'TypeScript eksploderer': JavaScript-avspinningsprogrammeringsspråk går sterkt i 2019

De beste programmeringsspråkene å lære i 2019: Topp kodingsevner som betaler deg mest Dette er språkene som er mest etterspurt og tilbyr høyest lønn.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Mens programmeringsspråk kommer og går, er det ferske bevis for at rask vekst i bruken av TypeScript ikke går i mål.

En ny analyse fra firmaet hevder at TypeScripts sterke viser i RedMonk-programmeringsspråkrangeringene hevder at bruk av JavaScript-avspinningsspråket "eksploderer".

Da RedMonk så på antall trekkforespørsler som ble sendt til kode som er vert i offentlige GitHub-lagringsplasser, fant den antall forespørsler til TypeScript-repos som ble pigget de siste tre årene.

Bilde: RedMonk

"Pull-forespørsler er et indirekte mål på samfunnsaktivitet, og som sådan er dette diagrammet ganske noe, " sier RedMonk-grunnlegger James Governor i sin rapport.

Dette bildet av økende bruk støttes av stjerneklassifiseringene som ble tildelt TypeScript-repositories på GitHub, med TypeScript-repos som har en høy stjerneklassifisering, mens rangeringer gikk ned for repos skrevet på andre populære nyere språk, som Apples Swift og Java-alternativ Kotlin.

Bilde: RedMonk

TypeScript er et supersett av JavaScript, og de siste årene ser det ut til at flere og flere JavaScript-utviklere bruker språket, trukket av funksjoner som hjelper dem å bygge større og mer komplekse programmer.

En nøkkelfunksjon som TypeScript legger til JavaScript er valgfrie statiske typer og typekontroll.

"Så hva er det som driver TypeScript-vekst? Et svar på høyt nivå er at sterkere språklige språk - der du trenger å definere typen informasjon i en variabel foran - har en renessanse, " sier guvernør.

Typesjekk gjør det mulig for utviklere å oppdage en klasse av feil som ellers kan gli gjennom i programvare, ved å kjøre sjekker foran koden som blir utført som verifiserer forskjellige operasjoner, for eksempel om dataene som sendes til og fra funksjoner er av riktig type. I statisk typiske språk spesifiserer utviklere typisk typen for en variabel eller en funksjonsparameter når de blir erklært, for eksempel ved å bruke nøkkelordet int for å spesifisere et heltall, eller str for å spesifisere en streng med tegn, for å bruke to enkle eksempler.

I kontrast til dette, krever ikke dynamisk typede språk som JavaScript utviklere å spesifisere en type for variabler eller funksjonsparametere.

Å bruke statisk inntasting hjelper ikke bare til å oppdage visse feil, men gjør det også mulig å bygge bedre verktøy, noe som var en av grunnene til at TypeScript ble valgt for Angular web framework.

"Det gir avansert autofullføring, navigasjon og refaktoring. Å ha slike verktøy er nesten et krav for store prosjekter, " skriver Viktor Savkin, medgründer av Angular consultancy Narwhal Technologies.

Som RedMonk guvernør påpeker, er TypeScript relativt enkelt for JavaScript-utviklere å komme i gang med, siden det er mulig å skrive en blanding av vanlig JavaScript og TypeScript og bruke mange av de samme webutviklingsverktøyene. Siden TypeScript kompilerer til JavaScript, kan TypeScript også brukes som erstatning for JavaScript i mange tilfeller.

Guvernør siterer et sitat om at TypeScript 'gjør JavaScript dobbelt så bra', og argumenterer for at TypeScript er det siste eksemplet på hvordan JavaScript fortsetter å utvikle seg for å passe behovene til utviklere.

"Fra et darwinistisk perspektiv er det nettopp muligheten til JavaScript til å adoptere til nye nisjer når den utvikler seg, noe som gjør veksten så bærekraftig. Det er faktisk det" fineste "språket for en rekke nisjer, " sier han og viser til funnene fra en npm studere at 61% av alle JavaScript-utviklere nå rapporterer ved hjelp av TypeScript.

Disse nye nisjene som koloniseres av JavaScript inkluderer kodekonfigurert distribusjon av infrastruktur, som demonstrert av Atomist-plattformen, og bygger apper på serversiden, sier guvernør.

TypeScript er til og med inspirerende andre språk, med Python-skaperen Guido van Rossum som nylig fortalte et publikum av utviklere at Python lærte leksjoner fra TypeScript valgfri typekontroll.

Hvis du er interessert i å finne ut mer om TypeScript, kan du ta en titt på TechRepublic's sammendrag av de beste gratis ressursene for å lære språket online.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com