Lavkodeplattformer: Et jukseark

Fire måter selskaper bruker 'lavkode' for å øke kostnadsutviklingen av apper fra kundevendte portaler til migrerende apper, overfører lavkode apputvikling fra programmerere til forretningsfolk.

Utviklere har stor etterspørsel og mangelvare, og mange selskaper står igjen uten det teknologiske talentet som trengs for å bygge apper eller automatisere forretningsprosesser som press for ny programvare for å støtte montering av digital transformasjon.

Bedrifter som ikke klarer å ansette utviklere i dette varme markedet - og til og med virksomheter med utviklere som vil frigjøre mer av tiden sin - henvender seg i økende grad til verktøy med lav kode eller ingen kode. Disse plattformene lar teknikere og forretningsfolk uten kodingserfaring bygge apper og potensielt fylle talenthull i organisasjonen.

For å hjelpe IT- og forretningsfolk bedre å forstå hva lavkodeplattformer tilbyr og hvordan du kan komme i gang med å jobbe med dem, har vi samlet de viktigste detaljene og ressursene. Denne guiden vil bli oppdatert regelmessig ettersom ny informasjon er tilgjengelig.

Hva er plattformer med lav kode?

Utviklingsplattformer med lav kode lar IT- og forretningsfolk lage applikasjonsprogramvare gjennom grafiske brukergrensesnitt, i stedet for tradisjonell dataprogrammering. Koding erstattes av å bygge apper visuelt ved å dra og slippe brukergrensesnittkomponenter. Alle prosjektets komponenter, for eksempel frontend- og backend-kode og konfigurasjonsfiler, genereres automatisk basert på standard beste praksis.

Disse plattformene reduserer tiden det tar å lage programvare, slik at forretningsapper kan leveres raskere, og et bredere spekter av mennesker (noen ganger kalt "borgerutviklere") i en organisasjon kan bidra til utvikling av apper.

Det er nøkkelen til å skille mellom lavkode og plattform uten kode. Lavkodeplattformer brukes ofte av IT og andre med litt kodingskunnskap for å lage oppdragskritiske tilpassede applikasjoner. No-code plattformer tillater vanligvis forretningsbrukere uten kodingsevner å løse sine egne problemer og optimalisere den daglige driften.

Ulike verktøy kan brukes av forskjellige områder av virksomheten, alt fra programvareutviklere til forretningsutviklere. "Vi ser utviklere som blir innebygd i forretningsorganisasjonen, som leter mindre etter teknisk renhet, men prøver å løse forretningsproblemer, " sa Forrester-analytiker Jeffrey Hammond. Selv profesjonelle utviklere på heltid kan bruke disse lavkodeverktøyene side om side med forretningsfolk, la han til.

Mens bare rundt 10% til 15% av selskapene bruker disse plattformene for å bygge programvare, i motsetning til tradisjonell koding, vokser markedet og adopsjonsraten for disse verktøyene raskt, ifølge Forrester.

Tilleggsressurser

 • Hvordan plattformer med lav kode kan fylle din virksomhets teknologiske talentgap (TechRepublic)
 • Lavkodutvikling: Er dette fremtiden for bedriftsapper? (ZDNet)
 • De fire beste fordelene med plattformer uten kode (TechRepublic)
 • Programvareutvikling er ødelagt og lavkode er her for å fikse det (ZDNet)
 • Ankomsten av innbyggerutvikleren (ZDNet)

Hvordan kan virksomheter dra nytte av å bruke lavkodeplattformer?

Lavkodeplattformer kan hjelpe bedrifter med å fylle hull i utviklertalenter ved å la forretningsfolk og IT-fagpersoner uten koding eller applikasjonsutviklingserfaring bygge apper. De kan også bidra til å gjøre produktutviklere mer produktive ved å kutte ned utviklingstiden.

Mer om mobilitet

 • Hvorfor Android vil ha et bannerår i 2020
 • 10 mobilitetsprognoser for 2020: AI, 5G, sammenleggbare telefoner med mer
 • Lær et språk før neste tur med disse appene
 • Bilder: De 10 beste alternativene til Apple Watch

"Utviklere bytter litt kontroll for mer forskrivningsevne, og på grunn av dette får de et høyere produktivitetsnivå, " sa Hammond. "Det gjør det også mulig å utvikle seg tilgjengelig for et bredere sett med folk der ute som kanskje ikke har en informatikk, men som kan bruke et lavkodeverktøy for å bygge applikasjoner."

