Microsoft 2018 år i gjennomgang: De 10 største overskriftene

Windows 10s første betalte, Linux-baserte distro: $ 20-app ut nå, sier Microsoft WLinux er en $ 20 open-source, Debian-basert distribusjon, designet for å kjøre på Windows 10s Windows Subsystem for Linux (WSL).

Mye kan skje i løpet av et år, spesielt når du er et teknologisk selskap så stort som Microsoft. Fra mislykkede oppdateringer til å kjøpe GitHub, det har vært et stort år for Windows-produsenten, og det å tøffe en liste over de beste Microsoft-overskriftene ned til 10 artikler var vanskelig.

Mer om Windows

  • Slik bruker du God Mode i Windows 10
  • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
  • Microsofts største flopper i tiåret
  • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

Noen av tingene som ikke ble topp 10 inkluderer Windows 10 april-oppdateringen, som brakte en haug med nye funksjoner til selskapets flaggskip OS, Microsoft-grunnleggeren Paul Allens død og lanseringen av nye Surface-produkter i Oktober. Utelukkelsen av disse elementene betyr bare at Microsoft hadde et travelt år.

Windows 7 får dato og levetid

Windows 10 har vært en stor suksess for Microsoft, men det har ikke stoppet 35% av Windows-brukerne å holde seg til Windows 7.

Microsoft hadde en melding til Windows 7-lojalister som den ga ut i februar: Windows 7-støtte slutter 14. januar 2020. Det betyr at Windows 7-brukere har et drøyt år på seg til å migrere til Windows 10 eller bli sittende fast i et OS som ikke lenger er motta oppdateringer.

Microsoft har tilbudt en konsesjon: Windows 7 sikkerhetsoppdateringer vil være tilgjengelige gjennom 2023 hvis du er villig til å betale en avgift per maskin for dem.

Microsoft slipper sitt første Linux-drevne produkt

Azure Sphere, en programvare / maskinvarestabel designet for å sikre databehandlingsenheter, ble utgitt i april. Det er egentlig en tilpasset Linux-kjerne, og signaliserer en stor avgang fra Steve Ballmer "Linux er en kreft" -dagene.

Azure Sphere er nok et tegn på Microsofts omfavnelse av open source-databehandling og vil trolig være en i en lang liste med Linux-drevne open source-produkter som kommer ut av Redmond i årene som følger.

Microsoft kjøper GitHub

Ryktene virvlet rundt, og Microsoft kunngjorde endelig at de hadde avsluttet en avtale om å kjøpe GitHub 4. juni 2018.

Kjøpet satte Azure, Microsofts skytjeneste, i stand til å få tak i mer markedsandel, og Linux Foundation kalte kjøpet gode nyheter for open source-samfunnet.

Kjøpet inkluderte ikke Kubernetes eller Node.js.

Prosjekt Natick benytter seg av fem-årige undervannsdatasenter

Microsofts Project Natick lanserte for flere år siden for å utforske muligheten for undersjøiske datasentre.

Tidligere tester hadde vist seg at kortvarige undervannsdatasentre var mulig, og i juni gjorde Project Natick et stort sprang ved å distribuere sin første langsiktige undervannsdatasenterpute utenfor kysten av Orknøyene i Skottland.

Hvis alt går etter planen, skal poden kunne leve på havbunnen i fem år uten å trenge menneskelig inngripen.

Overflaten får en budsjettmodell

Microsoft har funnet stor suksess med Surface-linjen, men bærbare / nettbrett-hybrider har alle hatt en ting til felles: En heftig prislapp.

Surface Go, som ble lansert i juli, er en budsjettmodell til en pris av 399 dollar. Surface Go er designet for å appellere til studenter og bedrifter, og pakker ikke samme internt som premium Surface-modeller, men det er perfekt for de som leter etter Surface-opplevelsen uten å bryte banken.

