Microsoft: Her er begrensningene Windows står overfor i ARM-kompatibilitetsmodus

Er nedgangen i PC-markedet en saga blott? Ny bærbar teknologi fører til at PC-salget blir rødt for første gang på mange år. Er det et tegn på ting som kommer?
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • Nye ARM-drevne bærbare datamaskiner kjører de fleste programmer, selv om eksterne enheter som audiovisuelle tunere, tegningstabletter og andre vil kreve ARM-spesifikke drivere.
  • Input Method Editors (IME-er) som ofte brukes på språk som kinesisk, japansk og arabisk, krever ARM-spesifikke versjoner for å fungere.

I desember i fjor avslørte Microsoft en håndfull bærbare datamaskiner drevet av Qualcomm Snapdragon 835 SoC, som kjører en versjon av Windows for ARM-prosessorer. I motsetning til Windows RT - som bare støttet apper som brukte spesifikke API-er, satt sammen for ARM-prosessorer - gir Windows 10 på ARM mulighet for inline-emulering av x86-apper. Imidlertid eksisterer det betydelige begrensninger i hva x86-on-ARM-emulatoren er i stand til å gjøre.

I henhold til ny dokumentasjon utgitt av Microsoft, kan ikke drivere som er satt sammen for x86-prosessorer emuleres ved hjelp av inline-emulatoren. Selv om apper som grensesnitt mot en gitt periferiutstyr kan fungere i inline emulatoren, vil ikke hvilken som helst funksjon av appen som er avhengig av en driver, ikke fungere uten en driver som er satt sammen for ARM64. For eksempel vil et USB-tilkoblet videokort eller TV-mottaker trenge en ARM64-driver som leveres av produsenten. Uten dette ville brukerprogramvaren være effektivt ubrukelig.

Hyper-V, det inkluderte virtualiseringsmiljøet i Windows 10, fungerer ikke på ARM-prosessorer. På grunn av prosessorforskjeller er det uklart om virtuelle maskiner er spesielt levedyktige på ARM, kort av fulle emuleringsmiljøer som Bochs.

Skallutvidelser kompilert for x86 er inkompatible med inline emulator. Avhengig av din brukssak, kan denne begrensningen være ekstremt kvelende. For folk som skriver på språk som ikke bruker det latinske tegnsettet, er inndatametodeditorer (IME-er) nødvendige for å konvertere typede bokstaver til tegnsettet som brukes på det språket. Mens Windows har en IME innebygd for mange språk, er tredjeparts IME-er ofte mer populære enn det medfølgende alternativet. I Japan er ATOK mer utbredt enn Windows IME. Ettersom ATOK ikke har en ARM64-innfødt versjon, kan den ikke brukes på Windows for ARM-enheter.

Denne begrensningen strekker seg til andre programmer som bruker skallutvidelser - tilgjengelighetsprogramvare, som hjelper brukere med kognitive eller synshemninger, hørselshemming, eller motoriske eller fingerferdighetsbegrensninger vil kreve ARM64-kompilerte versjoner for å fungere. I tillegg krever filhåndteringsprogramvare som 7-Zip eller Dropbox, som legger til skallutvidelser for å la brukere enkelt administrere filer fra en hurtigmeny, en ARM64 målrettet versjon.

Inline emulatoren har også beskjedne begrensninger på grafikkfunksjoner. Det kan støtte DirectX fra versjon 9 til versjon 12. Programmer som er avhengige av eldre versjoner av DirectX er imidlertid inkompatible. Dette vil neppe være et betydelig problem i praksis, da DirectX 9 debuterte for 15 år siden. Omvendt støtter inline-emulatoren bare OpenGL 1.1, som ble utgitt for over 20 år siden. Under typiske omstendigheter vil nyere programmer med OpenGL-støtte ha en tilsvarende DirectX-modus, selv om unntak ikke er utenfor muligheten.

Da de ARM-drevne Windows-bærbare datamaskinene først ble introdusert, ble de sagt å kjøre Windows 10 S - en begrenset versjon som bare tillater apper fra Windows Store - selv om ryktene tyder på at hele Windows 10 S SKU sannsynligvis vil bli akseptert i favør av en valgfri "S-modus." Inline-emulatoren er i stand til å kjøre kjørende programmer fra Windows Store eller på annen måte installert manuelt, selv om den bare kan håndtere 32-biters apper.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

Se også

  • 20 pro-tips for å få Windows 10 til å fungere slik du vil (gratis PDF) (TechRepublic)
  • Windows 10 på ARM: S versus Pro, emulering og 64-biters appstøtte (ZDNet)
  • Hva er Windows 10 Fall Creators Update? Alt du trenger å vite om Microsofts store oppgradering (TechRepublic)
  • Windows 10-sikkerhet: Google avslører hvordan ondsinnede nettsteder kan utnytte Microsoft Edge (ZDNet)
  • Ikke gå glipp av Microsofts siste sikkerhetsoppdatering: Den lapper to store Outlook-feil (TechRepublic)
Bilde: ASUS

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com