Hvordan bruke Robocopy til å sikkerhetskopiere alle dataene dine i Windows 10: Kommandoer og eksempler

Hvordan bruke Robocopy til å sikkerhetskopiere alle dataene dine i Windows 10 Se denne videoopplæringen om hvordan du bruker Robocopy til å sikkerhetskopiere alle dataene dine i Windows 10.

Windows 10 tilbyr en mengde måter å sikkerhetskopiere og gjenopprette dataene på - og til og med hele systemet. For eksempel er det Filhistorikk, Systemgjenoppretting, Ny start og System Image Recovery bare for å nevne noen.

Mer om Windows

  • Slik bruker du God Mode i Windows 10
  • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
  • Microsofts største flopper i tiåret
  • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

Hvis du er samvittighetsfull når det gjelder sikkerheten til dataene dine, er sjansen stor for at du allerede bruker et eller flere av Windows 10s sikkerhetskopieringsverktøy. Det kan imidlertid være lurt å ha en ekstra kopi av datafilene dine bare for å være på den sikre siden. Selv om du enkelt kan gjøre det ved å kopiere filene og mappene til en ekstern harddisk via dra og slipp, kan det være en kjedelig handling.

Heldigvis gir Robocopy mer enn 80 kommandolinjeparametere og brytere ( tabell A ) som lar deg lage en kraftig sikkerhetskopi av data.

For å hjelpe deg med å få et ben opp, gikk jeg inn i Robocopys kommandolinjebrytere og utviklet et fint lite skript du kan bruke til å lage et nøyaktig speildublett av alle datafilene i brukerprofilmappen din (C: \ Users \ YourName). La oss se nærmere på.

20 pro-tips for å få Windows 10 til å fungere slik du vil (gratis PDF)

Slik konstruerer du kommandolinjen i Robocopy

Den grunnleggende kommandolinjasyntaxen for Robocopy ligner syntaksen som ble brukt for det velkjente kommandolinjeprogrammet Xcopy som er populært i DOS, så mange år siden. Den grunnleggende Robocopy-kommandolinjen vil følge dette generelle mønsteret:

 robocopy  ...  

Tabell A: Et utvalg av kopieringsalternativer for Robocopy-kommandolinjen

Alternativ

Beskrivelse

/ s

Kopier underkataloger. Merk at dette alternativet ekskluderer tomme kataloger.

/ e

Kopier underkataloger. Merk at dette alternativet inkluderer tomme kataloger.

/ b

Kopierer filer i sikkerhetskopimodus.

/ efsraw

Kopierer alle krypterte filer i EFS RAW-modus.

/kopiere:

Angir filegenskapene som skal kopieres. Følgende er de gyldige verdiene for dette alternativet:

· D data

· A Attributter

· T Tidsstempler

· S NTFS tilgangskontrolliste (ACL)

· Eierinformasjon

· U-revisjonsinformasjon

Standardverdien for CopyFlags er DAT (data, attributter og tidsstempler).

/ purge

Sletter destinasjonsfiler og kataloger som ikke lenger finnes i kilden.

/ mov

Flytter filer og sletter dem fra kilden etter at de er kopiert.

Kilde: Microsoft Docs

For eksempel vil jeg ta sikkerhetskopi av datafilinnholdet i brukerprofilmappen min, C: \ Brukere \ Greg Shultz, til en mappe som heter TheBackup på en ekstern harddisk, som er tildelt stasjonsbokstav F. (You ' Jeg vil selvfølgelig bytte ut navn og stier med dine egne.) Min grunnleggende kommando begynner med:

 Robocopy "C: \ Brukere \ Greg Shultz" "F: \ TheBackup" 

Nå vil jeg ta sikkerhetskopi av hver mappe i kilden, til og med tomme mapper, ettersom de kan være plassholdere for fremtidige data. Jeg vil heller ikke ha filer på sikkerhetskopien som jeg slettet fra harddisken. Mens jeg kunne bruke / S og / PURGE-bryterne for å oppnå mitt mål, lar / MIR-bryteren meg utføre begge oppgavene med én bryter. Kommandoen min er nå:

 Robokopi "C: \ Brukere \ Greg Shultz" "F: \ TheBackup" / MIR 

C: \ Users \ Greg Shultz-mappen inneholder flere skjulte systemfiler og mapper jeg ikke vil eller trenger å ta sikkerhetskopi under Robocopy-operasjonen min - de blir plukket opp av de andre sikkerhetskopieringsverktøyene. For eksempel trenger jeg ikke ta sikkerhetskopi av NTUSER.DAT-filen, og trenger heller ikke sikkerhetskopiere innholdet i AppData-mappen. I tillegg inneholder mappen C: \ Brukere \ Greg Shultz en rekke koblingspunkter jeg ikke trenger å sikkerhetskopiere. Windows 10 bruker koblingspunkter for å koble forskjellige operativsystemmapper til brukerprofilmappen. For eksempel er Cookies-mappen og SendTo-mappen koblet til brukerprofilmappen via koblingspunkter.

