De stigende programmeringsspråkene som JavaScript-utviklerne lærer i 2019

De verste programmeringsspråkene å lære i 2019 Codementor lister opp de sliter språkene som kanskje ikke er verdt tiden din.

Må-lese utviklerinnhold

  • Java og JavaScript dominerte programvareutvikling på 2010-tallet
  • Hvordan bli utvikler: Et jukseark
  • 10 måter å forhindre utbrenthet av utviklere (gratis PDF)
  • Python spiser verden: Hvordan en utviklerens sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket på planeten

JavaScript har lenge vært ondartet for å være uforutsigbart, ha glatt ytelse og for å mangle den strengheten som trengs når du bygger store applikasjoner.

Imidlertid venter nyere språk i vingene som adresserer noen av disse kritikkene og lover nettutviklere både ytelsen og kontrollen som JavaScript mangler.

Microsofts TypeScript tilbyr en modifisert form for JavaScript som tilbyr valgfri typekontroll og andre funksjoner som gjør det enklere å skrive store kodebaser uten at feil kryper inn.

I mellomtiden tilbyr Rust et høyytelsesalternativ til C ++, som er enklere å jobbe med og som kan brukes med moderne nettlesere. Denne kompatibiliteten med nettet kommer med evnen til å kompilere Rust til WebAssemble, et binært instruksjonsformat kjører i nettleseren. WebAssemble er kjent for sin ytelse, og lar nettlesere kjøre kode med nesten egenhastighet, alt fra 10% til 800% raskere enn det som vanligvis er mulig å bruke JavaScript.

Men hvor mange JavaScript-utviklere er interessert i disse nye språkene? Ferskt lys har blitt kastet av en ny analyse av Stack Overflow Developer Survey, et av de mest omfattende øyeblikksbildene av hvordan programmerere fungerer, og årets meningsmåling ble tatt av nesten 90 000 utviklere over hele kloden. Dataene ble analysert ved hjelp av et verktøy levert av Count.

A new analysis of this year's Stack Overflow Developer survey.

" data-credit="Image: Stack Overflow / Count / Nick Heath" rel="noopener noreferrer nofollow">

En ny analyse av årets Stack Overflow Developer-undersøkelse.

Bilde: Stack Overflow / Count / Nick Heath

Som du ser planlegger en betydelig andel JavaScript-utviklere å begynne å bruke TypeScript i løpet av dette året, omtrent 36% av de 59 219 utviklerne som hovedsakelig jobber med JavaScript.

Hvordan bygge en vellykket utviklerkarriere (gratis PDF)

Dette rimelig sterke støttespelet støttes av andre nylige meningsmålinger. Fjorårets JavaScript-undersøkelse av mer enn 20 000 JavaScript-utviklere fant at nesten halvparten av de spurte hadde brukt TypeScript og planlagt å gjøre det igjen, mens en tredjedel hadde hørt om det og kunne tenke seg å lære språket. Tilsvarende rapporterte den siste undersøkelsen av npm at 62% av JavaScript-devs brukte TypeScript, opp fra 46% året før.

TypeScript klatrer også i rangeringen for programmeringsspråk. Analytiker Redmonk fant bruken sin "eksploderende", med språket som økte til en tiendeplass i både årets Stack Overflow-undersøkelse og i TIOBE-indeksen. TypeScript var også et av språkene som har sett den største veksten i andelen bidragsytere til kodelager på GitHub det siste året. Google valgte også å skrive sitt populære nettrammeverk Angular ved bruk av TypeScript.

Det er ikke vanskelig å se hvorfor TypeScript appellerer til så mange JavaScript-utviklere. I tillegg til å tilby valgfrie fordeler, med litt arbeid, kan TypeScript brukes i stedet for JavaScript. Fordi det samles til JavaScript, kan det vanligvis brukes uansett hvor utvikleren vanligvis bruker JavaScript, enten det er for en web-app som kjører i nettleseren eller på en server i et Node.js-miljø.

I mellomtiden ser Rust ut til å være på radaren til et mindre, men fortsatt ikke ubetydelig antall JavaScript-utviklere. Av de nesten 60 000 utviklerne som ble avhørt i Stack Overflow-undersøkelsen, uttrykte omtrent 12% interesse for å jobbe med språket i år.

Denne mer beskjedne interessen gjenspeiles av andre undersøkelser, med drøyt 860 av de mer enn 20.000 utviklerne som ble avhørt for State of JavaScript Survey 2018 og sa at de bruker språket.

De som har prøvd Rust, ser imidlertid ut til å like det, med språket som anses som det morsomste språket å bruke i årets avstemning med Stack Overflow.

Rust har funnet fordel hos programmerere som vil ha den høye ytelsen til C og C ++, men uten overhead for manuelt å håndtere minne - og alt potensialet for feil som følger med det.

Teamet bak Rust har beskrevet det som "som en blanding av Ruby, Haskell og Scala. Det har funksjonelle påvirkninger som nedleggelser og iteratorer, og et rikt type system som ligner på Haskell".

Det er en lignende historie når det gjelder populariteten til WebAssemble (WASM). Igjen planla rundt 12% av JavaScript-utviklerne som ble avhørt for årets Stack Overflow-undersøkelse å jobbe med WASM i løpet av dette året.

Til sammenligning fant undersøkelsen State of JavaScript 2018 at 1.574 utviklere av de mer enn 20.000 spurte bruker WASM. Npm-undersøkelsen rapporterte at JavaScript-utviklere uttrykte betydelig interesse for å lære mer om språket, med 54% "som var oppmerksom og interessert i potensialet", noe rapporten kalte "et veldig sterkt tegn for WebAssembles adopsjon i 2019 og utover".

Til tross for denne økende interessen, forventes verken Rust eller TypeScript å erstatte JavaScript fullstendig, men heller erstatte JavaScript der det er hensiktsmessig og brukes sammen med det av webutviklere.

Hvis du er interessert i å finne ut mer om TypeScript eller Rust, kan du ta en titt på TechRepublic's sammendrag av de beste gratis ressursene for å lære TypeScript eller Rust.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

Se også

  • Hvordan bli utvikler: Et jukseark (TechRepublic)

  • Implementering av DevOps: En guide for IT-proffer (gratis PDF) (TechRepublic)

  • Cheatark for telefonintervju: Programvareutvikler (TechRepublic Premium)

  • Programmeringsspråk: Utviklere avslører mest elskede, mest avsky, hva som lønner seg best (ZDNet)

  • Det krever arbeid å holde dataene dine private online. Disse appene kan hjelpe (CNET)

  • Programmeringsspråk og karriereressurser for utviklere (TechRepublic på Flipboard)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com