Huaweis nye operativsystem for smarttelefoner er 'helt annerledes enn Android og iOS'

Er Galaxy Note 10 den perfekte telefonen for strømbrukere? Samsung mener det slik at Samsungs B2B Lead og SVP Taher Behbehani snakker med TechRepublics Bill Detwiler om de nye Galaxy Note 10-forretningsfunksjonene, for eksempel en forbedret DeX-opplevelse, bedre integrasjon med Microsoft Office og OneDrive, samt den nye S Pen og eventuell 5G-støtte .

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på ZDNet .

Huawei har avslørt noen detaljer om den nye Harmony OS-programvaren som den kan bruke i smarttelefoner, smartwatches og andre enheter som en potensiell erstatning for Android.

Til nå har Huawei brukt Googles Android-operativsystem for sine smarttelefoner, og har vokst til å være et av de største smarttelefonselskapene i verden.

Men den amerikanske regjeringen - midt i en handelskrig med Kina - har advart om at å la Huawei være involvert i å bygge 5G-nettverk kan være en betydelig sikkerhetsrisiko. Huawei har konsekvent nektet for noe forseelse, men den pågående raden har hatt innvirkning på Huaweis virksomhet utover bare 5G.

IT pro sin guide til utviklingen og effekten av 5G-teknologi (gratis PDF) (TechRepublic)

Den amerikanske regjeringen la nylig det kinesiske teknologiselskapet til sin "Entity List" og sa at den hadde informasjon om at Huawei var engasjert i aktiviteter som var i strid med USAs nasjonale sikkerhet eller utenrikspolitiske interesser. Amerikanske selskaper kan ikke overføre teknologi til et selskap på den listen uten lisens fra den amerikanske regjeringen.

En stor innvirkning av dette er at Google sa at den ville innstille Huawis tilgang til Android slik at Huawei-håndsett ikke vil motta oppdateringer, og fremtidige håndsett ikke vil kunne få tilgang til applikasjoner og tjenester, inkludert Google Play Store og Gmail-appen.

Mens den amerikanske regjeringen senere slappet av det forbudet noe, har Hauwei vært opptatt av å vise at den kunne overleve uten Android hvis det skulle være nødvendig. HarmonyOS, også kjent som Hongmeng i Kina, er Huaweis plan B dersom Android ikke lenger skal være et alternativ.

"HarmonyOS er helt annerledes enn Android og iOS, " sa Richard Yu, administrerende direktør i Huaweis Consumer Business Group, på selskapets utviklerkonferanse i Dongguan, Kina.

"Det er et mikrokjernebasert, distribuert operativsystem som gir en jevn opplevelse på tvers av alle scenarier. Den har pålitelig og sikker arkitektur, og den støtter sømløst samarbeid på tvers av enheter. Du kan utvikle appene dine en gang og deretter distribuere dem fleksibelt over en rekke forskjellige enheter."

Huawei sa at HarmonyOS først vil bli brukt til smarte enheter som smartklokker, smarte skjermer, systemer i bilen og smarte høyttalere. HarmonyOS 1.0 vil først bli tatt i bruk i sine smart screen-produkter, som skal lanseres senere i år, opplyser selskapet.

Mens Huawei ikke nevnte å bruke HarmonyOS for smarttelefoner i sin pressemelding, sa Yu til Reuters at operativsystemet kan brukes til smarttelefoner nå, men at det foretrakk å holde seg til Android for nå for å støtte apputviklerne.

I løpet av de neste tre årene vil HarmonyOS spre seg over et bredere spekter av smarte enheter, heter det. HarmonyOS vil først vises i det kinesiske markedet, med planer om å utvide ytterligere etter det: for å oppmuntre til bredere adopsjon, vil Huawei frigjøre HarmonyOS som en åpen kildekode-plattform, over hele verden.

I virkeligheten ville et nytt operativsystem møte en betydelig kamp i et marked som i en tid har vært et to-hesters løp mellom Android og iOS.

Det er vanskelig å vurdere potensialet til et så nytt operativsystem, men i det siste har utfordrere til Android og iOS slitt med å fange støtte og interesse for apputviklere, som har vist seg motvillige til å bruke pengene og tiden på å bygge for en mindre tredjedel plattform.

Ettersom apper er kjernen i smarttelefonopplevelsen, vil sannsynligvis enhver plattform som ikke har den bredeste katalogen med apper, slite. Det kan være at selv med et marked på størrelse med Kina kanskje ikke er nok til å generere utviklerne og app-momentum som er nødvendig for å skape en global utfordrer.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com