Ti Microsoft Edge-utvidelser som er verdt å installere

Hvordan kan Microsoft fikse Windows 10-oppdateringsproblemene? ZDNet-bidragsytere Ed Bott og Mary Jo Foley snakker med ZDNet-sjefredaktør Larry Dignan og tilbyr forslag som kan hjelpe Microsoft med å løse Windows 10-versjonen 1809-problemene fremover.

Det tok Microsofts Edge litt tid å legge til en utvidelsesmodell, og utvidelser er fremdeles kuratert gjennom Microsoft Store for å unngå ytelses- og sikkerhetsproblemer (utviklere må få dem godkjent for distribusjon, selv om bedrifter kan pakke sine egne utvidelser for sidelading).

Mer om Windows

  • Slik bruker du God Mode i Windows 10
  • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
  • Microsofts største flopper i tiåret
  • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

Som et resultat, selv om utviklingsmodellen bevisst er lik for å gjøre det enkelt for utviklere å ta dem med til Edge, er det ikke massen av utvidelser for Edge som det er for Chrome og Firefox (141 i skrivende stund). Imidlertid har en rekke av de mest kjente utvidelsene dukket opp, som Grammarly for å sjekke grammatikken din, Mailtrack for å sjekke når Gmail-meldinger er lest og Boomerang for planlegging av sending av Gmail-meldinger. Her er vårt utvalg av Edge-utvidelsene som er verdt å få fra butikken.

Passordledere

Passordledere blir stadig viktigere, og LastPass er et av de beste valgene våre. Du kan bruke gratisversjonen på en enhet eller betale en liten årlig avgift for å synkronisere passord og annen lagret info på alle enhetene dine. Edge har også utvidelser for andre passordbehandlere som 1Password, RoboForm, Bitwarden, uniqkey, MacAfee Truekey, Myki og Norton Password Manager.

Annonseblokkere

Malware i annonsenettverk er et pågående problem, og mange brukere vil ha muligheten til å blokkere nettlesersporere på websider. Ublock Origin er vår favoritt annonse-blokkering, men AdBlock, AdBlock Plus, Ghostery (som spesifikt blokkerer trackere i stedet for annonser) og flere andre er tilgjengelige.

Oversettelse

Chrome har innebygd oversettelse; Hvis du vil oversette websider til forskjellige språk i Edge, må du legge til Microsoft Translator-utvidelsen. I motsetning til andre utvidelser, setter dette knappen ved siden av adressefeltet, men du kan stille den til å oversette sider fra mer enn 50 språk automatisk.

Nettklipping

Hvis du bruker OneNote, trenger du OneNote Web Clipper for å lagre snips, klipp og seksjoner av sider i OneNote - hvis du bruker Evernote, er det en lignende klipper. Hvis du ikke bruker noen, fjerner PrintFriendly og PDF fremmede annonser og navigering fra websider når du skriver dem ut, og lar deg fjerne seksjoner som du ikke trenger å beholde og endre tekststørrelse (eller lagre dem som en PDF med lenker du fremdeles kan klikke på).

E-handel

I motsetning til Amazon Assistant-utvidelsen, fungerer Microsoft Personal Shopping Assistant på alle nettsteder. Det dukker opp på e-handelssider som har produkter til salgs for å gjøre det enklere å lagre produkter til senere sammen med pris, rangering og foto ved å bruke ditt eget sett med kategorier. Du kan også gå tilbake og bla gjennom den automatisk lagrede listen over produkter fra sider du har bla gjennom, selv om du ikke har lagret et produkt spesifikt. Det er nyttig for mer enn å handle: du kan også bruke den til å lagre detaljer om alt som er tydelig avgrenset på et nettsted (som lister med tips eller utvidelser).

Privat nettlesing

Du vil ha OpenInPrivate-utvidelsen, som lar deg høyreklikke på lenker og åpne dem i en InPrivate-fane. Det er rart at dette ikke er innebygd i Edge.

Navigasjon

Med musebevegelser kan du aktivere mange forskjellige bevegelser for å øke hastigheten på navigasjonen i nettleseren (ved å bruke musen eller styreflaten, eller en digital penn på skjermen), som å sveipe for å gå tilbake eller fremover en side, eller tegne 17 tilpassbare bevegelser for å bytte, lukk, åpne og last inn faner på nytt. (Du må høyreklikke først, så det er lite sannsynlig at du aktiverer bevegelsene ved en tilfeldighet).