Nesten 60% av alle tilpassede apper er nå bygget utenfor IT-avdelingen, ifølge en rapport fra 451 Research og FileMaker, Inc. Av disse er 30% bygget av ansatte med enten begrenset eller ingen tekniske utviklingsevner.

I en undersøkelse av Quick Base-brukere sa 68% at hovedgrunnen til at de oppretter apper uten kode, er fordi de passer bedre til organisasjonens behov enn andre løsninger, og 61% sa at det var slik at de kan gjøre endringer raskere på apper som arbeidsmengden deres og krav endres.

Sikkerhetsproblemer og innkjøp av ledere ble rangert som de største bekymringene ved bruk av plattformer uten kode, fant undersøkelsen. Imidlertid sa 47% av Quick Base-brukerne at IT støttet deres innsats fullt ut, og 17% rapporterte at forretningsavdelinger og IT jobbet bedre sammen som et resultat av å bygge apper uten kode.

Lav-kode og plattform uten kode gir en rekke fordeler, inkludert økt produktivitet og effektivitet, karriereutvikling for de som jobber med dem, og kostnadsbesparelser, fant Quick Base.

Lavkodeplattformer kan også bidra til å bygge bro mellom virksomhet og IT, ettersom de gjør det mulig for forretningsenheter å lage appene de trenger på den måten de vil ha dem, og IT-teamet til å utføre nødvendige kodingreparasjoner som er nødvendige bak kulissene, uten virksomheten enhet legger merke til endringer i hvordan appen fungerer.

Utviklingsgrupper, og i økende grad CIO-er, er ofte de som søker etter lavkodeløsninger for selskapene sine for å fylle talentgap, sier John Rymer, visepresident og hovedanalytiker i Forrester.

En undersøkelse fra PMG fant at 42% av utviklerne sa at de var "interessert" i å muliggjøre flere innbyggerutviklere, og 19% sa at selskapet deres allerede bruker disse ressursene utenfor IT. I mellomtiden sa 74% av IT-fagfolk at de ser lavkodeløsninger som nøkkelen til rask applikasjonsutvikling, fant undersøkelsen.

Lavkodeplattformer kan også tilby bedrifter raskere levering av applikasjoner, og bidra til å realisere de kontinuerlige leveringsmålene til DevOps.

Tilleggsressurser

 • CIO-jury: En tredjedel av teknologiledere sier at selskapet bruker lavkodeplattformer (TechRepublic)
 • Lavkodutvikling kommer: Velkommen til fremtiden (ZDNet)
 • Enkle måter å tilpasse mer kvalitet til DevOps (Tech Pro Research)
 • Spesiell rapport: Riding the DevOps Revolution (gratis PDF) (TechRepublic)
 • Hvordan bygge en vellykket karriere som DevOps ingeniør (gratis PDF) (TechRepublic)

Hva er begrensningene for lavkodeplattformer?

Mens mange daglige applikasjoner selskaper bruker kan bygges med lavkodeplattformer, har disse verktøyene grenser, ifølge Ryan Duguid, senior vice president for teknologistrategi i Nintex. For eksempel sa Duguid at han ennå ikke har sett en lavkodeplattform som kan bygge augmented reality (AR) eller virtual reality (VR) -apper, eller utnytte kunstig intelligens (AI).

Bedrifter kan heller ikke alltid bygge og administrere apper uten behov for utvikler- og driftsferdigheter, ifølge Leonie McGloin, programmarkedsføringssjef for mobile plattformer hos Red Hat. Selv om lavkodeverktøy kan være en kraftig ressurs under bevisfase for utviklingsfaser, og kan forenkle noen UI / UX-problemer for å få en app til å gå raskere, "er det fremdeles et betydelig behov for utviklerferdigheter for å tilpasse prosjektet, lage back-end APIer, og administrer distribusjon av infrastruktur, "sa McGloin.

Å bygge apper på skala tar hensyn til infrastruktur, skalering og styring av livssykluser, som vanligvis ikke oppnås med lavkodeverktøy, sa McGloin.

Tilleggsressurser

 • 7 programmeringsspråk som enhver utvikler skal lære i 2018 (TechRepublic)
 • De 5 verste programmeringsspråkene å lære i 2018 (TechRepublic)
 • Hvordan bygge en vellykket utviklerkarriere (gratis PDF) (TechRepublic)
 • 10 spørsmål som full stack-utviklere kan forvente i et jobbintervju (TechRepublic)
 • Jukseark: Hvordan bli dataforsker (TechRepublic)

Hvordan ser markedet for lavkodeplattformer ut, og hvilke produkter er tilgjengelige?