Skype får en-til-ende-kryptering

Microsoft ble kunngjort i januar og ga ut endelig kryptering for Skype-samtaler i august.

Ende-til-ende Skype-kryptering bruker signalprotokollen og er tilgjengelig gratis på Skype for Windows, iOS, macOS, Android og Linux.

For å aktivere det Skype kaller private samtaler, sjekk ut denne guiden.

Office 2019 ble utgitt

Office 365 har blitt Microsofts standard Office-produkt og er en del av bølgen av abonnementsbaserte tjenester som tar programvaren verden med storm. For de som ikke kan migrere til skyen, eller som ikke er villige til å betale et abonnementsgebyr, ga Microsoft ut Office 2019 i september.

Office 2019 er en lokal Office-installasjon og er tilgjengelig for Windows og macOS. Det inkluderer kjente Office-produkter inkludert Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Project, Visio, Access og Publisher.

Kjøpere av Office 2019: Microsoft sa at Office 2019 er en engangsutgivelse og ikke vil motta funksjonsoppdateringer som Office 365-abonnenter vil få som en del av abonnementet.

Den oppdaterte Windows 10. oktober-oppdateringen

Oktober-oppdateringen for Windows 10 skulle bringe en haug med svært etterspurte funksjoner til operativsystemet, men den kom med en uønsket overraskelse i form av en feil som uigenkallelig slettet noen brukerfiler.

Microsoft gikk raskt på pause i oppdateringen, og det tok selskapet over en måned å fikse problemet og slippe oppdateringen på nytt i november.

Surface får en hardware-as-a-service plan

Surface All Access er ikke Microsofts første forsøk på en maskinvare-som-en-tjeneste-plan for sine Surface-enheter, og det gjenstår å se om denne vil lykkes.

Som Mary Jo Foley, forfatter for TechRepublic søsterside ZDNet, sa: "Surface All Access står overfor litt av et kulturelt spørsmål, fordi folk er vant til å kjøpe og eie PCer. Skrivebord som servicemodeller har ikke akkurat tatt av i virksomhet slik at forbrukeren og SMB-hindringen kan være enda høyere. "

Med finansiering som starter på $ 24.99 / month for en 240-måneders leieavtale på Surface Go, er det definitivt fristende. Ettersom flere av enhetene våre bare blir tilgangspunkter til skyen, er ikke maskinvaren i seg selv like viktig som å kunne få tilgang til dataene våre. Smarttelefoner har allerede gått inn i epoken for maskinvare-som-en-tjeneste, og Microsoft prøver å gjøre det samme for stasjonære og bærbare datamaskiner.

Edge flytter til Chromium

Edge, Microsofts nyeste nettleser, har ikke fanget mye av nettlesermarkedet. I et forsøk på å utvide rekkevidden, kunngjorde Microsoft at det gjenoppbygger Edge ved å bruke Googles åpen kildekode Chromium-prosjekt.

Microsoft har sagt at den har til hensikt at Edge skal støtte eksisterende Chrome-utvidelser, som de håper vil åpne Edges markedsandel for brukere som i stor grad har holdt seg til Google Chrome.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

Se også

  • Windows 10. oktober 2018 Oppdater nå "fullt tilgjengelig" for nedlasting sier Microsoft (ZDNet)
  • Microsoft kunngjør offisielt 'Windows Sandbox' for å kjøre applikasjoner isolert (ZDNet)
  • Hvorfor Microsofts Linux-kjærlighetsforhold var uunngåelig (TechRepublic)
  • Windows 10s første betalte, Linux-baserte distro: $ 20-app ut nå, sier Microsoft (TechRepublic)
  • Slik registrerer du deg i Windows Insiders-programmet (TechRepublic)
  • Microsofts administrerende direktør på å hjelpe en falmet legende med å finne en 'følelse av formål' (CNET)

Microsoft Surface Go

Bilde: Sarah Tew / CNET

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com