LibreOffice 6.2 gir nye grensesnitt, ytelsesforbedringer i open source office suite

Hvordan enkelt sette inn QR-koder i LibreOffice-dokumenter Jack Wallen viser deg hvordan du enkelt kan legge til QR-koder i et LibreOffice-dokument, ved hjelp av en hendig utvidelse.

Nye grensesnittstiler og funksjonsforbedringer er tilgjengelig i versjon 6.2 av LibreOffice - den mest populære open source office-pakken - utgitt torsdag av The Document Foundation. Som med all programvareoppdatering, er bug fixes og funksjonsforbedringer til stede, noe som gjør denne utgivelsen til en betydelig oppgradering, spesielt for brukere som kommer fra Microsoft Office, eller som jobber med filer som er opprettet med disse programmene.

Grensesnittforbedringer og alternativer

LibreOffice støtter nå SVG-baserte ikoner for verktøylinjer i Breeze-, Colibre- og Elementary-ikonsettene som en eksperimentell funksjon, for bedre å støtte HiDPI-skjermer som stadig blir funnet på bærbare PC-er. Elementary-ikonsettet ble også forbedret betydelig, og la til en 32px PNG-versjon og fikset uoverensstemmelser mellom versjonene 16, 24 og 32px, i tillegg til å legge til flere ikoner på tvers av settet for å forhindre tilbakeføring til standardverdiene.

I LibreOffice 6.2 er "Tabbed" -grensesnittet nå tilgjengelig for Writer, Calc, Impress og Draw, og anses som tilstrekkelig stabilt til å være et standardalternativ. Dette grensesnittet etterligner det ofte misdannede "Ribbon interface" i Office 2007. Den "tradisjonelle" Office-style verktøylinjen er standard, selv om Tabbed-grensesnittet kan aktiveres gjennom "View> User Interface" -menyene.

Ribbon-grensesnittet, som grensesnittet tidligere kjent som Metro, var etableringen av den tidligere Microsoft-ansatte Steven Sinofsky. Begge disse designspråkene ble møtt med intens avvisning da de først ble utgitt, selv om Ribbon-grensesnittet har blitt sakte mer akseptert ettersom smertepunkter er blitt adressert i påfølgende versjoner.

Et alternativt grensesnitt, "Groupedbar Compact", er også tilgjengelig for alle fire programmene i LibreOffice-suiten. Den kombinerer de tradisjonelle grensesnittene og fanene som er nyttige, for bærbare eller netbookbrukere med 720p-skjermer der vertikal plass er overlegen.

Forbedret filkompatibilitet

LibreOffice 6.2 inkluderer forbedringer av EMF + -vektorbilder som brukes i Microsoft Office-dokumenter, spesielt i strengtegningskomponenter som ofte brukes i grafer. I tillegg er støtten for animasjon i PowerPoint-filer forbedret.

Andre nye funksjoner og forbedringer

Store forbedringer i måten spores endringer i Writer håndteres gjør dem betydelig raskere enn før. Som sådan lider ikke lenger dokumenter med omfattende sporede endringer av bremser i ytelsen.

Writer fikk også støtte for kopiering og liming av regnearkdata.

Calc støtter nå signaturlinjer for trykt dokumentsignering, en funksjon som kom til Writer i LibreOffice 6.1.

For statistiske brukere er det nå mulig å utføre multivariat regresjonsanalyse, sammen med andre nylig tilførte statistiske tiltak lagt til analyseutgangen, inkludert konfidensintervaller.

Komme i gang med LibreOffice

LibreOffice 6.2 krever minst Windows 7 SP1 eller Mac OS X 10.9 (Mavericks). Du kan laste det ned fritt fra LibreOffice.org. For Linux-brukere distribueres typisk oppdateringer via pakkebehandleren din, med større versjonsforekomster som vanligvis er forbeholdt nye utgivelser, for eksempel den kommende Fedora 30 og Ubuntu 19.04. Hvis du ikke vil vente, kan du laste ned et installasjonsprogram i DEB- eller RPM-format direkte fra LibreOffice ved å bruke lenken over, eller laste ned Flatpak fra Flathub.

TechRepublics Jack Wallen har skrevet mye om hvordan du bruker LibreOffice. Ta en titt på disse nyttige hvordan du bruker LibreOffice-funksjoner.

  • Hvordan konfigurere LibreOffice til automatisk å lagre i MS Office-format
  • Slik lagrer du et LibreOffice-dokument på en SSH-server
  • Hvordan aktivere digitale signaturer i LibreOffice-dokumenter
  • Slik laster du inn stiler fra LibreOffice-maler
  • Slik signerer du et LibreOffice 6-dokument digitalt med GnuPG

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com