Visual Studio eller Vim: Er en IDE eller tekstredigerer riktig for deg?

Video: Hva er i vente for neste generasjon programvareutvikling Atlassian CTO Sri Viswanath forklarte hvordan den smidige bevegelsen, skyen og DevOps-revolusjonen endrer dagligdagen til programvareutviklere.

Vi ønsker alle å være mer produktive, så det er ingen overraskelse at det er så mange verktøy som tar sikte på å gjøre livet enklere for utviklere.

Mer om innovasjon

 • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
 • Augmented reality for business: Cheat sheet
 • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
 • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

En gammel debatt blant programmerere er om man skal bruke en ren tekstredigerer, for eksempel Emacs, eller et mer fullstendig integrert utviklingsmiljø (IDE), for eksempel Microsofts Visual Studio.

Det er ikke noe riktig svar, snarere har hvert alternativ fordeler og ulemper. Hvis du lurer på hva som er den beste tilnærmingen for deg, her er en bred oversikt over argumentene for og imot, og hvor kjente utviklere står.

Tekstredaktører

Tekstredaktører som Vim og Emacs har blitt brukt til å skrive kode i flere tiår.

Bak den tydelige enkelheten til disse redaksjonene ligger kraftige tastatursnarveier, som er i stand til å minimere å skrive og eliminere tungvint bytte mellom tastatur og mus.

Pros

Kraftige snarveier - Tilpassbare snarveier gjør det mulig for utviklere å erstatte skrivingsrammer med noen få tastetrykk.

Tilgjengelighet - Enkel å logge på Vim fra en annen maskin via SSH og gjenoppta kodingen.

Enkelhet betyr stabilitet - Færre funksjoner og en langsommere taktskifte betyr mindre sjanse for uventet oppførsel.

Bra for å veksle mellom språk - Tekstredigerere fungerer vanligvis det samme, uavhengig av hvilket programmeringsspråk som skrives.

Utvidbarhet - Tilpassede konfigurasjoner, makroer og utvidelser er tilgjengelige for mest populære tekstredigerere.

Ulemper

Mangler funksjoner - Vaniljeversjoner av tekstredigerere inneholder vanligvis ikke viktige verktøy, mangler integrasjon med feilsøkere og kompilatorer, og mangler funksjoner som er fulle å ha, for eksempel feilkontroll. Når det er sagt, kan mange redaktører som Emacs og Sublime Text installere utvidelser for å legge til nye funksjoner.

En høyere barriere for nykommere enn IDE-er - Ikke sant for alle tekstredigerere, men ved første øyekast kan grensesnittet uten frills og ukjente snarveier som tilbys av redaktører som Vim skremme første gangs brukere. Motargumentet er imidlertid at ved å ikke holde brukerens hånd, tvinger tekstredaktører de som lærer et språk, til å finne ut mer for seg selv, og dermed gi et mer solid grunnlag.

Kjente talsmenn

Richard Stallman er en aktiv programvare og skaper av GNU OS som er en del av grunnlaget for moderne GNU / Linux-distros.

Han koder fremdeles ved å bruke GNU Emacs teksteditor han opprettet i 1984, og sa at den tilfredsstiller alle behovene hans.

"Jeg bruker ikke en IDE. Jeg redigerer med Emacs. Jeg vil ikke vurdere å redigere med noe annet, " sa han.

Stallman trekker frem hvordan tekstredigerere kan kobles til andre utviklerverktøy, og tar opp kritikken om at slike redaktører mangler mye av funksjonaliteten til IDE-er.

"Emacs har et grensesnitt til GDB GNU Debugger (og noen andre feilsøkere) som har mer eller mindre effekten av en IDE. GDB viser sin interaksjon gjennom Emacs, og den viser kildekoden til det avlusede programmet via Emacs også. "

Stallman er ikke den eneste kjente utvikleren som favoriserer enkelheten til en tekstredigerer.

