Microsoft forteller fantastiske open source-historier

Microsofts administrerende direktør Satya Nadella (sentrum på bildet)

Bilde: James Martin / CNET

Open source handler ikke bare om kode. Eller trenger ikke være det. Ånden til åpen kildekode er samarbeid og deling, som Microsoft nylig har startet et hakk med en ny serie blogger som viser hvordan firmakultur kan endre seg, og hva det kan bety for åpen kildekodeutvikling.

Fortelle historier om åpen kildekode

Microsoft er allerede verdens største bidragsyter til open source, minst målt ved antall ansatte som bidrar til open source-prosjekter. Det trenger ikke å fortelle historier, og likevel er det akkurat det selskapet gjør, for å kjøle effekten, med sin nye Microsoft Open Source Stories-blogg.

Bloggen har som mål å dele historiene bak kulissene om hvordan visse prosjekter gikk åpen kildekode. Som Microsofts Dmitry Lyalin relatert til Microsoft-observatøren Paul Thurrott, "Vi håper å kunne fortelle over 20 historier gjennom denne prosessen, da vi har hatt mange flotte ting gjemt bak brannmuren." Tre historier er tilgjengelige på bloggen i dag, inkludert historien om hvordan Microsoft laget sin C #-kompilator open source.

10 år i ferd

Den historien er spesielt interessant fordi den avslører alt det spadearbeidet i skyttergravene som må skje før den store avsløringen på GitHub til og med er ekstern mulig. Kodenavnet Roslyn, samtaler hos Microsoft om omskriving av C # i C # (de kodet i C ++) startet allerede i 2005. Problemet var at kundene hadde brukt kompilatoren i mange år, og betyr at "Å skrive en ny kompilator for C # betyr å prøve å matche den gamle kompilatoren bug-for-bug. Og jeg snakker ikke bare om kjente feil, men den ukjente og utilsiktede oppførselen som utviklere har funnet og kommet til å stole på, ofte uten å vite. "

Dette var en garantert oppgave, og omfanget av det som var nødvendig, pluss det ubesvarte spørsmålet om hvorfor kunder ville bry seg, holdt Microsofts ingeniører fra å takle prosjektet i årevis.

Da Roslyn-teamet nudlet over dette, ble det klart at grunnen til å ta fatt på omskrivningen var slik at Microsoft kunne "m gjøre det slik at det bare trenger å være en kodebase i verden som forstår C #, delt av alle som ønsker å bygge verktøy over kode. " Kundene på sin side vil ha fordel av flere og bedre verktøy. "Roslyn ble dermed født ut fra en åpenhetstankegang: å dele den indre virkningen av C # -språket for verden til programmisk forbruk."

Over tid ble open source standardoppførselen for Microsoft, noe som førte til at teamet åpnet Roslyn. Selv om det tok omtrent 10 år å nå frem til åpen kildekodedag, er fordelene for Microsoft (og samfunnet) store, skriver Microsofts Mads Torgersen: "Verdien til C # er gjennom taket, ikke bare gjennom skalering av innsats via bidrag fra funksjoner og feilrettinger, men også innsikten og kurskorrigering vi får gjennom den umiddelbare, daglige tilbakemeldingssløyfen som open source gir. "

Historier som dette kan gi håp til andre ingeniørteam, og få et innblikk i hvor vanskelig det kan være å gjenoppbygge og åpne arvekode, men også hvor givende. Andre historier, som denne på Python, hjelper team med en "ikke oppfunnet her" mentalitet ("Python var et språk som tilhørte andre mennesker, og Microsoft var derfor ikke interessert").

Det er kult. Det er åpent. Det er slik Microsoft jobber nå, og gjennom disse historiene vil forhåpentligvis flere selskaper følge etter.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com