To måter å få din neste PowerPoint-presentasjon raskt i gang

Å starte en ny presentasjon fra bunnen av er en skremmende oppgave. La PowerPoint gjøre så mye av arbeidet som mulig. Arbeid i disposisjonsruten vil tidlig hjelpe deg med å redusere repeterende oppgaver. Eller, hvis teksten eksisterer i Word-format, konverterer du det Word-dokumentet til lysbilder! Uansett vil du ha en rask start på presentasjonen.

Disposisjonsrute

Bruk disposisjonsruten for en rask start. Først åpner du en tom presentasjon og klikker på fanen Oversikt, der du vil se et enkelt lysbilde. Klikk til høyre for lysbildet og skriv inn et navn på lysbildet, som lysbildet deretter bruker som tittel.

Trykk på Enter, og PowerPoint vil legge til et nytt lysbilde. Navn på lysbildet og fortsett på denne måten til du har lagt til riktig antall lysbilder med titler. Ved hjelp av disposisjonsruten kan du raskt sette sammen en skjelettpresentasjon eller bygge hvert lysbilde mens du går.

Når du jobber i disposisjonsruten, kan du bruke følgende snarveier for å markedsføre og flytte lysbilder:

 • Alt + Shift + Right Arrow gjør gjeldende lysbilde om til et kulepunkt for forrige lysbilde.
 • Alt + Skift + Pil opp flytter gjeldende lysbilde eller kulepunkt opp ett lysbilde.
 • Alt + Shift + Pil ned flytter gjeldende lysbilde eller kulepunkt nedover ett lysbilde.
 • Alt + Skift + Venstre pil gjør det gjeldende punktpunktet til et lysbilde.

Ved å bruke disse snarveiene i disposisjonsruten, kan du jobbe mer effektivt når du legger til nye lysbilder i en presentasjon.

Konverter Word-dokument

Hvis teksten du presenterer allerede eksisterer i et Word-dokument, må du ikke kopiere og formatere, ikke gjenskape -konverter. La oss nå gå gjennom denne teknikken i PowerPoint 2010:

 1. Hvis Word-dokumentet som inneholder presentasjonsteksten er åpent, lukker du det.
 2. Åpne en ny PowerPoint-presentasjon.
 3. I PowerPoint klikker du på Hjem-fanen, klikker på rullegardinmenyen Nye lysbilder og velger Lysbilder fra disposisjon.
 4. I den resulterende dialogen, finn og åpne Word-dokumentet som inneholder presentasjonsteksten.

Hvis du fremdeles bruker 2003, åpner du Word-dokumentet og velger Send til fra Fil-menyen. Velg deretter Microsoft Office PowerPoint. Dette vil starte PowerPoint og kopiere dokumentets tekst til lysbilder.

Uten riktig planlegging og oppsett er det ingen garanti for at dette konverteringstrikset fungerer som forventet. Det er fordi denne teknikken er avhengig av din bruk av Words innebygde overskriftstiler:

 • PowerPoint konverterer overskrift 1-tekst til lysbildetitler.
 • PowerPoint konverterer overskrift 2-tekst til kulepunkter.
 • PowerPoint konverterer overskrift 3, overskrift 4 og overskrift 5 til påfølgende kulepunkter, tilsvarende.
 • Hvis Word-dokumentet ikke bruker de innebygde overskriftsstilene, vil PowerPoint plassere hvert avsnitt på et lysbilde.

Hvis du vil ha en ide om hvordan teksten skal konverteres, kan du vise Word-dokumentet i disposisjonsvisning ved å klikke på kategorien Vis og deretter velge disposisjon fra dokumentvisningsgruppen. Ruten til venstre vil vise stilene, så det er enkelt å se raskt hvilke elementer PowerPoint vil konvertere. På denne måten kan du endre stiler før konvertering, om nødvendig. Hvis resultatene ikke er det du ønsker, bare gå tilbake til Word-dokumentet, endre stilprogrammet og prøv igjen. Resultatene vil sannsynligvis trenge litt finjustering uansett, men det er raskere å justere resultatene enn å begynne fra bunnen av. Last ned eksemplet Word Doc.


© Copyright 2021 | pepebotifarra.com