Hvorfor det endelig er på tide å gi opp navnet JavaScript

Dette er de beste programmeringsspråk hver utvikler bør lære Lær disse syv programmeringsspråk hvis du vil lande en jobb innen tech, sier Alison DeNisco Rayome fra TechRepublic.
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • Oracle hevder brudd på varemerke for en iOS JavaScript-redigeringsapp.
  • JavaScript har ingenting å gjøre med Java, det opprinnelige navnet under utviklingen på Mozilla var "LiveScript."

En iOS-utvikler har tilsynelatende mottatt varsel om opphør og avstå fra Oracle om bruken av ordet "JavaScript" i tittelen på appen deres. Utvikleren, Tyanya Software, delte varselet på flerårig internett-såpeskrin Reddit for å søke råd om hvordan man bekjemper ordren.

I følge utvikleren leser meldingen delvis:

For å si det lett, det anstrenger troverdigheten til å oppgi at appen det gjelder: HTML5, CSS, JavaScript, HTML, Snippet Editor "sannsynligvis" vil ta feil av noe utviklet eller lisensiert av Oracle. Tusenvis av prosjekter inkluderer støtte for JavaScript, og ved å navngi JavaScript en ting som prosjektet bruker. For det første refererer Webkit-gjengivelsesmotoren som blant annet Safari-nettleseren er basert på JavaScript i kilden.

Hvis brukeranmeldelser er noen indikasjon, er appen ikke en gang spesielt god, med anmeldere som sier ting som "Ikke klar for produksjon", "Fungerer ikke som annonsert" og "Sløs med penger, ikke kjøp dette." Den siste oppdateringen til appen var i 2014, som changelog-merknadene bare var en oppgradering for å legge til støtte for iOS 8. Apputvikleren er i det minste ærlig om intensjonen bak det uhåndterlige navnet på appen, og sa i en Reddit-kommentar at " vi spiller App Store-rangeringen ved å legge til alle nøkkelordene til appnavnet. "

Selv om Oracle har en plikt til å beskytte varemerkene sine, understreker denne typen lovlige bludgeoning et historisk problem som har blitt forlatt uadressert for lenge: JavaScript er et forferdelig navn på det som blir beskrevet.

Det har ingenting med Java å gjøre, et faktisk produkt utviklet av Sun (nå eid av Oracle). JavaScript ble utviklet på Mozilla, og navnet ble endret under betaversjoner av Netscape Navigator 2.0 fra "LiveScript" til "JavaScript." Det har i noen tid forårsaket forvirring blant tilfeldige nettbrukere om forskjellen mellom Java og JavaScript. Gitt at ECMAScript også er et varemerkemerk, virker det som best å gå tilbake til å kalle språket "LiveScript" for å undergrave varemerkerelatert juridisk stilling.

Denne typen reaksjoner ville ikke være uten presedens. I desember 1994 kunngjorde Unisys og Compuserve en lisensavtale for bruk av LZW-komprimering, en underbygning av GIF-filformatet. Misforståelser om dette førte til opprettelsen av PNG-filformatet, som ikke bruker LZW-komprimering. Problemet forsterket seg ytterligere i 1999, da Unisys kunngjorde endringer i lisenssystemet sitt, som gjorde at "billboard- og intranett" -operatører kunne betale et engangslisensavgift på $ 5000, slik Unisys hevdet "nettsteder har hatt vanskeligheter med å avgjøre om de trenger en lisens "for bruk av GIF-er. Dette ble mye misforstått som at de krevde eiere av nettstedet til å betale, noe som ytterligere drev vedtakelsen av PNG. I følge Free Software Foundation utløp patentene som dekker statiske image-GIF i 2006.

Oracle nektet å kommentere denne historien.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com