Programmeringsspråk: Microsoft avslører .NET 5, en 'spillskifter' for enklere apper på tvers av plattformer

Programmeringsspråk: Microsoft avslører .NET 5, en "spillskifter" for enklere apper på tvers av plattformer I november 2020 vil Microsoft lansere .NET 5, som er designet for å forenkle prosessen med å bruke Microsofts. NET-rammer.

Microsoft har kunngjort en stor endring av sine .NET-programvareutviklingsrammer fra neste år.

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

I november 2020 lanserer Microsoft .NET 5, som skal forene de eksisterende .NET Framework, .NET Core og Mono programvarerammene under et enkelt .NET-tilbud.

Flyttingen er designet for å forenkle prosessen med å bruke Microsofts. NET-rammer. Mens Microsofts .NET-rammer gjør det mulig for utviklere å jobbe på en rekke språk og bygge apper for en rekke plattformer, krever det at utviklere bruker forskjellige .NET-rammer.

I dag må utviklere velge mellom .NET Framework, .NET Core og Mono, avhengig av hvilken plattform de utvikler for.

I kontrast vil .NET 5 kunne brukes til å bygge apper for Windows, Linux, macOS, iOS, Android, tvOS, watchOS, WebAssemble og flere plattformer.

Et av kjennetegnene ved .NET-rammene er deres standard programvarebibliotek, som utviklere kan be om å benytte seg av et bredt spekter av funksjonalitet, fra nettverkskommunikasjon til unntakshåndtering.

Microsoft sier at .NET 5 vil inkludere det beste av bibliotekene som er tilgjengelige via .NET Core og Mono-rammeverket "for å lage en enkelt plattform som du kan bruke for all din moderne .NET-kode". Og selv om .NET Core tradisjonelt har manglet bredden i standardbibliotekene som er tilgjengelige under .NET-rammen, sier Microsoft at gapet mellom de to nesten vil lukke seg med utgivelsen av .Net Core 3.0 i september.

Fra utgivelsen av .NET 5 i november 2020, vil det være det eneste .NET-rammeverket som blir oppdatert, med nye versjoner utgitt hver november i de påfølgende årene. Ens nummererte utgivelser, for eksempel. NET 6, vil være LTS-versjoner som gleder seg over langvarig støtte. En forhåndsvisningsutgivelse av .NET 5 forventes å være tilgjengelig i første halvår av 2020.

Ved å målrette et bredt spekter av plattformer, sier Microsoft. NET 5 vil kunne brukes til å distribuere applikasjoner til et bredt spekter av fysiske og virtuelle systemer - fra stasjonære PC-er til skybasert infrastruktur - som du kan se nedenfor.

Bilde: Microsoft

"Dette nye prosjektet og retningen er en spillbytter for .NET. Med .NET 5 vil kodene og prosjektfilene dine se og føles de samme uansett hvilken type app du bygger, " sier Richard Lander, programleder for .NET-teamet i et blogginnlegg utstedt for å binde seg til Build 2019-konferansen i Seattle.

"Du vil ha tilgang til samme runtime, API og språkfunksjoner med hver app. Dette inkluderer nye ytelsesforbedringer som blir forpliktet til CoreFX, praktisk talt daglig.

"Vi ser en lys fremtid fremover der du kan bruke de samme .NET API-ene og språkene for å målrette mot et bredt spekter av applikasjonstyper, operativsystemer og brikkearkitekturer."

Lander sier. NET 5 vil fortsette mange trender fra eksisterende. NET-rammer, inkludert støtte for plattformspesifikke funksjoner, for eksempel Windows Forms og WPF på Windows, og de opprinnelige brukergrensesnittfunksjonene og maskinvaretilgang på Android og iOS-enheter tilgjengelig når du bruker Xamarin og Mono.

Som med .NET Core, vil NET 5 også støttes fullt ut av Visual Studio, Visual Studio for Mac og Visual Studio Code-redigerere.

.NET 5 vil også tilby en rekke forbedringer i forhold til tidligere rammer, inkludert større valg på rundtimer, Java-interoperabilitet på alle plattformer, Objekt-C og Swift-interoperabilitet på flere operativsystemer, og utvidelsen av CoreFX-klassebibliotekene for å støtte statisk kompilering, mindre fotavtrykk og flere operativsystemer.

Ikke alle er glade for nyhetene, og det er allerede kommentarer fra firmaer som bruker .NET Framework bekymret for utsiktene til å migrere når rammeverket til slutt slutter å bli støttet.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

Mer om Bygg 2019

  • Microsoft Build 2019: Alt nettopp annonsert på Azure, IoT, Edge on Chromium, machine learning (ZDNet)
  • Bygg 2019: Microsoft ønsker å hjelpe forretningsbrukere med å bygge tilpassede digitale assistenter (ZDNet)
  • Microsoft Build 2019: Azure er stjernen, og Windows er en bit-spiller (ZDNet)
  • Microsoft legger til flere AI, mixed-reality, IoT-tjenester til Azure-serien (ZDNet)
  • Microsoft Build 2019: Hva du kan forvente for AI, Azure, bots, Windows (ZDNet)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com