En rask måte å slette tomme rader i Excel

Video: Slik sletter du tomme rader i Excel Excel-regneark ofte med tomme rader og celler når du importerer data, og de kan gjøre regnearket uorganisert og kan oppblåse størrelsen på filen. Her er en rask løsning.

Blanke rader er ikke dårlige, men i de fleste ark er de definitivt uønskede. Excel bruker emner for å bestemme datoperioder, og en tom rad på feil sted vil hemme mange innebygde funksjoner. Heldigvis er det en enkel måte å fjerne tomme rader fra et datoperiode, men denne enkle teknikken har potensial til å ødelegge data, så du må være forsiktig.

Offentliggjøring: TechRepublic kan tjene en provisjon fra noen av produktene som er omtalt på denne siden. TechRepublic og forfatteren ble ikke kompensert for denne uavhengige vurderingen.

Etter å ha valgt dataområdet i Excel, fortsett som følger:

  1. Trykk på F5.
  2. I den resulterende dialogboksen Gå til, klikker du på Spesial.
  3. Klikk på Blank-alternativet og klikk OK. Hvis du gjør det, velger du de tomme cellene (det du kanskje tenker på som rader) i det valgte området. I dette tilfellet er det A7: E7 og A10: E10.
  4. Nå er du klar til å slette de valgte cellene. I kategorien Hjem klikker du på rullegardinmeny Slett i Cells-gruppen og velger Slett celler. Excel viser dialogboksen Slett, med alternativet Delete Cells Up valgt. Klikk OK. Eller trykk på Ctrl + -.
  5. Excel vil slette de tomme cellene fra det valgte datafeltet.

    LÆR MER: Office 365 Forbrukerpriser og funksjoner

Hvis du velger Delete Cells, slettes bare de tomme cellene i det tidligere valgte området. Hvis du velger Slett arkader i trinn 4, kan du potensielt ødelegge data (ofte usett) til høyre. Velg nøye når du bruker dette alternativet for å slette blanke rader når du virkelig vil slette bare de tomme cellene. Det er lett å tenke i form av rader og velge feil alternativ!

Send inn spørsmålet ditt

Jeg svarer på lesernes spørsmål når jeg kan, men det er ingen garanti. Ikke send filer med mindre du blir bedt om det; innledende forespørsler om hjelp som kommer med vedlagte filer, blir slettet ulest. Du kan sende skjermbilder av dataene dine for å avklare spørsmålet ditt. Vær så spesifikk som mulig når du kontakter meg. For eksempel "Vennligst feilsøk arbeidsboka mine og fikse hva som er galt", vil sannsynligvis ikke få noe svar, men "Kan du fortelle meg hvorfor denne formelen ikke returnerer forventede resultater?" kanskje. Nevn appen og versjonen du bruker. Jeg får ikke refundert TechRepublic for min tid eller kompetanse når jeg hjelper leserne, og ber heller ikke om et gebyr fra lesere jeg hjelper. Du kan kontakte meg på e-postbeskyttet

Redaktørnotat 11. februar 2019: Dette Excel-tipset ble først publisert i januar 2012. Siden har vi lagt til en videoveiledningsversjon av tipset og oppdatert de relaterte ressursene.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com