Lære å kode? Dette er programmeringsspråk som skaper den største brusen

Dette er de beste programmeringsspråk hver utvikler bør lære Lær disse syv programmeringsspråk hvis du vil lande en jobb innen tech, sier Alison DeNisco Rayome fra TechRepublic.

Hvis du lurer på hvilke programmeringsspråk som er verdt å studere, har RedMonk avslørt skiftende formuer for forskjellige språk de siste seks årene.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Det utviklerfokuserte analytikerfirmaet har sammenlignet programmeringsspråkrangeringene tilbake til 2012.

RedMonk's språkrangeringer er laget for å gjenspeile hvor mye kode som skrives og diskusjonsnivået på nettet. RedMonk oppretter dem ved å kombinere språkrankingen fra online kodelager GitHub og Q & A-nettstedet til utvikleren Stack Overflow.

Diagrammet viser de største klatrerne og de skarpeste fallerne, som er forklart mer detaljert nedenfor.

Bilde: RedMonk

Største klatrere

Swift steg fra 18 til 11 - 2015 til 2019

Swift er Apples etterfølger til Objekt-C for programmering av iOS- og macOS-enheter.

Swift er interoperabel med Objekt-C og tilbyr en moderne syntaks som gjør det mulig for utviklere å pirke den tiår gamle bagasjen til C-språket.

Det er et enkelt språk å lære, og det er designet for å konkurrere med Objective-C for sikkerhet, sikkerhet og ytelse, og løper mer enn 2, 6 ganger raskere enn Objekt-C og mer enn 8, 4 ganger raskere enn Python.

R steg fra 17 til 14 - 2012 til 2019

R er et programmeringsspråk og programvaremiljø for statistisk databehandling, ofte brukt i big-data analytics.

R har fått kreditert å gi millioner av dataforskere og akademiske forskere verktøy for å dele visualiserings- og analyseteknikker.

TechRepublic's Matt Asay peker på Rs omfattende og raskt voksende bibliotek med programvarepakker som spiller en viktig rolle i suksessen.

Go steg fra 17 til 14 - 2015 til 2019

Dette Google-utviklede kompilerte språket er priset for sin hastighet og har innebygd støtte for å kjøre kode samtidig.

I en grad beskytter Go utviklere, med minnestyring og søppelinnsamling som gjør det vanskelig å gjøre så mange alvorlige feil som når du bruker C. Go er robust mot feil takket være sin sterke, statiske type sikkerhet, men også fleksibel for å tillate dynamisk skriving via grensesnitt.

Go brukes av mange store selskaper, inkludert Google, Dropbox og Canonical - selskapet bak Ubuntu.

Største fallere

Perl falt fra 11 til 18 - 2012 til 2019

Perl er populær for webserver scripting, sysadmin jobber, nettverksprogrammering og automatisering av forskjellige oppgaver, siden slutten av 1980-tallet.

Brukere av Perl ser ut til å skylde på den avtagende populariteten på dens idiosynkratiske syntaks og alternative skriftspråk, som Python og PHP, som har dukket opp i løpet av den lange levetiden.

Haskell falt fra 13 til 19 - 2012 til 2019

Haskells funksjonelle programmeringsstil, som er et annet ærverdig språk, dateres tilbake til 1990, omgir kompleksiteten ved å spore et programs globale tilstand til fordel for å stole på selvstendige, modulære koder som kan byttes inn og ut.

Funksjonelle språk som Haskell er spesielt godt egnet til å utføre kode parallelt, fordi det er færre muligheter for kode å kollidere. Haskell brukes av Facebook til spamfiltrering, så vel som hos Bloomberg og Google, og synes generelt å være vel ansett blant programmerere, men har et rykte for å være vanskelig å lære.

Ruby falt fra 5 til 8 - 2012 til 2019

Språket var en favoritt blant webutviklere på 2000-tallet, slik at utviklere raskt kunne bygge og starte applikasjoner.

Til tross for sitt rykte for å være lett å lære, har den blitt kritisert for å være vanskelig å skalere og for sin dårlige ytelse.

Mange selskaper, inkludert Twitter, forlot Ruby for andre språk som tilbyr enklere utvidelse og lavere langsiktige kostnader, for eksempel MEAN-stacken, Python eller Java, sa Speros Misirlakis, leder for læreplan ved Coding Dojo, og snakket med TechRepublic i fjor.

RedMonk publiserte også sin kvartalsvise oppdatering til sine programmeringsrangeringer denne måneden, og avslørte en liste stort sett uendret fra forrige kvartal, men med noen få raske stigerør, for eksempel Python-alternativet Julia.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • Det ærverdige manusspråket Perl har kastet ned RedMonks programmeringsrangeringer de siste seks årene.
  • Apples Swift-programmeringsspråk, dens etterfølger til Objekt-C, har skutt opp RedMonk's Programming Rankings de siste årene.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com