Hvis Microsoft som kjøper GitHub freaks deg ut, er her de beste alternativene

Microsoft kjøpte GitHub: Her er hva oppkjøpet betyr for virksomheten TechRepublics Jason Hiner forklarer hvorfor Microsoft, et selskap som en gang snudde åpen kildekode, kjøpte GitHub, verdens største open source-depot, for 7, 5 milliarder dollar.

Ifølge et mandag-blogginnlegg vil Microsoft skaffe seg versjonskontrolltjenesten GitHub for 7, 5 milliarder dollar. En Bloomberg-rapport indikerer at GitHub ennå ikke har funnet en måte å tjene på hosting-kode og andre eiendeler for open source-programvareprosjekter uten å belaste brukere, noe som kan ha ført til at GitHub ønsket å selge.

Mer om Open Source

  • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
  • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
  • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
  • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

Bloomberg siterer en navngitt kilde kjent med forhandlingene som sa at selskapet valgte å selge snarere enn å bli offentlig på grunn av delvis å være "imponert av Microsoft administrerende direktør Satya Nadella." Nadella har overvåket en favn av open source-programvare hos Microsoft siden hun ble administrerende direktør. Selv om han kan ha imponert styret i GitHub, forårsaker utsiktene til at Microsoft kontrollerer GitHub betydelig bekymring blant utviklerne.

IT-leders guide til utvikling av lav kode (Tech Pro Research)

Microsofts oppkjøp gir mening. Selskapet bruker GitHub for å være vertskap for egne open source-prosjekter, og Microsoft inngikk samarbeid med GitHub for å gjøre eksportkoden enklere da Microsofts konkurrerende Codeplex-tjeneste ble lagt ned i 2017.

Mens Microsofts kultur utvilsomt har endret seg siden publiseringen av Halloween-dokumentene for 20 år siden, vil sannsynligvis visse segmenter av utviklermiljøer flykte fra GitHub i møte med dette oppkjøpet, på grunn av Microsofts historiske fiendtlighet mot open source-programvare.

Spesielt har GitLab hatt en merkbar uptick i importerte repos siden publiseringen av den første Bloomberg-rapporten. Merkelig er at GitLab i seg selv er åpen kildekode, og det er mulig for utviklere eller organisasjoner å lage sin egen selvhostede forekomst av GitLab. Den inkluderer også innebygd kontinuerlig integrasjon / kontinuerlig leveringsstøtte, samt GitLab-sider og en tracker.

Vil Microsoft kjøpe GitHub endre fremtiden for apper? (Download.com)

Nadella sa i et blogginnlegg at Microsoft vil være en god forvalter for GitHub, men bare i tilfelle her er noen alternativer. Den ene er Atlassians BitBucket, som, selv om den er lukket kildekode, gir muligheten til en betalt selvhost-instans. Apache Allura og GitBucket er andre åpen kildekode, git-frontender. SourceForge - som har jobbet hardt for å gjenvinne utviklerens tillit under nye eiere BIZX - er bygget på toppen av Apache Allura.

Microsofts anskaffelse av GitHub bringer også kodeditoren Atom, og Electron-rammeverket den kjører på toppen av under Redmonds paraply. Gitt at Atom overlapper med Visual Studio Code, er det mulig at GitHubs hjemmearbeidede kodeditor kan bli fengslet i fremtiden.

I tillegg har Microsofts kjøp av GitHub store konsekvenser for karrierehåndtering, ettersom HR-avdelinger ofte er interessert i LinkedIn- og GitHub-profilene til potensielle ansettelser. Mens potensialet for integrasjoner mellom de to er anstendig, men hvordan Microsoft vil tilnærme seg dette, er uklart. Når det er sagt kompliserer dette oppkjøpet karrierehåndtering for folk som prøver å styre unna Microsofts økosystem.

Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • Microsoft kunngjorde offisielt planen om å kjøpe den hostede git-tjenesten (versjonskontrollsystem) GitHub.
  • Kombinert med Microsofts kjøp av LinkedIn har avtalen et sterkt potensial for å påvirke karrierehåndteringspraksis.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com