Markedet for lavkodeverktøy vil vokse til 15 milliarder dollar innen 2020, spår Forrester. Ledende leverandører og mindre tilbydere har hatt mer enn 50% vekst per år, ifølge en rapport fra Forrester fra 2017. Disse plattformene samlet inn rundt 3, 8 milliarder dollar i 2017, bemerket rapporten.

Noen 67 forskjellige leverandører finnes allerede i rommet, og dusinvis av andre er funnet i liten eller regional skala, rapporterte Forrester. Blant store bedriftsleverandører var det bare Salesforce som hadde omfavnet lavkodeplattformer med Force.com før 2017, konstaterte rapporten. Siden den gang har imidlertid Dell, Microsoft, Oracle, IBM og SAP sluttet seg til markedet.

Ledende utviklingsplattformer med lav kode fra 4. kvartal 2017 inkluderer de fra OutSystems, Mendix, Appian, Kony og Salesforce, ifølge en annen Forrester-rapport. Andre sterke utøvere i markedet inkluderer ServiceNow, K2, AgilePoint og Bizagi, heter det i rapporten.

Forrester bør oppsøke detaljerte produktevalueringer og matche tilbud til deres individuelle behov, anbefalte Forrester. De ledende leverandørene har en tendens til å koste mest, mens andre kan tilby solide grunnleggende funksjoner som er nyttige i mange tilfeller, ofte til lavere kostnader, opplyser rapporten.

De fleste leverandører i denne plassen har "kommet i gang" -plattformer og freemium-tilbud for bedrifter som ønsker å prøve disse verktøyene, sa Hammond. "Se på selskapene, last ned startversjonene og prøv å bygge en app og løse et problem, " sa han. "Det er veldig enkelt å ta i bruk disse verktøyene et prosjekt av gangen."

Tilleggsressurser

 • Salesforce forkynner tilpasning, AI, noe som muliggjør forretningsførere med lavkodetilnærminger (ZDNet)
 • Microsoft lanserer lavkodeplattform for å fremskynde enterprise IoT-utvikling (TechRepublic)
 • Salesforce debuterer utviklingsverktøy for liten app for mobilapper (ZDNet)
 • The Complete Learn to Code Bundle (TechRepublic Academy)

Hvordan kommer jeg i gang med å velge en lavkodeplattform?

Med så mange leverandører på plassen, kan det være vanskelig for selskaper å bestemme hvor de skal starte i utvelgelsesprosessen. Forresters Rymer tilbyr følgende tre tips:

1. Bestem hvem som skal gjøre arbeidet. Lavkodeplattformer har en tendens til å falle inn i to markedssegmenter: De for utviklere, og de for forretningssiden. Bedrifter må bestemme hvilken side de trenger en plattform for, og hvilken som passer best til det formålet.

2. Finn ut brukssaker selskapet ønsker å levere. Hvert verktøy tilbyr funksjoner på forskjellige områder, inkludert arbeidsflyt og forretningsprosessapplikasjoner. Du bør velge en lavkodeplattform som passer dine individuelle prosjektbehov.

3. Lag en strategi som inkluderer styring. Å bygge og vedlikeholde programvare er vanskelig, med eller uten koding. Virksomheter som drar mest nytte av lavkodeplattformer, er de som lager en strategi, for eksempel en som inkluderer et porteføljestyringssystem, som kan hjelpe ansatte med å holde oversikt over hvilke apper som allerede er bygget i plattformen.

Det er også nyttig å starte i det små, investere i opplæring av personalet og identifisere en bedriftsleder som kan mestre lavkodeprosjekter, anbefaler eksperter.

Tilleggsressurser

 • Spesiell rapport: Hvordan velge og administrere gode tech-partnere (gratis PDF) (TechRepublic)
 • Hvordan bli utvikler: Et jukseark (TechRepublic)
 • Sannheten om MooCs og bootcamps: Deres største fordel er ikke å skape flere kodere (cover story PDF) (TechRepublic)
 • 15 bøker hver programmerer skal lese (gratis PDF) (TechRepublic)

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag
Bilde: iStockphoto / gorodenkoff

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com