tilstrekkelig erfaren til å gjenkjenne en bør aldri avbryte en OS-installasjon eller macOS-oppdatering som pågår, eller hardt tilbakestille en Mac som installerer en ny utgivelse, jeg ble pålagt å gjøre akkurat det.

Etter å ha stirret på Sette opp Mac-skjermen og sett på det tilsvarende Sette opp svirrende markørbilde i timevis, ble jeg tvunget til å søke etter andres opplevelser med det samme problemet. Jeg fant øyeblikkelig at jeg ikke var alene. Mange brukere klaget på nettet over det samme problemet, med den eneste lett identifiserbare veiledningen var å avbryte installasjonen ved å trykke og holde inne Mac-strømknappen. Heldigvis fortsatte macOS-installasjonen etter å ha gjort det, men det var engstelige øyeblikk som lurte på om jeg skulle komme til å gjenopprette alle dataene mine fra en lokal Time Machine-sikkerhetskopi.

Når macOS Catalina ble installert, antok jeg at problemer relatert til det nye operativsystemet var over. Jeg tok feil.

Problemer etter MacOS Catalina-installasjonen

Hvis Mac-maskinen min var bilens instrumentbord, tilsvarer flere advarsler og kontroller motoralarmer ved oppstart. Apple ID, iCloud og relaterte funksjoner genererte varsler. Tidligere validerte tjenester, for eksempel et eksternt tilkoblingsapplikasjonsprogram, genererte aggressivt og gjentatte ganger feilvinduer. Jeg måtte bruke tid på å navigere i Systemvalg Innstillinger for sikkerhet og aktivere disse applikasjonenes atferd, selv om disse programmene allerede var konfigurert.

Så henvendte jeg meg til Mac- og Apple-passord. Apple ID-vinduet dukket gjentatte ganger opp og krevde en ny innlogging, som ved fullføring, dukket opp kontinuerlig. Frustrerende. Jeg forventer bedre av Apple. Problemene minnet om lignende opplevelser som så ofte ble assosiert med Windows, de som for mange år siden ba meg omgjøre til å bruke en Mac som min daglige produksjonsplattform.

Til slutt sporet jeg Apple ID, iCloud og lokale dataregistreringsfeil til behovet for å endre mine allerede komplekse passord til nye oppføringer. Å endre alle passordene, både lokale og skybaserte, var den eneste løsningen jeg fant på å fungere.

macOS Catalina: Unngå feilen min, og vent før du oppgraderer (ZDNet)

Når problemene ble løst, fikk jeg større problemer. Bilder synkroniserte ikke lenger, og som et resultat manglet nye bilder. Etter mye feilsøking med prøving og feiling, var den eneste løsningen jeg fant på å logge ut av iCloud fullstendig og logge meg på igjen, en prosess som bokstavelig talt krevde dager for at de tilsvarende foto- og filnedlastningene skulle fullføres.

Jeg fant også at Apple Pay og tilhørende kredittkort ikke lenger fungerte på Mac-en. Etter flere forsøk, der jeg bare mottok en uskyldig feilmelding om at handlingen mislyktes fordi Mac-sikkerhetskonfigurasjonen endret seg, oppdaget jeg at løsningen bare var å åpne lokket til Macen min mens jeg aktiverte funksjonen på nytt. Husk at lokket ikke trengte å være åpent for Face ID eller autorisasjon for fingeravtrykk; lokket trengte bare å være åpent.

I mellomtiden, på en frist for å utføre en Windows-spesifikk oppgave, fant jeg at den virtuelle VMware Fusion 11-maskinen ikke lenger fungerte. Det er en frustrerende oppdagelse å gjøre ved midnatt kvelden før du drar ut av byen. Selv om det ikke er Apples feil, skyldtes problemet en macOS Catalina-inkompatibilitet med tidligere installert programvare som fungerte feilfritt før macOS-oppgraderingen ble installert. Etter en gratis VMware-oppgradering til Fusion versjon 11.5 var jeg tilbake i bransjen, men den totale prosessen var alt annet enn glatt.

Bunnlinjen

Apple kan skryte av en lang merittliste av elegante operativsystemoppgraderinger. Men som disse problemene - mest bekreftet å være utbredt - indikerer, var macOS Catalina ikke helt opp til de typiske standardene. Forhåpentligvis viser fremtidige utgivelser seg å være mer polerte.

Apple Weekly Newsletter

Enten du trenger tips om iPhone og Mac eller oversikt over bedriftsspesifikke Apple-nyheter, har vi deg dekket. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com