Knoppix 8.6 første brede utgivelse for å forlate systemd

Hvordan endre systemd-oppstart på Linux Har du flere kjerner på din Linux-server, men blir du ikke bedt om å velge hvilken du vil kjøre? Løsningen for det kan ligge i systemd-boot-konfigurasjonen.

Versjon 8.6 av den populære Debian-avledede Linux-distribusjonen Knoppix ble utgitt på søndag, og rebase distribusjonen på Debian 10 (Buster) - utgitt 9. juli - med utvalgte pakker fra Debians tester og ustabile grener for å muliggjøre støtte for nyere grafisk maskinvare. Knoppix er blant de første Linux-distribusjonene som kan kjøres live fra en DVD, og ​​fortsetter å glede seg over stor popularitet blant Linux-entusiaster.

Knoppix 8.6 er kjent for å være den første utgitt versjonen av distribusjonen som forlater systemd, et init-system bygget av Red Hat's Lennart Poettering som skulle erstatte sysvinit. Selv om adopsjon av systemd var gjenstand for betydelig kontrovers og kritikk, er det mainstream default, brukt av Knoppix oppstrøms Debian, så vel som andre Debian-gafler som Ubuntu og Mint; RHEL, CentOS og Fedora; openSUSE og SLES, samt Mageia, og som standard i Arch.

Hvordan velge mellom Windows, macOS og Linux (gratis PDF)

Klager om systemd fokuserer først og fremst på funksjonskryp, ettersom prosjektet ikke er i samsvar med filosofien om "gjør en ting og gjør det godt" for Unix-systemer generelt. Andre aspekter, for eksempel bruken av binære logger (i motsetning til menneskelig lesbare, tekstlogger) har også trukket kritikk.

Den første versjonen av Knoppix for å fjerne systemd er 8.5; selv om denne versjonen ble distribuert eksklusivt med kopier av Linux Magazine Germany tidligere i år, ble den ikke gjort generelt tilgjengelig for nedlasting. Knoppix-skaperen Klaus Knopper skrev kort om beslutningen om å fjerne systemd i den utgaven (oversatt fra tysk, koblinger lagt til for kontekst):

Knoppix brukte systemd fra 2014 til 2019, noe som gjorde det til en av en veldig kort liste over distribusjoner for å adoptere og deretter forlate systemd — Void Linux er en annen. Tilsvarende ble Debian-gaffelen Devuan grunnlagt i 2016 rundt en systemdfri filosofi.

Knoppix sender også en tilgjengelighetsmålrettet variant, ADRIANE (Audio Desktop Reference Implementation And Networking Environment), som gir "et snakkende menysystem, som skal gjøre arbeids- og internettilgang enklere for datamaskinbegynnere, selv om de ikke har noen synskontakt til datamaskinene overvåker, "eventuelt inkludert et Compiz-drevet grafisk miljø som støtter forstørrelse.

For mer, sjekk ut "Modern OS / 2 distribusjon ArcaOS legger til støtte for oppstart via UEFI" og "Windows 10, tre år senere: Hvorfor dette er så bra som det blir" på TechRepublic.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com