Rask tips: Gjenkjør brukt harddiskminne med Diskopprydding

Mens lagringsplass på diskstasjonen er relativt billig i disse dager, leter brukere og administratorer alltid etter måter å øke mengden ledig minne på harddiskene sine. En veletablert lov om dataprogrammering sier: "Ethvert program vil utvides for å fylle tilgjengelig minne."

Det er mange tredjepartsapplikasjoner som hevder å frigjøre harddiskminnet og derfor øke effektiviteten til en Windows 7-PC, men det er et innebygd verktøy som gjør omtrent det samme og det er tilgjengelig gratis.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en TechRepublic-nedlasting.

I Windows 7 klikker du på Start-menyen og klikker på lenken Datamaskin for å avsløre de tilkoblede stasjonene på PC-en. Høyreklikk på stasjonen du vil jobbe med, og klikk på Egenskaper-menypunktet, som vist i figur A.

Figur A

Naviger til diskstasjonsegenskaper.
På skjermbildet Egenskaper for lagringsstasjonen vil du navigere til fanen Generelt ( figur B ). I midten av dette skjermbildet, nær den grafiske representasjonen av stasjonens minnetildeling, er Diskopprydding-knappen. Klikk på det for å starte prosessen.

Figur B

Klikk på Diskopprydding-knappen.
Etter litt analyse, på Diskopprydding-skjermen ( figur C ), vil Windows 7 vise filene du potensielt kan slette for å øke mengden tilgjengelig minne på stasjonen. Første gang du kjører prosessen, tar ikke Windows hensyn til systemfilene. Hvis du vil frigjøre enda mer stasjonsminne, bør du klikke på Clean Up System Files-knappen.

Figur C

Her er den potensielle ekstra lagringsplassen.
Som du ser i figur D genererte noen ekstra megabyte potensiell lagring med å kjøre den ekstra opprydningsprosessen.

Figur D

Rengjøring av systemfilene skaper mer potensiell lagring.

På dette tidspunktet bør du jobbe deg gjennom listen for å sjekke hvilke filer du faktisk vil slette fra systemet ditt. På testsystemet mitt velger jeg å slette alle de foreslåtte filene, men det kan være filer på systemet ditt som du vil beholde.

Hold deg oppdatert på de siste Microsoft Windows-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows Desktop-nyhetsbrev, levert hver mandag og torsdag.

Merk: I løpet av å skrive dette blogginnlegget og ta skjermbilder, kjørte jeg Disk Cleanup-prosessen to ganger, og hver gang frigjorde jeg mer lagringsplass for disk. Jeg vil foreslå å kjøre prosessen mer enn en gang bare for å se om du kan frigjøre mer plass selv. Merk 2: Ja, Diskopprydding-programmet er tilgjengelig for Windows XP og Vista.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com