Kontorløsning: Å rydde opp i det sprø datoproblemet når du kopierer ark

I vår siste utfordring, Hvorfor endrer Excel datoer når jeg kopierer et ark til en ny arbeidsbok, presenterte jeg et sjeldent datoproblem. Noen ganger, når du kopierer et ark til en ny arbeidsbok, endrer Excel datoen. Det er ikke en feil; du har å gjøre med to forskjellige datoer.

Som standard bruker Excel-arbeidsbøker 1900-datersystemet. Den første støttede dagen er 1. januar 1900. Når du oppgir en datoverdi, konverterer Excel datoen til et serienummer som representerer antall forløpne dager siden 1. januar 1900. Det er min forståelse at dette systemet opprinnelig ble brukt for å være kompatibelt med Lotus 1-2-3.

Derimot er den første dagen som støttes i 1904-systemet 1. januar 1904. Når du skriver inn en dato, konverterer Excel den til et serienummer som representerer antallet forløpte dager siden 1. januar 1904. Dette kommer inn i problemet med skuddår som TechRepublic medlem Paul nevnte.

Forskjellen mellom de to systemene, og følgelig serienumrene deres er 1.462 dager. Serienumrene fra 1900 er alltid 1.462 dager større enn 1904-systemet.

Hver arbeidsbok kan støtte hver dato (men ikke begge på samme dato). Gjør følgende for å stille inn systemet:

  1. Klikk på Fil-fanen og velg Alternativer. I Excel 2007, klikk på Office-knappen og klikk på Excel-alternativer. I Excel 2003 velger du Valg fra Verktøy-menyen.
  2. Velg Avansert i venstre rute. I Excel 2003 klikker du på kategorien Beregning.
  3. I delen Beregner denne arbeidsboken, sjekk alternativet Bruk 1904-dato for å endre denne innstillingen. I Excel 2003 klikker du på alternativet 1904 Date System.
  4. Klikk OK.

Når du kopierer data mellom to arbeidsbøker som bruker forskjellige systemer, får du skiftende datoer. Den enkleste måten å justere datoene på er å bruke alternativet Lim inn spesial for å legge til eller trekke fra 1 462 til hver dato:

  • Legg til 1 462 for å skifte datoer opp fire år og en dag.
  • Trekk fra 1 462 for å skifte datoer ned fire år og en dag.
Etter min erfaring ser det ut til at disse mystiske skiftende datoene dukker opp når du arbeider med gamle applikasjoner. Det er sjelden et problem med nye. Gratulerer til Tron16 for at hun var den første som identifiserte problemet og takker for nok en stor utfordring.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com