Prognoser med åpen kildekode for 2019

Hva er åpen kildekode? Jack Wallen forklarer konseptet, hvorfor det er viktig, og hva du kan gjøre for å hjelpe saken.

Mer om Open Source

 • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
 • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
 • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
 • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

Krystallkule? Er du der? Fint. Jeg skal gå alene.

2018 var et rolig morsomt år for åpen kildekode, fylt med høydepunkter, nedturer og mye mellomrom. Men hva vil 2019 holde for Linux og open source programvare? La oss trekke av den fortsatte introduksjonsdialogen og prognostisere.

Kjøpekraft

Hvis 2018 beviste en ting, er det at open source har betydelig verdi for bedriftsbedrifter. Så mye at vi så et av de største kjøpene til et open source selskap til dags dato (IBM kjøper Red Hat: 5 ting IT-ledere trenger å vite). Jeg tror at trenden vil søl inn i 2019, og enda mer åpen kildekjøp vil skje. Kanskje vil det være SUSE, Apache, Ubuntu (via Canonical), Docker eller et annet open source-prosjekt i enterprise-klassen.

Men regn med dette, appellen til å kjøpe open source-prosjekter fra bedriftsnivåer vil fortsette å vokse. Power open source-kontrollene over større selskaper vil bli stadig tydeligere, ettersom prisene for slike kjøp vil fortsette å skyte.

Hvis jeg måtte gjette hvilket open source selskap som vil bli kjøpt, ville jeg lagt pengene mine på SUSE. Ikke bare har den seriøs IT-kreditt, men den er også en betydelig aktør innen big data.

Politikk fører til mangfold

2018 så også økningen av open source Code of Conduct. Dessverre ble det veldig positive skrittet frem møtt en viss motstand. Jeg tror det er trygt å si at vi vil begynne å se enda flere retningslinjer og prosedyrer dukke opp i forskjellige open source utviklingssamfunn.

Når Linux-kjernegruppen leder anklagene, vil det bli tatt alvorlige positive skritt fremover, noe som vil føre til en veldig betydelig endring i open source-landskapet - mangfold. Dette er for sent, men jeg spår at 2019 vil se en massiv økning i kvinner som spiller en viktig rolle i åpen kildekodeutvikling.

Ikke bare vil åpen kildekodeutvikling dra nytte av dette mangfoldet, men også lederskap. Se for å se flere kvinner gå inn for å lede større prosjekter i open source-samfunnet. Og til alle som er imot dette, 1990 ringte og vil gjerne ha meningene sine tilbake.

Microsoft-patenter

Vi har allerede vært vitne til 60 000 av Microsofts patenter lagt for alle å se. Jeg snakket med Microsoft om de 30.000 pågående patentene og var trygg på at når de blir utstedt, vil de bli inkludert i OIN-lisensen. Selv om 2019 ikke vil se alle 30 000 av de ventende patenter som er utstedt og umiddelbart lagt til OIN (fordi byråkrati sørger for en veldig treg prosess), vil vi se en betydelig økning i bruken av de nåværende 60 000 patenter som er tilgjengelige for det åpne kildesamfunn. Å ha alle disse patentene åpne er et betydelig trekk fra Microsofts side med å bygge broen mellom selskapet og open source. Dette vil også tjene (i slutten av året) til å starte et skifte mot enhet mellom Windows og Linux. Vil dette innlede begynnelsen på Microsoft Linux? Sannsynligvis ikke. Den pipedrømmen ser imidlertid mer og mer ut som om den (en dag) kan bli en realitet.

Blockchain Linux

Jeg går egentlig ikke ut på mye av et lem her, men jeg tror 2019 vil se utgivelsen av en blockchain-spesifikk Linux-distribusjon. Denne distribusjonen vil inneholde alle de nødvendige bitene for at bedrifter kan spinne opp en blockchain-klar server, uten å gå gjennom bryet med å installere slike som Etherium, Hyperledger Fabric, etc. på en Linux-serverdistribusjon. Denne distribusjonen vil være basert på Ubuntu Server og vil bli en øyeblikkelig hit med bedriftsbedrifter som ønsker å tjene penger på blockchain-teknologier. Hvem vil vel ikke ha en nøkkelferdig blockchain-løsning?

Linux overalt

Hvis du trodde Linux var utbredt innen utgangen av 2018 - bare vent. Innen utgangen av 2019 vil Linux bli funnet på nesten alle aspekter av teknologi, fra ende til annen. Hvordan kan jeg si dette uten å påstå at det endelig blir "Year of the Linux desktop?" Jeg er ikke sikker på at jeg kan. Men jeg er ikke tåpelig nok til å stille kravet til ett år til. Likevel vil Linux finne veien til skrivebordet til betydelig flere brukere det kommende året. Hvordan? Det begynner med et kjøp (se over). En stor bedriftsaktør vil slippe seriøs mynt for slike som Ubuntu, og ved hjelp av en lukket dør-avtale her og der, vil de starte produksjon av Linux-stasjonære og bærbare datamaskiner som vil være konkurranse for Chromebook. For at dette skal skje, må selvfølgelig det rette selskapet kjøpe riktig Linux-distribusjon så vel som en maskinvareprodusent. Så ja, muligheten er slank, men jeg måtte ta dette med på listen, ellers kunne jeg ikke påstå at 2019 endelig blir året for Linux-skrivebordet.

Der. Jeg sa det. Lykkelig?

Desktop dominans

Når jeg snakker om hvilket ... angående Linux-skrivebordet, har jeg en prediksjon som kan overraske alle. KDE-utviklerne vil gi ut en versjon av deres Plasma-stasjonære skrivebord som er så kjeftedroppende fantastisk, at brukerne klynger seg for å bytte fra hvilket skrivebord du velger. Hva vil utgjøre den utgivelsen? Jeg har ingen anelse. Imidlertid har KDE Plasma sakte blitt bedre i skyggene, og det er på tide at søkelyset skinner på dette Linux-skrivebordet.

Linux driver AI

AI er overalt. Så mye at vi kan tegne farlig (eller spennende, avhengig av hva du tar) i nærheten av singulariteten. Det kommende året vil det bli glitrende klart at Linux er drivkraften bak AI. Dette gjøres mulig ved at Linux er den viktigste spilleren i big data-spillet. Uten big data, vokser AI ikke. Android er også drevet av Linux-kjernen. Fordi Android vil være den største spilleren i AI, vil det direkte forholdet bidra til å gjøre Linux til et ugjenkallelig stykke i puslespillet.

Linux 5.0-kjerne

Linus Torvalds hevdet at verden ikke var klar for 5.0-kjernen i 2018. Snart er det 2019, og verden er absolutt klar for denne neste store utgivelsen. Selv om det kanskje ikke er prisbelønte, kjevelåpende funksjoner i 5.0, er det en mye renere og mer effektiv kodebase. Det meste av den gamle arkitekturen vil ha blitt fjernet, sammen med andre avskrevne biter. Til slutt vil Linux-kjernen være raskere, mer pålitelig og enda sikrere.

dominans

Denne skal være enkel: I 2019 vil Linux dominere følgende områder:

 • Sky
 • IOT
 • super~~POS=TRUNC
 • AI
 • Stor Data
 • Dev Ops
 • Blockchain
 • Serverløs databehandling
 • containere

Og det, vennene mine, er utsiktene for 2019 for open source og Linux. Det kommer til å bli et spennende år.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com