Hvordan bruke port forwarding i VirtualBox

Hvordan bruke port forwarding i VirtualBox Trenger du å holde VirtualBox VM-er i et annet nettverk, men likevel ha tilgang til dem? Bruk portvideresending for å gjøre dette enkelt.

Hvis du er avhengig av VirtualBox, kjenner du sannsynligvis det grunnleggende i nettverkssystemet: Du oppretter en virtuell maskin og bruker enten NAT eller Bridged for nettverk. Ting er at hvis du bruker NAT (for å holde de virtuelle maskinene dine på et annet IP-adresseskjema enn det primære nettverket), vil du ikke kunne nå de gjeste-serverne. Hvis du bruker Bridged Networking, havner de virtuelle maskinene på firmaets nettverk. Selv om Bridged er langt enklere enn NAT, kan det i noen tilfeller betraktes som et sikkerhetsproblem (spesielt hvis du bruker disse VM-ene til utviklings- eller testformål).

Mer om Open Source

 • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
 • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
 • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
 • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

Så hva gjør du når du vil isolere VM-ene til et annet nettverk, men likevel ønsker å nå bestemte tjenester (via spesifikke porter)? Du bruker portvideresending.

Velge din exit 7-strategi for Windows 7: Fire alternativer (TechRepublic Premium)

Jeg kommer til å lede deg gjennom trinnene for å sette opp en port forwarding-regel i VirtualBox. Jeg skal demonstrere prosessen med å lage en regel for SSH til en Ubuntu Desktop-maskin, men denne samme prosessen kan gjøres med nesten alle gjester som aksepterer Secure Shell-trafikk. Dette eksemplet kan også modifiseres for bruk på hvilken som helst port for enhver tjeneste.

Hva trenger du

Det eneste du trenger for å få dette til å gjøre er:

 • VirtualBox installert og kjørt.
 • En gjest VM som aksepterer SSH-trafikk.

Og det er det. La oss jobbe.

Opprette regelen

Åpne VirtualBox og velg VM du vil endre. Klikk Innstillinger, og klikk deretter kategorien Nettverk. I nettverksvinduet utvider du Avansert-delen og klikker Port Videresending ( Figur A ).


Figure A: The Port Forwarding button.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Figur A: Port Forwarding-knappen.

I vinduet Port Forwarding Rules klikker du på + -knappen og fyller ut den nye regelen som sådan:

 • Navn - SSH
 • Protokoll - TCP
 • Host IP - la være tomt
 • Vert Port - 2222
 • Gjestens IP - la stå tomt
 • Gjestehavn - 22

Når du har fylt ut det ( figur B ), klikker du OK for å lagre regelen.


Figure B: Our new port forwarding rule.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Figur B: Vår nye havnevideresendingsregel.

Én ting å merke seg: Hvis du legger igjen IP-adressen til verten, vil den være 127.0.0.1 og forlate gjestens IP-adresse tom, vil standard være den IP-adressen som er tilordnet gjesten. Dette er det mest logiske valget, ettersom IP-adresser endres og du aldri vet hvilken adresse du skal koble til fra.

Hvis gjest VM ikke kjører, start den opp og vent til oppstartsprosessen er fullført.

Kobler til gjesten

Nå er det på tide å koble seg til gjesten. Slik det står, dirigerer vi port 2222 på verten til port 22 på gjesten. Så hvis du er på Host-maskinen, sikrer du Shell til gjesten med kommandoen:

 ssh -p2222 e- postbeskyttet 

Der USERNAME er et gyldig brukernavn på Gjesten. Du blir bedt om brukerpassordet og får tilgang.

Men hva hvis du prøver å få tilgang til Gjesten fra en annen maskin enn verten? Enkelt, du vil bruke Host IP-adressen i stedet for 127.0.0.1. Med andre ord, hvis IP-adressen til verten er 192.168.1.30, og du ønsker å få tilgang til den gjesten fra en annen maskin på 192.168.1.x-nettverket, utsteder du kommandoen:

 ssh -p2222 e- postbeskyttet 

Der USERNAME er et gyldig brukernavn på Gjesten.

Du vil bli bedt om å gjeste brukerens passord, og (ved vellykket godkjenning) få tilgang.

Gjestetilgang gjort enkelt

Og det er alt som er for å sette opp en port forward-regel, slik at du får tilgang til en VirtualBox Guest som kjører på et annet nettverksadresseopplegg enn verten.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com