Stave ut sidetall i Word

Du vet sannsynligvis hvor enkelt du kan legge til sidetall i et Word-dokument. I Word 2003 velger du Sidetall fra Sett inn-menyen og følger den sprettende ballen. I Word 2007 og 2010 er det enda enklere, når du først har funnet det rette alternativet. Alle tre versjoner viser sifre for sidetallene, som er det mest brukte formatet. Hva om du vil at Word skal stave tallene i stedet? Du kan bli overrasket over å lære hvor lite krefter det tar for nettopp det!

Ved hjelp av en lite kjent funksjon, feltbrytere, kan du gjøre nummerering av sifre til ordets motdeler. Først trenger du noen felt for sidenummerering for å endre. Word 2003 tilbyr et par metoder for å legge inn sidetall, men følgende metode er sannsynligvis den vanligste:

 1. Velg Topptekst og bunntekst fra Vis-menyen. Hvis dokumentet allerede har en topptekst eller bunntekst, dobbeltklikker du bare på topptekst- eller bunntekstområdet for å åpne det i redigeringsmodus.
 2. Skriv inn ordet Side i overskriften, etterfulgt av et mellomrom.
 3. Klikk på Sett inn sidetall på verktøylinjen for topptekst og bunntekst (åpning av topptekst eller bunntekst viser automatisk denne verktøylinjen).
 4. Gå inn i et annet mellomrom, etterfulgt av ordet om, og et annet mellomrom.
 5. Klikk på Sett inn antall sider.

Det er alt det som trengs i Word 2003. Hvis du bruker Word 2007 eller 2010, gjør du følgende:

 1. Dobbeltklikk på topptekst- eller bunntekstområdet for å åpne det.
 2. Klikk på rullegardinmenyen Sidetall i kategorien Overskrift og bunntekst.
 3. Velg Toppen av siden, men ikke velg et av de viste formatene. I stedet, tommel litt ned til du ser Page X of Y-formatet og velg det.

Nå er du klar til å tvinge disse sidetallfeltene til å vise ord i stedet for sifre ved hjelp av feltbrytere. Teknikken er den samme i alle tre versjoner:

 1. Dobbeltklikk på overskriften for å åpne den (hvis du lukket den tidligere).
 2. Klikk på det første sifferet for å velge {PAGE} -feltet. Word vil fremheve nummeret med grå bakgrunn.
 3. Trykk Skift + F9 for å vise koden. Hvis du ikke ser koden, kan du prøve trinn 2 igjen. Du valgte ikke feltet riktig.
 4. Plasser markøren på slutten av feltkoden for side, men før lukkebraketten og skriv inn følgende feltbrytere: \ * CardText \ * Caps. (Det er en grammatisk periode etter Caps; den er ikke en del av bryteren.)
 5. Trykk på Skift + F9 for å gå tilbake til normalt display.
 6. Gjenta trinn 2 til 5 for å konvertere feltet Antall sider.

Det er utrolig hvor lite arbeid som går i denne konverteringen fra sifre til ord! For mer informasjon om Words feltbrytere, start ved Brytere.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com