Linux's Code of Conduct er for lengst forfallen

Linux: Den nye grensen til bedriften i skyen Alle fra dev-team til operasjoner til ledere av virtuelle maskiner trenger nå å kjenne Linux, sier Brian Hat til Red Hat.

Det skjedde endelig. Linus Torvalds, den utrykt skaperen og lederen for Linux-kjerneutvikling, innså at i dagens verden flyr hans holdning og oppførsel ikke i møte med en opplyst, progressiv global befolkning. Videre kan og ikke noen gang grusom behandling av andre ganske enkelt tolereres og ikke tolereres.

I det minste er det håpet med Linux Code of Conduct, som ble utgitt for å fremme et globalt samfunn av lidenskapelige utviklere som vil jobbe og bygge noe godt sammen.

Koden er basert på Bidragsrettsavtalen og har som mål å være en trakasseringsfri opplevelse for alle, uansett alder, kroppsstørrelse, funksjonshemming, etnisitet, kjønnsidentitet og uttrykk, opplevelsesnivå, utdanning, sosioøkonomisk status, nasjonalitet, personlig utseende, rase, religion eller seksuell identitet og orientering.

Hvor viktig dette er, kan ikke gjentas nok.

Hvordan dette ble til

Torvalds innså at den antikviserte atferden hans ikke bare utviklet Linux-kjernen, men de som arbeidet utrettelig med prosjektet og til og med prosjekter relatert til og ikke knyttet til Linux-kjernen. Torvalds bestemte seg for å gå bort fra utvikling for å jobbe med sin oppførsel og godkjenne en ny adferdsregler.

Han gikk til og med så langt som å gi følgende unnskyldning:

I uttalelsen ovenfor er det tydelig at mennesker innenfor kjerneutviklingssamfunnet konfronterte Torvalds om hans manglende evne til empati. Torvalds erkjente at oppførselen hans ikke var gunstig for et positivt og pleiende miljø. Det er viktig å vite og imponerende å innrømme.

En leksjon for IT

Det er også en leksjon som mange mennesker i IT-verdenen kan lære. Dette miljøet, som har vært dårlig temperert, usivil og siktet for seksualisert språk og troll, må endre seg. Jeg har snakket med en rekke mennesker innen IT- og programmeringssirkler som opplevde den nevnte giftige atferden fra første hånd. Både menn og kvinner har forlatt feltet av frykt for at de ikke tålte egoene og fristerne i slike giftige miljøer, eller verre at de enten hadde blitt eller ville blitt ofre for slike personligheter. Det er 2018, og det er på tide å avslutte dette.

Torvalds utbedret en situasjon som har blitt mer vitriol og farlig med årene. Det måtte gjøres, ellers ville han havnet i å se at det veldig spesielle noe han skapte på 90-tallet, døde en bitter død. Uten Linux-kjerneutvikling ville IT-verden ta et enormt skritt bakover. Enda viktigere, uten å gi et positivt eksempel, ville IT-etos forbli stillestående og ikke kunne komme på vei på den måten den moderne verden krever.

Men det skal bemerkes at Torvalds tok hele saken et skritt videre, utover opprettelsen av en Code of Conduct, og innså at han for å gjøre en slik endring trengte å gjenfortelle seg selv. Og så, når han går bort fra Linux-kjerneutvikling, har Torvalds tillatt seg et mye tiltrengt rom for å puste og endre.

Vil utviklingen av Linux-kjernen følge Linus 'ledelse? Bare tiden vil vise. Hvis de ikke klarer å lære av eksemplet hans, vil imidlertid Linux-kjernesamfunnet få et enormt sosialt slag. Å ikke ha Torvalds tilbake i brettet ville være det minste av Linux-kjernen-utviklingssamfunnets bekymringer da utmattelse og mangel på nye utviklere blir normen.

Hva dette taler til

Når han tar dette skrittet, snakker ikke Torvalds ikke bare med seg selv, men med hele IT og utvikling. I en ny verdensordning som har en tendens til inkludering, må alle involverte ta en oversikt over hvordan de håndterer andre. Ikke lenger vil old school, misogynist holdninger og atferd tolereres. Tiden er inne for at alle i feltet skal forstå at empati, følsomhet og toleranse må bli normen.

Hvis du er en IT-proff eller en utvikler, er det nå det perfekte tidspunktet å gjøre rede for evnen din til å innlevelse i forhold til andre. Hvis du synes at du ikke er i stand til det, kan du vurdere å følge Torvalds eksempel og ta et skritt tilbake for å kompilere og konfigurere tankegangen din på nytt.

Nå er det ideelle tidspunktet for alle i denne bransjen å ta i bruk en trosbekjennelse om "alltid gjøre det bedre." Og det gjelder ikke bare administrator- eller kodingsferdighetene dine - men også dine ferdigheter.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com