Hvis du ikke liker nettleseren din, hvorfor vil du ikke bytte til en annen?

Bilde: Microsoft

Forbrukere bør bry seg mer om nettlesersikkerhet, og det er grunnen til at de primære nettleserleverandørene fortsetter å fokusere på personvernforbedringer. Google kunngjorde nettopp planer om å få en eierandel gjennom hjertet av tredjeparts cookies i Chrome-nettleseren, og potensielt forbedre forbrukernes personvern. I mellomtiden ruller Microsoft ut en helt ny Chromium-basert Edge-nettleser, som har bedre standard sporingsbeskyttelse enn Chrome. På sin side lar Mozilla - lenge foretrukket av personlige sinnssyn - deg spore dem som sporer deg. Det er omtrent det samme fra Apples Safari, personvernfokuserte modige og andre også.

Men gjett hva? Du bryr deg virkelig ikke, gjør du det?

Grav inn i hvilket antall nettlesermarkedsandeler du foretrekker (StatCounter eller NetMarketShare eller sett inn det foretrukne alternativet her), så finner du det samme: Stasis. Til tross for alle forbedringene av de forskjellige nettleseralternativene når det gjelder ytelse og personvern, pleier folk å holde seg til det de har, tilsynelatende for alltid.

Hvordan beskytte mot 10 vanlige nettlesetrusler (gratis PDF)

Du er ikke prøvesettet

Hvis du er i teknologi, kan du protestere på dette tidspunktet. "Jeg byttet til Firefox fra Chrome i fjor for å dra nytte av X eller Y sikkerhetsforbedring og X% ytelsesøkning!" utbryter du. Det kan være sant, men det er også sant at teknikere ikke er som de aller fleste som bruker nettlesere, slik tidligere Mozilla-stab Patrick Finch minnet meg om.

Blant den tekniske mengden er det noe vanlig å sitere sikkerhet og ytelse som grunner for å flytte til en annen nettleser. For eksempel droppet Oliver Marks Chrome fordi det var "veldig tregt." Subbu Allamaraju, i mellomtiden, byttet til Firefox noen år tilbake for å omfavne sine forbedrede personvernkontroller. En annen kommentator sa at han "byttet fra Chrome til Firefox (etter år) da jeg oppdaget eksistensen og den høye CPU-bruken av software_reporter_tool.exe."

Dette er alle gode grunner til å flytte til en annen nettleser. De motiverer bare ikke folk flest.

Microsoft Edge er her nå for Windows 10 og MacOS. Hvordan laste ned (CNET)

Vi bor alle i Chrome-ubåten

I følge Andre Stricker bryr seg ikke "normale" (ikke-nørde) mennesker om privatlivet deres. Det er et trist faktum og vil skyte tilbake etter hvert. " Det kan være litt sterkt. Jeg bryr meg for eksempel om personvern, og det får meg noen ganger til å se hvor mye av CPU-Chrome jeg tygger opp, men jeg elsker også bekvemmeligheten ved å ha nettleserhistorikken / -fanene koblet på tvers av de forskjellige enhetene mine. Jeg vet at dette nå er mulig med andre nettlesere, men det har ikke vært en overbevisende hendelse å bevege meg.

Dette er grunnen til at markedsandelen i nettleseren har holdt seg noe statisk gjennom årene. I følge NetMarketShare-tallene har Chrome vokst sin del over tid, men de forskjellige plasseringene på bordet har ikke virkelig endret seg på flere år. Chrome sitter komfortabelt i spissen, Firefox pleier å bo på andreplassen, etc.

Så hva vil det til for at ting skal endre seg? Det var en tid da ytelsen virkelig betydde noe - det var det som presset meg til Chrome i utgangspunktet. Vil ting bli så dårlig med ytelse i Chrome at flere vil følge Marks til konkurrerende nettlesere som Opera? Eller vil det være en så stor sikkerhetshikke at folk vil flytte masse?

Det er vanskelig å si, og umulig å vite. Foreløpig blir de forskjellige nettleserne bedre, men det er ikke helt klart hvorfor, hvis forbrukerne bare fortsetter å bruke de samme tingene som vi alltid har brukt.

Avsløring: Jeg jobber for AWS, men ingenting her refererer til mitt arbeid der, enten direkte eller indirekte.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com