Hopp over tekst i Word mens du stavekontroller et dokument

Jeg bruker Words Stave- og grammatikkfunksjon nesten hver dag. Når dokumentet er fullt av vanlig tekst, er prosessen rask og smertefri. På den annen side, når et dokument inneholder kode (og det gjør de ofte), stopper Word ved hvert ukjent begrep. Det er tregt og irriterende. Enhver Word-bruker kan støte på samme situasjon. Alt du trenger er et sett med spesialiserte termer - medisinsk, vitenskapelig, matematisk og så videre.

Nå er det et par ikke-så gode løsninger. Du kan legge til alle disse begrepene i ordboken. Det vil ta tid, men etter hvert får du de fleste av dem. Du kan også kjøpe tilpassede ordbøker med spesialisert terminologi. Hvis en tilpasset ordbok ikke er svaret, kan du klikke Ignorer alle for en enkelt term eller frase eller flytte markøren utover en større del av spesialiserte termer (for eksempel kode) og klikke på Fortsett. Uansett må du gjenta handlingen flere ganger, og den bremser deg. Den gode nyheten er at Word vil hoppe over disse spesialiserte vilkårene, med litt forberedelse før du stavekontroller dokumentet. Den forberedelsen kommer i form av stiler. Til vilkårene og tekstblokkene du vil hoppe over, må du bruke en annen stil enn den (e) som brukes i resten av dokumentet som du ikke vil hoppe over. Hvis brukerne dine må slippe gjennom tekniske termer, vil de synes dette hoppealternativet er nyttig. Slik konfigurerer du ting:
  1. Bruk en stil på vilkårene du vil hoppe over. Du kan bruke en eksisterende stil eller opprette en tilpasset stil, men stilen du bruker på vilkårene du vil hoppe over, må være forskjellig fra de andre stilene som brukes i hele dokumentet.
  2. Klikk på kategorien Hjem og klikk på dialogboksen Stiler-gruppen. I Word 2003 velger du Stiler og formatering fra Format-menyen.
  3. I oppgavruten Stiler velger du stilen du vil hoppe over.
  4. Velg Endre fra stilens nedtrekksmeny.
  5. I språket du velger, velger du Språk fra rullegardinmenyen Format.
  6. Merk av for Ikke sjekk stave eller grammatikk.
  7. Klikk på OK to ganger, og lukk oppgavruten for stiler.

Når du kjører stavemåte og grammatikk, vil Word hoppe over tekst med den angitte stilen. Det er en fin måte å hoppe over enkeltord eller til og med hele sider eller seksjoner.

De fleste brukere vil ikke finne denne innstillingen på egenhånd fordi den er gjemt bort i stiler. Takk til Tiffany Taylor på Manning Publications for å minne meg om denne nyttige innstillingen!

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com