Ken Thompson, som co-opprettet Go-programmeringsspråket er på posten som å si at han brukte Sam-tekstredigereren, som han også var med å opprette, og Linus Torvalds, utvikler av Linux-kjernen, har sagt at han favoriserer MicroEMACS.

eksempler

Vim, Emacs, Sublime Text, Notepad ++, Atom, Brackets. For flere tekstredigerere, sjekk ut denne TechRepublic-runden.

IDE

Integrerte utviklingsmiljøer som NetBeans og Microsofts Visual Studio letter utviklere i programmering. Disse programvaresuitene pakker sammen en tekstredigerer med mange av verktøyene utvikleren trenger for å bygge og vedlikeholde et arbeidsprogram.

Pros

Integrert kompilator og debugger - Et stort salgsargument er at IDE-er inkluderer en kompilator og debugger som standard, i stedet for å kreve installasjon av separat programvare / utvidelser.

En bredde av funksjoner - De mest populære IDE-ene tilbyr også et bredt spekter av produktivitetsverktøy. Disse verktøyene hjelper til med feilkontroll, refactoring-kode, fullføring av kode og ytelsesanalyse for å nevne noen få områder.

Støtte for biblioteker - IDEer skrives vanligvis med et bestemt språk eller utviklingsplattform i tankene og kan lett slippe relevante programvarebiblioteker til koden din.

Enklere for nybegynnere - Fordi IDE-er typisk tilbyr så mange funksjoner utenfor boksen, er det mindre av en læringskurve når du setter dem opp og kommer i gang.

Innebygde emulatorer - Noen IDE-er, for eksempel Android Studio, inneholder innebygde emulatorer for lettere å teste kode på forskjellige plattformer.

Ulemper

Cumbersome - Fordi IDEer samler så mange funksjoner, er det sannsynlig at du vil snuble over noen du ikke vil eller som kommer i veien.

Mer krevende - Ikke så mye en faktor på moderne datamaskiner, men IDE-er krever vanligvis en kraftigere datamaskin for å kjøre enn enkle tekstredigerere.

Kjente talsmenn

John Carmack, medgründer av ID Software og CTO for Oculus VR, jobber generelt innenfor Microsofts Visual Studio.

"Visual Studio på Windows er uten tvil min foretrukne IDE, men jeg bruker også Android Studio en god del, og noen ganger andre, " sa han.

"Helt ærlig, de er alle ganske gode i dag, men VS føles fortsatt raskest for mange innfødte feilsøkingsoppgaver - de fleste andre IDE-er sletter og skraper kommandolinjebuggere i stedet for å implementere funksjonaliteten selv."

I mellomtiden er James Gosling, hoveddesigner av Java-programmeringsspråket, også tilhenger av Netbeans IDE.

eksempler

Microsoft Visual Studio (C #, C, C ++ og mange andre), NetBeans (Java, JavaScript, PHP og andre), Eclipse (Java og mange andre), Kode :: Blocks (C, C ++, Fortran), IDLE (Python), Android Studio.

Tilleggsressurser:

 • 10 trinn til DevOps suksess i bedriften (TechRepublic)
 • Topp 10 utfordringer for implementering av DevOps (TechRepublic)
 • 10 bøker å legge til i DevOps leseliste (TechRepublic)
 • Ebook: IT-lederveiledning for å få DevOps til å fungere (Tech Pro Research)
 • DevOps går inn i mainstream: Slik får du det til å fungere for deg (ZDNet)
 • Det krever mer enn en mester: Få DevOps til å jobbe for deg (ZDNet)
 • 10 måter å forbedre tid til markedet for applikasjonene dine (TechRepublic)
 • Skifter til DevOps? Legg ender på rad først (TechRepublic)
 • Standardisering av DevOps-verktøy krever kulturendring og nøye evaluering (Tech Pro Research)

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

Microsofts Visual Studio Code Editor.

Simon Bisson / TechRepublic

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com