JavaScript-programmeringsspråk: Endelig sjanse til å slippe tidlig Web Components API før Chrome støtter grøfter

Node.js JavaScript vs PHP: Hvilket programmeringsspråk vinner utviklere? En rapport fremhever den økende populariteten til Node.js JavaScript som serverspråk for å støtte nettsteder og tjenester.

Må-lese utviklerinnhold

  • Java og JavaScript dominerte programvareutvikling på 2010-tallet
  • Hvordan bli utvikler: Et jukseark
  • 10 måter å forhindre utbrenthet av utviklere (gratis PDF)
  • Python spiser verden: Hvordan en utviklerens sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket på planeten

Nettutviklere som fremdeles bruker Googles tidlige versjon av Web Components API på nettstedene deres, har fått et oppholdsperiode.

Web Components API gjør det mulig for utviklere å bruke JavaScript til å definere tilpassede gjenbrukbare HTML-koder for bruk på nettstedet deres, og i dag støttes av alle større nettlesere.

Web Components startet imidlertid som et Google-initiativ, og i sin første iterasjon, kjent som v0, ble JavaScript API bare støttet i Chrome.

I et forsøk på å oppfordre utviklere til å flytte til tverrleseren Web Components v1 API, hadde Google planlagt å fjerne støtte for v0 API med utgivelsen av Chrome 73, i mai.

Men Google fortsatte å fjerne støtten for APIet for å gi utviklere mer tid til å oppgradere, og sier nå at det vil fortsette å støtte v0 API frem til lanseringen av Chrome 80, rundt februar 2020.

"Fordi nok utviklere ba om mer tid til å migrere, er APIene ennå ikke fjernet fra Chrome, " skriver Googles webutviklerteam.

Google har gitt ut en serie guider for webutviklere som ønsker å sjekke om nettstedet deres vil bli påvirket av fjerning av støtte for v0 API, inkludert instruksjoner for hvordan du deaktiverer støtte for v0 API for å se hvordan nettstedet fungerer.

For de som ikke kan oppgradere for øyeblikket, gir Google også ytterligere JavaScript-kode for polyfyll som lar Web Components v0 arbeide i nettlesere som ikke støtter den.

Hvis utviklere ikke er sikre på om de bruker en foreldet versjon av Web Components API, kan de åpne DevTools Console ved å trykke på Ctrl + Shift + J (Cmd + Shift + J på Mac) i Chrome og se etter meldinger som starter med "Deprecation", som vil detaljere APIene hvis støtte skal fjernes.

"Web Components v0 utkast til APIer blir borte. Hvis du tar en ting fra dette innlegget, må du teste appen din med v0 API-ene deaktivert og laste polyfyllene etter behov, " skriver Google-teamet.

De utviklerne som bruker versjon 1 eller 2 av Polymer, Googles JavaScript-bibliotek for å bygge webapper, vil indirekte bruke v0 av Web Components, selv om de sannsynligvis ikke vil bli berørt av fjerning av støtte, på grunn av polyfylingkode for polymer for å håndtere saker der v0 API ikke støttes.

Webkomponenter er en stadig mer populær måte for webutviklere å gjenbruke kode for funksjoner som tilpassede brukergrensesnitt på websider og apper, med millioner av nettsteder som bruker versjon 1 av Web Components API.

Hvis du vil finne ut mer om det populære JavaScript-spinn-off-språket TypeScript, kan du lese TechRepublics oppsummering av de beste gratis ressursene for å lære språket online.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com