Hvordan bruke ForkLift 3 til å administrere filer som kjører macOS

Bilde: Mathias Rosenthal, Getty Images / iStockphoto

De fleste Mac-brukere er avhengige av at MacOS native Finder kan administrere filer. Finder er svært pålitelig og presenterer et felles, kjent grensesnitt, selv om det har begrensninger. Heldigvis adresserer ForkLift 3 fra BinaryNights disse begrensningene direkte.

Mer om Apple

 • Apples 5 viktigste forretningstjenester i tiåret
 • iPhone 11: Et jukseark
 • Apple Watch Series 5: Et jukseark
 • 20 Apple-tastatursnarveier forretningsbrukere trenger å vite

Last inn $ 29, 95-appen, så lærer du hvorfor ForkLift tjener høye brukervurderinger, inkludert på TechRepublic søsterside Download.com. I tillegg til å skryte av to filhåndteringsruter, som betydelig reduserer prosessen med å kopiere og flytte filer ved å tillate enkle dra-og-slipp-operasjoner uten først å måtte åpne et annet Finder-vindu, pakker programmet mange tilpassbare preferanser, muligheten til å overføre filer ved å bruke FTP- og filforhåndsvisninger for både lokale og fjernlagrede filer. I tillegg er programmet rett og slett raskt, inkludert når du overfører filer til Amazons S3-skylagringstjenester, og støtter ekstern filoverføring ved hjelp av en rekke protokoller.

Med muligheten til å plassere ForkLift 3 i macOS-menylinjen, som BinaryNights refererer til som ForkLift Mini, er det raskt å få tilgang til filstyring og overføre funksjoner. Ved å bruke ForkLifts Quick Open-funksjon, som tillater direkte tilgang til apper, kommandoer og ressurser fra programmet og åpner dem, akselereres det ytterligere å utføre vanlige handlinger. Synkroniseringsfunksjoner tillater synkronisering av filer mellom flere kataloger, uavhengig av om katalogene er lokalisert på samme vert.

ForkLift 3s forhåndsvisningsfunksjoner ( figur A ) hjelper deg også med å spare tid. Ved automatisk å vise filmetadata i forhåndsvisningspanelet, hjelper ForkLift 3 med å bekrefte filer det gjelder ved å presentere filtype, størrelse, opprettelse og endringsdatoer, tillatelser og eierdata, sammen med miniatyrbilder av bildet (inkludert for vanlige kontorfiler og PDF-filer) og muligheten til å spille av lyd- og videoprøver for tilsvarende filer.

Figur A

Bilde: BinaryNights

Programmet fungerer omtrent som Finder. Navigeringsbanelinjer vises øverst i hver filhåndteringsrute. Bare naviger til filstedet der filene er til stede som du ønsker å kopiere eller flytte. I den andre ruten navigerer du til målstedet, og kopier deretter filer mellom de to stedene, eller dra og slipp filene for å flytte dem.

ForkLift 3s Vis-meny presenterer tre alternativer for å justere hvordan filer og mapper vises i den uthevede ruten: Som Liste, som kolonner eller som ikoner. Bare velg alternativet du vil bruke, og ruten tilpasser seg automatisk til å bruke den visningen.

Tilgjengelige filhåndteringstilpasninger er omfattende. Klikk på Vis og velg Vis visningsalternativer for å vise en rekke elementer som kan vises for filer og mapper, inkludert datoer opprettet, endret og lagt til, vis skjulte filer, hvis resultat kan sees i figur B, bruk vekslende bakgrunn, og vis forhåndsvisning av ikon. Som med Finder, kan du velge å arrangere og sortere filer og mapper etter navn, dato, type, størrelse og koder, blant andre alternativer.

Figur B

Bilde: BinaryNights

Som med Finder, kan du tilpasse ForkLift 3-sidefeltet ved å dra ofte brukte mapper og plasseringer til venstre Favoritt-rute. Fordi du kan legge til lokale stasjoner, eksterne verter, iCloud, Dropbox og andre lagringssteder, så vel som slike skytjenester som Amazon S3, blir sidefeltet raskt en ofte brukt navigasjonslinje.

Aktiviteter som er tilgjengelig fra ForkLift 3-verktøylinjen, tillater administrering av filoverføring. Ved å klikke på Vis og deretter velge Vis aktiviteter, blir du bedt om å vise status for alle aktive filoverføringer, inkludert overføringshastighet og generell fremføring av filoverføring.

Bare ved å klikke på filer blir du bedt om at filens tilsvarende metadata vises i forhåndsvisningspanelet som vises i programmets høyre vindu. Du kan også skjule automatiske forhåndsvisninger ved å klikke på Vis og velge Skjul forhåndsvisning.

Flere eventyrlystne brukere som ønsker å redigere tekst og lignende støttede filer direkte i ForkLift 3, kan gjøre det ved å klikke i filen og legge inn redigeringer. Funksjonen fungerer med lokale og eksterne filer. Husk å klikke på Lagre for å registrere endringene du har gjort.

Hvis du vil koble til eksterne servere for å overføre filer, klikker du på Gå fra menylinjen og klikker på Koble til. Angi deretter protokollen. Følgende protokoller støttes:

 • SFTP
 • FTP
 • FTP TLS
 • WebDAV
 • WebDAV HTTPS
 • Amazon S3
 • Bakblåse B2
 • Google Disk
 • Rackspace CloudFiles
 • SMB
 • AFP
 • NFS
 • VNC

Angi deretter serveren, brukernavnet og passordet og klikk på Koble til.

ForkLift 3s preferanser, som du får tilgang til ved å klikke ForkLift fra macOS-menylinjen, og tillater å tilpasse en rekke overføringsinnstillinger, for eksempel båndbreddegrenser og innstillinger for feilhåndtering. Programmets alternativer tillater også å sjekke automatisk for oppdateringer, aktivere Dark Mode, aktivere ForkLift Mini, gjenopprette vinduer og faner ved oppstart, og spesifisere terminalapplikasjonen som skal brukes når du velger terminalfunksjoner direkte fra ForkLift 3.

Med doble filhåndteringsruter, mange filoverføringsprotokollstøtte, imponerende overføringshastigheter på grunn av at programmet utnytter flere tilkoblinger for å akselerere operasjoner, og til og med sin egen programfjerningskonsoll for fjerning av programmer, er ForkLift 3 et kapabelt verktøy full av funksjoner som mer enn trekker dens vekt.

Apple Weekly Newsletter

Enten du trenger tips om iPhone og Mac eller oversikt over bedriftsspesifikke Apple-nyheter, har vi deg dekket. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

Se også

 • Hvordan bli en iOS-utvikler: Et jukseark (TechRepublic)
 • Topp 20 Apple-snarveier for forretningsbrukere (gratis PDF) (TechRepublic)
 • Hvordan du enkelt overfører filer mellom Android og macOS (TechRepublic)
 • Hvordan holde macOS-stasjoner rene med Disk Cleaner (TechRepublic)
 • Når Windows-brukere bytter til Mac: Essential software og handy tools (ZDNet)
 • Det krever arbeid å holde dataene dine private online. Disse appene kan hjelpe (CNET)
 • Beste oppgavelister-apper for å håndtere oppgaver på hvilken som helst plattform (Download.com)
 • Få mer Apple-relatert dekning (TechRepublic på Flipboard)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com