To viktige tegn for å bruke open source-adopsjon modnes

Bilde: Getty Images / iStockphoto

Som en industri har vi fortsatt en lang vei å gå med åpen kildekode; Som et positivt tegn på ting som kommer, kan vi imidlertid i det minste tenke på det på riktig måte. I følge nye data fra en undersøkelse av The New Stack som er sponset av The Linux Foundation og VMware, har over halvparten (52%) av de spurte enten eller planlegger å umiddelbart ha et open source programkontor, hvor 81, 3% anser slike kontorer som suksess. Disse kontorene kommer på hælen til organisasjoner som i økende grad anerkjenner behovet deres for større åpen kildekodeinvolvering, og kritisk sett, imperativet for å fremme åpen kildekultur i bedriftene.

Kultur spiser strategi til lunsj

Da jeg ble med på Novells tidlige forsøk på åpen kildekode som en del av Open Source-programkontoret, var den viktigste årsaken til at den eksisterte for å sikre samsvar med åpen kildekode. Dette var tilbake i 2003. Fremover 16 år og opprettholdelse av åpen kildekodelisens er den femte mest siterte grunnen til at åpen kildekode-programkontorer eksisterer, ifølge The New Stack-undersøkelsen, med 58% av respondentene som fremhevet dette formålet. Dette er nede fra 68% (og andreplass) i 2018.

10 måter å forhindre utbrenthet av utviklere (gratis PDF) (TechRepublic)

I mellomtiden, mens det er tvilsomt at mange av de 2.100 sterke respondentene i undersøkelsen hadde Drucker (kilden til overskriften ovenfor) når de ble bedt om å måle suksessen til programkontorer med åpen kildekode, forteller den at "å fremme en åpen kildekultur" er toppen grunnen til at åpen kildekode-programmer eksisterer, 65%. Selv om dette er nede med 5% poeng fra 2018, har den holdt tak i den øverste plassen. "Open source culture" er også den viktigste måten de måler suksess på ( figur A ).

Figur A

Bilde: The New Stack

Som sett, er denne fortsatt noe disete ideen om "åpen kildekultur" plass for mer håndgripelige tiltak som "rekkevidde i open source-samfunn" (som hoppet 9% poeng det siste året) og "utvikler ansettelse" (opp 6% poeng ) få fart. Hvorfor betyr det noe? Fordi åpen kildekode betyr noe. Mye.

Økt hastighet

Mens noen selskaper sier at de "sjelden" (8, 5%) eller "aldri" (16%) bruker open source i kommersielle produkter, er dette stadig vanskeligere å tro. I følge undersøkelsen bruker 91% av bedriftene åpen kildekode (resten "vet ikke" eller tror de ikke gjør det, men faktisk gjør det). Open source er et faktum av programvareutvikling - det er ikke lenger et spørsmål om organisasjoner bruker open source (de gjør - alle sammen), men snarere hvordan de bruker den. Hvorfor er for lengst besvart ( figur B ).

Figur B

Bilde: The New Stack

Når det gjelder spørsmålet om "hvordan", er det fremdeles for få selskaper som bruker, men ikke selger teknologi som er aktive open source-deltakere; de som er aktive, kan tjene som et eksempel for andre. Ta Netflix, som i forrige uke lanserte Mantis (for sanntidsstrømbehandling) og Polynote (forenkler arbeidsfelt for datavitenskap og maskinlæring) - to viktige open source-prosjekter på en uke. Det er en flott måte å potensielt laste ned noe av utviklingsarbeidet for disse prosjektene, men det er en enda bedre måte å fremme open source-kulturen som en magnet for de beste og lyseste ingeniørene.

Det er bare ett eksempel, og vi trenger mer. Gitt de store fordelene med åpen kildekode gir det, er det på tide at flere organisasjoner blir smarte om åpen kildekode. Et open source programkontor (som bare 36% av de spurte har hos sine organisasjoner) er ingen universalmiddel, men kan hjelpe.

Offentliggjøring : Jeg jobber for AWS, men synspunktene uttrykt her er bare mine, og er ikke påvirket av eller ment å hjelpe arbeidsgiveren min.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com