Jeg bruker / XA: SH-bryteren for å ekskludere de skjulte systemfilene, og jeg kan bruke / XD AppData for å ekskludere hele AppData-mappen. Jeg vil deretter bruke / XJD-bryteren for å ekskludere alle knutepunktene. Kommandoen min er nå:

 Robokopi "C: \ Brukere \ Greg Shultz" "F: \ TheBackup" / MIR / XA: SH / XD AppData / XJD 

En av Robocopys mest praktiske funksjoner kommer inn når den møter en fil som er i bruk. Når det gjør det, vil Robocopy stoppe og vente på at filen blir lukket slik at den kan fortsette med kopieringen. Det prøver å prøve å kopiere filen hvert 30. sekund. Standard antall forsøk på nytt er 1 million (ingen spøk!). Siden dette mest sannsynlig vil forhindre at sikkerhetskopieringsoperasjonen noen gang er fullført, bør du tilbakestille den til et rimelig antall.

For å endre antall forsøk på nytt, bruker du / R-bryteren. For å endre ventetiden mellom nytt forsøk, bruker du / W-bryteren. Jeg valgte fem forsøk med 15 sekunders ventetid. På den måten, etter et rimelig antall forsøk og ventetid, vil Robocopy gå videre. Kommandoen min er nå:

 Robokopi "C: \ Brukere \ Greg Shultz" "F: \ TheBackup" / MIR / XA: SH / XD AppData / XJD / R: 5 / W: 15 

På dette tidspunktet er jeg klar til å legge til den flertrådede bryteren, som gjør det mulig for Robocopy å utføre et kopieringsalternativ med flere tråder. Mer spesifikt, med multetrådede evner, kan Robocopy samtidig kopiere flere filer parallelt, noe som vil resultere i veldig raske sikkerhetskopieringsoperasjoner.

Den flertrådede bryteren er: / MT : n, der n er et tall fra 1 til 128 og indikerer antall tråder som skal brukes. Husk at n er valgfri, og at / MT-bryteren som standard bruker åtte tråder. Jeg bruker 32 tråder i eksempelet mitt, da jeg syntes det var et godt utgangspunkt. Kommandoen min er nå:

 Robokopi "C: \ Brukere \ Greg Shultz" "F: \ TheBackup" / MIR / XA: SH / XD AppData / XJD / R: 5 / W: 15 / MT: 32 

Som alle kommandolinjeverktøyene holder Robocopy deg kjent med statusen til operasjonen rett i Kommandopromp-vinduet. Imidlertid vil du sannsynligvis ønske å tilpasse og registrere den tilbakemeldingen i en loggfil. Jeg liker å ha hele bildet, så jeg bruker / V-bryteren. Imidlertid trenger jeg virkelig ikke å vite prosentvis fremgang for hver filkopi, så jeg vil også bruke / NP-bryteren. Deretter vil jeg bruke / LOG-bryteren for å opprette loggfilen min, som vil overskrive den eksisterende loggfilen hver gang. Nå, kommandoen min er:

 Robokopi "C: \ Brukere \ Greg Shultz" "F: \ TheBackup" / MIR / XA: SH / XD AppData / XJD / R: 5 / W: 15 / MT: 32 / V / NP / LOG:Backup.log 

Windows 10 strømtips: Hemmelige snarveier til favorittinnstillingene dine (TechRepublic Premium)

Hvordan lage og bruke skriptet ditt

Nå som du vet hvordan skriptet fungerer og hvilke svitsjer som er nødvendig, kan du starte Notepad, skrive kommandoen og lagre filen som RobocopyBackup.cmd. For å sikre at skriptet og den åpne loggfilen ikke forstyrrer sikkerhetskopien, opprettet jeg en mappe i rotkatalogen som heter BackupTool (C: \ BackupTool) og lagret skriptet der.

Loggfilen finner du i samme katalog som skriptet etter hver sikkerhetskopiering. Husk at mens loggfilen er en enkel tekstfil, kan den være større enn Notisblokk kan håndtere. Som sådan kan det være lurt å bruke Wordpad eller en annen tekstbehandler for å åpne og vise loggfilen.

Nå, når du vil lage en ekstra sikkerhetskopi, kan du bare dobbeltklikke på RobocopyBackup.cmd for å starte den. Når det er gjort, kan du undersøke Backup.log-filen. Du kan også bruke oppgaveplanleggeren til å kjøre RobocopyBackup.cmd automatisk regelmessig hvis du vil.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com