Gir rask tilgang til flere Word-maler

En mal er en fil som inneholder stiler og formateringsalternativer. Hver gang du åpner et nytt dokument, bruker du faktisk en mal, sannsynligvis Words standardmal, Normal.dot. Som standard baserer Word alle nye dokumenter på Normal.dot.

For å være mer produktive og effektive, kan du lage tilpassede maler. For eksempel kan du tilpasse en mal for nyhetsbrev, eller hver avdeling kan ha en mal med spesialiserte makroer og AutoText. Men hvordan forteller brukerne dine Word om å starte med en tilpasset mal i stedet for Normal.dot? Heldigvis er det enkelt!

Hvis du bare har en tilpasset mal, kan du navngi den Normal.dot. Nå høres det drastisk ut, men det er ikke så alvorlig som det høres ut. Du kan åpne Normal.dot, gjøre endringer og lagre det, overskrive standardinnstillingene. Du kan også åpne et tomt dokument, gjøre de nødvendige endringene og lagre det som Normal.dot. Hvis du senere bestemmer deg for å gå tilbake til den opprinnelige Normal.dot, sletter du bare den tilpassede versjonen av Normal.dot, og Word vil gjenskape standardmalen neste gang du kjører Word.

Du vil sannsynligvis finne Normal.dot i mappen Dokumenter og innstillinger \ brukernavn \ Programdata \ Microsoft \ Maler. Hvis du ikke finner Normal.dot, bruk Windows Search. Noen ganger er Normal.dot skjult, så sjekk alternativet Søk skjulte filer og mapper. I Windows Utforsker velger du Mappealternativer fra Verktøy-menyen, klikker på Vis-fanen, klikker på Vis skjulte filer og mapper og klikker OK.

Hvis du vil beholde Normal.dot eller du har mer enn en tilpasset mal, er den enkleste løsningen å starte Word ved å åpne den aktuelle tilpassede malen. Bare dobbeltklikk på malen du vil bruke, men det kan bety mye å klikke for brukerne dine - maler ligger begravd dypt i systemet. Løsningen på det er å legge til en snarvei for hver tilpassede mal til Start-menyen som følger:

  1. Bruk Windows Utforsker for å finne malen.
  2. Dra malen og slipp den på Start-menyen.

Det er det! Når du vil opprette et nytt dokument basert på en tilpasset mal, klikker du på Start-knappen og velger malen. Dette vil starte Word ved å bruke den valgte malen i stedet for Normal.dot. Du kan legge til tilpassede maler i hver brukers Start-meny og trene dem til å lage nye dokumenter på denne måten. Det er en enkel justering å gjøre.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com