Det nye System76 Firmware Update Utility er et sårt tiltrengt verktøy

Det nye System76 Firmware Update Utility er et sårt tiltrengt verktøy. System76 har levert en firmware-oppdaterer som skammer alle andre.

Fra kontoret til "du kanskje ikke engang visste at du trengte dette, " kommer et nytt nytt verktøy fra System76. Denne gangen har gjengen fra Denver gitt ut et verktøy kalt Firmware Update Utility. Appen har bare ett formål og ett formål: Å oppdatere firmware for Linux-stasjonære datamaskiner og bærbare datamaskiner ved å kjøre Pop! _OS eller andre Ubuntu- og Debian-avledede operativsystemer.

Mer om Open Source

  • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
  • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
  • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
  • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

Dette skulle ikke komme som noen overraskelse, siden System76 allerede hadde en firmware-oppdaterer (tilgjengelig i Pop Shop) for Thelio og Oryx Pro-systemene. Imidlertid var den programvaren et helt annet dyr (opprinnelig skrevet i Python, mens den nye programvaren ble skrevet i Rust). Hadde du kjørt en annen distribusjon enn Pop! _OS, var det eneste alternativet for å oppdatere firmware kommandolinjeverktøyet fwupd. I en verden der flere og flere brukere tar i bruk Linux, er det ikke smart virksomhet. Hvorfor? Etter hvert som flere nye (ikke-admin) brukere bruker Linux, vil kommandolinjen bli brukt mindre og mindre. Uten en GUI for å oppgradere et systems firmware, vil det tilsvarer et stort antall utdatert firmware. Det krever ikke en doktorgrad for å håndtere den matematikken.

Nå har imidlertid System76 integrert den fastvareoppdatereren i GNOME System Settings-verktøyet, selv om verktøyet kan integreres i en hvilken som helst distribusjon som bruker et ikke-GNOME-skrivebord. Dette skiftet bør tydelig avgrense oppdateringen av firmware fra standard systemoppdateringer. Det er ikke å si at standard systemoppdateringer ikke er avgjørende - det er de. Uten vanlige oppdateringer ville ikke systemet ditt mottatt sikkerhetsoppdateringer, programvareforbedringer og nye funksjoner. Uten programvareoppdateringer kan systemene dine imidlertid være sårbare for alvorlig skade og kapring av firmwareprogramvare, noe som er grunnen til at dette trekket bør sees på som så kritisk for Linux.

10 gratis alternativer til Microsoft Word og Excel (TechRepublic nedlasting)

Fordi Linux-firmwareoppdatering tidligere hadde blitt håndtert via kommandolinjen, ble det store flertallet av slike oppdateringer oversett. Tenk på det: Når var sist gang du oppdaterte firmware på en Linux-maskin? Hvorfor det? Fordi du enten ikke hadde noen anelse om at det var en oppdatering tilgjengelig, ikke visste at firmwareoppdateringer eksisterte, eller ikke kunne bry deg om å ta deg tid til å gjøre det fra kommandolinjen.

Det store spørsmålet

Jeg kommer til å være rett her oppe. Det store spørsmålet som kommer opp for meg er: "Hvorfor tok det så lang tid før Linux fikk en grafisk firmware-oppdaterer?" Svaret er enkelt: Fordi det tok et fremtidsrettet selskap som System76 å opprette det. "Ah ha!" forkynner du. "Men System76 har eksistert i nesten 20 år. Hvorfor tok det dem så lang tid?"

Nok et enkelt svar. Fram til Thelio, outsourcet System76 en god del maskinvare. Med etableringen av dette utrolige nye stasjonære systemet (stol på meg, du trenger å oppleve Thelio), har System76 nå muligheten til å kontrollere nesten alle aspekter av systemet. Takket være maskinene som er innebygd i huset, er System76 nå i stand til å skyrockete deres evne. Med den unhinged kreativiteten (som de har i overflod), kommer muligheten til å generere prosjekter som Firmware updater.

Slik fungerer firmwareoppdateringsverktøyet

Hvordan firmware-oppdateringsfunksjonene fungerer er ganske enkelt. Hvis du åpner GNOME-innstillingsverktøyet og klikker på Enheter, ser du den nye firmwarelisten ( figur A ).

Figur A

The System76 Firmware updater found in GNOME Settings | Devices.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Firmware-oppdatereren til System76 som finnes i GNOME-innstillinger | Enheter.

Skulle det være en oppdatering til noen firmware, vil du bli varslet med en grønn Oppdater-knapp. Klikk på Oppdater, så blir du guidet gjennom prosessen. Jeg har opplevd en oppdatering til Thelio Firmware (fra F11 Z5 til F14 Z5). Etter tre tiår med datamaskinbruk, var det den mest sømløse, brukervennlige firmwareoppdateringen jeg noen gang har gått gjennom på en stasjonær datamaskin, uten bar. Med tanke på at alle tidligere firmwareoppdateringer på Linux-maskiner måtte gjøres via kommandolinjen, er System76 Firmware updater en forbedring i eksponentiell skala.

For de som kan være bekymret for sikkerheten til system76-firmwareoppdateringene, har de satt opp systemet slik at det fungerer med en build-server for å levere den faktiske oppdateringen og en separat signeringsserver (brukes til å bekrefte oppdateringen). Så når en firmwareoppdatering brukes, kan du være sikker på at den kommer fra System76.

Ingen advarsler

Denne du kanskje ikke har sett kommer. Firmware-oppdatereren til System76 fungerer ikke bare med System76-maskinvare, men for ethvert system. I følge Michael Allen Murphy er Firmware Updater "... ikke eksklusivt for System76-maskinvare, og var heller ikke ment." Målet med prosjektet er å være fordelaktig for alle brukere av Linux-skrivebordet, uavhengig av om de er bruker vår maskinvare eller ikke. Enhver Linux-distribusjon som ønsker å ha tilgjengelige grafiske firmwareoppdateringer, kan distribuere firmwarebehandleren på plattformen deres, og selv om de ikke distribuerer system76-firmware-demonen med den, kan de fortsatt få samme nivå av støtte for firmwareoppdateringer gjennom fwupd. "

Redaktørens merknad: Denne artikkelen ble oppdatert for å korrigere den maskinvarespesifikke typen til System76 Firmware Updater, ettersom verktøyet ikke er dedikert til bare stasjonære og bærbare datamaskiner med System76.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com