Raspberry Pi 3 møter Windows 98: Project bringer klassisk Windows OS til DIY 'watch'

Slik konfigurerer du Raspberry Pi 3 Model B + Denne videoen leder deg gjennom alt du trenger å vite for å få Raspberry Pi 3 Model B + i gang.

Hvis du er nostalgisk for pixelated sjarm av Windows 95 og XP, og eier en Raspberry Pi, er dette et prosjekt for deg.

Mer om Open Source

  • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
  • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
  • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
  • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

Windows Wrist Watch 2.0 støtter opp de klassiske operativsystemene Windows 95, 98 og XP på Raspberry Pi og viser dem på en bærbar firetommers berøringsskjerm.

Prosjektet er et morsomt eksperiment snarere enn seriøs forsøk, med de klassiske Windows-operativsystemene som kjører utrolig sakte, på grunn av det store omkostningen av å kjøre dem på QEMU-emulatoren på Pi, og lider av showstopping-bugs.

Selve "klokken" ser også ganske klumpete ut, og er i utgangspunktet beslektet med å feste en stor telefon til håndleddet.

Likevel har modder Michael Darby lyktes i å få operativsystemene til å starte opp på Pi, kjøre dem fra operativsystemet Raspbian ved hjelp av stemmekommandoer drevet av online-tjenesten wit.ai.

"Windows-versjonene i seg selv ser veldig bra ut på skjermen, piksletettheten er ganske høy og Windows XP ser spesielt veldig fin ut, og påkaller noen alvorlig nostalgi for meg, " skrev han.

Prosjektet krever en Pi 3 Model B +, Pimoronis HyperPixel 4.0-skjerm, og forskjellige andre komponenter, som krever litt lett lodding for å montere. Det kan også ta litt tid å installere programvaren, og det vil kreve at du kjører QEMU på en annen PC. Instruksjonene for å sammenstille maskinvaren og programvaren, sammen med lenker til nødvendig kode, er inkludert her.

Windows Wrist Watch er et pågående prosjekt for Darby, som viste frem sin første Windows 98 bærbare i fjor, og som planlegger å etterligne nyere versjoner av Windows på sin neste enhet.

"Når det gjelder hva jeg kan gjøre for den neste - jeg kan faktisk sette meg ned og utforme litt estetikk på riktig måte, kanskje jobbe med noen som kan hjelpe meg med dette og få trykket noe 3D slik at det ser litt mer behagelig ut for øyet, " han sier.

"Jeg kan også se på å prøve å etterligne Windows Vista på en Pi eller noe latterlig som det."

Hvis du har en Raspberry Pi og en gammel kopi av Windows som banker rundt, kan du også prøve deg på å få dem til å løpe uten å bry deg med å bygge en klokke. Instruksjoner for Windows 3.1 er tilgjengelige her, for Windows 95 her, for Windows 98 her og Windows XP her.

Windows Wrist Watch 2.0 kjører Windows XP.

Bilde: Michael Darby / Hackster.io under GPL 3.0 http://opensource.org/licenses/GPL-3.0

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

Les mer

  • Raspberry Pi: Et jukseark
  • Raspberry Pi 3 Model B +: Et jukseark
  • Hvordan gi Raspberry Pi den moderne datamaskinvisjonen med Intel Movidius Neural Compute Stick
  • Raspberry Pi møter AI: Prosjektene som setter maskinlæring på $ 35-tavlen

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com