Hvorfor utviklere og DevOps proffer bruker det meste av sine dager på feilsøking

10 vanlige feil som IT-fagfolk gjør ved feilsøking Disse 10 feilene kan gjøre det å jobbe i IT til et virkelig arbeid. Her er hva du alltid må passe på når du feilsøker.

Utviklere, DevOps-utøvere og webproduktledere (WPM) bruker det meste av sine dager på å feilsøke appproblemer, til skade for forretnings- og karriereveksten, ifølge en onsdag-rapport fra SolarWinds.

Spesiell rapport

Å ri DevOps-revolusjonen

Du kan laste ned alle artiklene i denne spesialrapporten i en PDF (gratis registrering kreves).

  • Les mer

Av de 336 undersøkte IT-fagpersonene, sa 48% at feilsøking av appproblemer var en topp tre-oppgave fullført hver dag. Mengden tidsbruk varierte etter stilling, undersøkelsen fant: Utviklere rangerte feilsøking nummer to i topp tre på 52%, bak skriving / rensing av kode (58%) og før testing (36%). DevOps-fagfolk rangerte den som toppoppgaven, til 53%, og WPMs rangerte den som den tredje toppoppgaven til 39%, bak planlegging / strategisering av fremtidige teknologiinnovasjoner (54%) og administrasjon av sluttbrukeropplevelse (46%).

SE: Stillingsbeskrivelse: DevOps engineer (Tech Pro Research)

Viktige aktiviteter som å bygge produktkartplaner, distribuere nye applikasjoner og strategisere fremtidige innovasjoner med bedriftsledere, gjorde ikke de tre beste for flertallet av disse fagfolkene, viser undersøkelsen. Dette plasserer økt press fra teknikere til å finne tid til å utføre disse oppgavene, og er i strid med idealene til DevOps, bemerket den.

"Dagens teknologifagfolk spiller en ubestridt rolle i å drive innovasjon for sine virksomheter. Applikasjonsutvikling og sluttbrukerens opplevelse er uløselig fra forretningsvekst, " sa Joe Kim, konserndirektør og global teknologisjef i SolarWinds, i en pressemelding. "Imidlertid viser denne undersøkelsen av DevOps, WPMs og utviklere at dette presset mot innovasjon minimeres til fordel for reaktive feilsøkingsoppgaver, som vokser på grunn av behovet for omfattende overvåking og synlighet i disse applikasjonene."

De undersøkte teknikere vurderte også feilsøking som en av deres mest mislikte jobbaktiviteter, til tross for at det er en topp daglig oppgave. IT-arbeidere sa også at de ville forlate sine nåværende jobber hvis det ikke er rom for avansement, eller hvis arbeidet blir for repeterende eller kjedelig, noe som angår mengden feilsøking og mangel på forretnings- og karrierevekstoppgaver i nåværende roller, undersøkelsen funnet.

Bedrifter kan vurdere å utnytte leverandørløsninger for å hjelpe til med daglige feilsøkingsoppgaver, og også se på måter å forhindre at ansatte slutter. I mellomtiden kan teknikere undersøke denne TechRepublic-artikkelen for 10 feil for å unngå når du feilsøker IT-problemer.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • 48% av utviklerne, DevOps-utøvere og WPMs sa at feilsøking av appproblemer var en topp tre-oppgave fullført hver dag. - SolarWinds, 2019
  • Mer viktige aktiviteter som å bygge produktkartplaner, distribuere nye applikasjoner og strategisere fremtidige innovasjoner med bedriftsledere, gjorde ikke de tre daglige oppgavene for de fleste IT-fagfolk. - SolarWinds, 2019

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com