Isoler raskt sammendragsverdier i et Excel-ark

Å redusere et ark med detaljerte poster til bare noen få linjer med sammendragsinformasjon høres ikke så vanskelig ut. Det er definitivt mer enn en måte å gjøre det på. Kanskje den enkleste måten er å bruke Excel's Subtotals-funksjon for å lage en sammendragsrekke. Denne funksjonen beregner automatisk subtotal og totalverdi i en liste. For eksempel sporer det enkle arket under tiden. Noen av tidsperiodene hører til samme dag (samme 24-timersperiode).

Ved hjelp av subtotaler kan du raskt summen av totalen for hver dag, som følger:

  1. Velg dataene, inkludert overskriftene (A1: D8).
  2. Velg Undertotaler fra Data-menyen. Excel gjør en god jobb med å gjette dine behov. I dette tilfellet vil Excel sine standardinnstillinger oppsummere verdiene i kolonnen Forløpt tid, men vil legge inn et nytt subtotall hver gang verdien i Dato endres, og det er akkurat det du vil ha. (Så sørg for å sortere originaldataene hvis nødvendig.)
  3. Klikk OK uten å endre noen av standardinnstillingene. Som du kan se nedenfor, legger Excel til en subtotalrekke for hver unike dato og en total sum for alle datoene nederst på arket.

Så langt, så bra - du har fem rader med sammendragsinformasjon, men du har fremdeles alle detaljregistrene. Når du legger til undertotaler i en liste, skisserer Excel listen. Trikset er å trekke sammendragsradene ut av arket. Øverst på disposisjonsruten kan du se tre tall, 1, 2 og 3. Klikk 1 for å skjule konturen til bare en rad, Grand Total-raden. Klikk 2 for å skjule hele arket til bare subtotal og summen. Ved å klikke på 3 vises alle postene. Du kan bruke denne oppførselen til å isolere sammendragsraden, som følger:

  1. Klikk 2 for å vise bare sammendragsradene, A1: D13, selv om du bare kan se noen få rader.
  2. Trykk på F5 eller velg Gå til fra Rediger-menyen. Klikk på Spesial-knappen nederst i den resulterende dialogboksen. Velg deretter Bare synlige celler og trykk OK. Eller bare trykk på Alt +; (semi-colon-karakter).
  3. Trykk Ctrl + C eller klikk Kopier på standardverktøylinjen. Hvis du bare kopierer sammendragsradene og hopper over trinn 2, vil Excel også kopiere detaljinformasjonen.
  4. Flytt til et annet ark og trykk Ctrl + V eller klikk Lim inn på standardverktøylinjen. Excel limer bare de synlige verdiene.

Dette er ikke den eneste måten å isolere sammendragsverdier - hvordan vil du gjøre det?

TechRepublics Microsoft Office Suite-nyhetsbrev, levert hver onsdag, er designet for å hjelpe brukerne dine med å få mest mulig ut av Word, Excel og Access.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com