Microsoft Office

Office Online-utvidelsen setter et ikon på nettleserens verktøylinje, som sparer deg for å huske riktig URL for nettstedet hvis du vil se på et Word-dokument eller OneNote-notatblokk i nettleseren. Den viser også listen over Office-dokumenter som er lagret i OneDrive som du har jobbet med nylig, og hvis du har en fil lagret i en mappe som du ikke synkroniserer til OneDrive, kan du klikke for å laste den opp til OneDrive slik at du kan se på det i Office Online. Det er ikke banebrytende, men det er mer praktisk enn å gå til nettstedet og starte opplastingen der.

Stedsspesifikke utvidelser

Det er en rekke utvidelser som fungerer med spesifikke nettsteder og vil være nyttige hvis du bruker disse nettstedene. Lagre i lomme for å lagre sider som skal leses senere; Pinterest Save Button sender gjeldende side til Pinterest; Reddit Enhancement Suite gjør alt fra å endre bakgrunnen og legge til filtre til forhåndsvisning av kommentarer og åpne bilder på linje (separat Toolbox-utvidelse gir moderatorer ekstra verktøy for å jobbe med reddits); FB (FluffBusting) Purity tilbyr noen lignende filtrerings- og tilpasningsalternativer for Facebook-siden, for eksempel å skjule sponsede innlegg og trendboksen eller filtrere ut bilder etter type, eller bruke CSS for å endre nettstedstilen; Amazon Assistant gir deg raske koblinger til dine ønskelister og dagens avtale; Enhancer for YouTube og MyTube Companion lar deg angi standardkvalitetsformater og kontrollere spill og forhåndsinnlastinger.

Det er også utvidelser som lar deg finjustere ethvert nettsted. Tampermonkey er Edge (og Chrome) ekvivalent med Greasemonkey, med millioner av skript for å endre utseendet og følelsen av nettsteder eller legge til funksjoner (du vil være forsiktig med tilfeldige skript, da det er sikkerhetsmessige implikasjoner for å kjøre skript fra ukjente kilder ). GetThemAll laster ned alle tilgjengelige filer på et nettsted, inkludert bilder og videoer. Night Eye muliggjør mørk modus på mange nettsteder ved automatisk å justere farger, lysstyrke, kontrast, metning og så videre. Og når du spiller av videoer på websider, gråter lysene ut alt bortsett fra videoen.

Utvidelser for utviklere

Nettutviklere vil finne et sett med nyttige utvidelser for å teste og sjekke sider. BuiltWith-utvidelsen rapporterer detaljer som CDN som ble brukt, SSL-sertifikatet, serveren den kjører på og hvilke teknologier som er innebygd på nettstedet. Sideanalysator og sjekklisten for webutvikler skanner sider for feil som utdaterte JavaScript-prefikser og tilgjengelighetsproblemer med farger og kontrast (ved å bruke henholdsvis Vorlon.js og WebDevCheclist.com-listen). Spector.js hjelper utviklere med å feilsøke WebGL, og du kan teste sider på andre nettlesere (inkludert mobile enheter) med BrowserStack-utvidelsen. Hvis du rapporterer om problemer i stedet for å fikse dem, konverterer utvidelsen av skjermbildet til Marker.io fanger direkte til Slack-meldinger, JIRA-billetter, Asana-oppgaver, GitHub- eller BitBucket-problemer, eller Trello-kort, komplett med detaljer om URL, nettleser og OS versjon.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

Se også

  • Windows 10 støtter rystelse: Små bedrifter vil fortsatt kjempe for å takle "oppdateringsknur"
  • Windows 10. april 2018 Oppdatering: En innsidehåndbok (gratis PDF) (TechRepublic)
  • Windows 10 etter tre år: Et sterkt forbedret rapportkort (ZDNet)
  • Windows 10. april 2018 Oppdatering: Et jukseark (TechRepublic)
  • Microsoft Surface $ 400 iPad-rival har Intel Pentium, Windows 10, antyder benchmarks (ZDNet)
  • Ikke forvent Microsofts Andromeda i år ... eller kanskje noen gang (ZDNet)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com