Hvordan bruke utvidelsen Firefox Multi-Account Containers

Slik installerer du Firefox Multi-Account Containers-utvidelsen Hvis du ønsker å få enda mer privatliv fra Firefox, viser Jack Wallen deg hvordan du legger til og bruker Multi-Account Containers-utvidelsen for å beskytte surfingens fotavtrykk.

Nylig skrev jeg om hvordan Mozilla ga ut et verktøy for å hjelpe deg med å gjenvinne personvernet ditt tilbake fra Facebook med Mozilla Facebook Container Extension. Dette spesielle verktøyet ble bygd ut av et annet bredere nettlesertillegg, kalt Firefox Multi-Account Containers.

Denne utvidelsen lar deg holde visse deler av surfingen din adskilt i containerfaner som hjelper med å bevare personvernet ditt. Hver fane er fargekodet og lar deg til og med bruke flere identiteter for nettsteder, alt i samme nettleser. Selv om utvidelsen ikke er så intuitiv som du måtte ønske, når du først har forstått hvordan den fungerer, blir den ganske enkel å bruke.

Funksjonssettet inkluderer:

 • Lar deg logge på to forskjellige kontoer på samme nettsted.
 • Lar deg isolere nettstedene dine fra hverandre ved å containere faner.
 • Lar deg unngå å legge igjen et sosialt nettverksavtrykk for å forhindre at disse nettstedene sporer deg.

La oss installere Firefox Multi-Account Containers-utvidelsen og komme opp i fart med bruken.

Installasjon

Å installere Firefox er ganske enkelt. Jeg vil advare deg, denne utvidelsen er ikke tilgjengelig for verken Android eller iOS. Det er imidlertid tilgjengelig for alle stasjonære iterasjoner på plattformen. Likevel anbefaler jeg sterkt å legge denne utvidelsen til bærbare datamaskiner som er avhengige av Firefox. Når dette er installert, kan du glede deg over litt mer privatliv mens du er på farten.

Med det sagt, la oss installere.

 1. Åpne Firefox.
 2. Pek nettleseren til den offisielle siden til utvidelsen til Firefox Multi-Account Containers.
 3. Klikk på Legg til Firefox.
 4. Når du blir bedt om det, klikker du på Legg til.
 5. La installasjonen fullføre.

Det er alt det er å gjøre. Ingen grunn til å starte Firefox på nytt, utvidelsen er klar til bruk.

bruk

Når det er installert, finner du et nytt ikon på verktøylinjen. Klikk på det ikonet for å avsløre rullegardinmenyen utvidelse ( figur A ).

Figur A

Rullegardinmenyen Firefox Multi-Account Containers Extension.


Fra rullegardinmenyen kan du bruke de forhåndsdefinerte kategoriene, eller du kan klikke på + -knappen og opprette en ny kategori. De forhåndsdefinerte kategoriene er:

 • Arbeid
 • Banking
 • Shopping

MERKNAD: Hvis du allerede har lagt til Facebook Container Extension, vil den automatisk legge til Facebook-kategorien.

La oss legge til en teknisk kategori og deretter legge til nettstedet TechRepublic. Dette er hvordan:

 1. Klikk på utvidelsesikonet på verktøylinjen.
 2. Klikk på + -knappen fra rullegardinmenyen.
 3. Gi kategorien et navn, velg en fanefarge, velg et ikon og klikk OK ( figur B ).

Figur B

Legger til en ny kategori.

Nå må vi legge til et nettsted. Klikk på utvidelsesfanen og klikk deretter på den nyopprettede kategorien. Dette vil åpne en fane (komplett med den konfigurerte kategorien farge for kategorien). Pek den fanen til nettstedet du vil legge til i kategorien. Når nettstedet er åpent, klikker du på utvidelsen-rullegardinmenyen en gang til. Du vil nå se alternativet for å alltid åpne nettstedet i den valgte kategorien ( figur C ). Klikk i avmerkingsboksen for 'Alltid åpen i KATEGORI' (Hvor KATEGORI er den valgte kategorien).

Figur C

Legge til TechRepublic i kategorien Tech.


Du er ikke ferdig. Man skulle tro at dette burde være alt som er nødvendig. Men hvis du lukker fanen, åpner en ny fane og peker den mot nettstedet du nettopp la til, vil du bli presentert for en side som spør om du alltid vil åpne det aktuelle nettstedet i den tildelte kategorien. Du kan enten klikke på Åpne i gjeldende beholder eller Åpne i CATEGORY Container (der CATEGORY er den valgte kategorien - figur D ).

Figur D

Det siste trinnet for å legge til et nettsted.


Du kan enten kjøre denne handlingen en gang, eller merke av i ruten for Husk min beslutning om dette nettstedet. Hvis du vet at du vil at dette nettstedet alltid skal åpnes i en container-fane, klikker du i avmerkingsboksen og deretter klikker på knappen for Åpne i CATEGORY Container (der CATEGORY er den valgte kategorien).

Neste gang du åpner det aktuelle nettstedet, åpnes det automatisk i den angitte containerkategorien.

Lagt til personvern

Det er alt som er for å legge til et nytt lag med personvern til Firefox-nettleseren. Jeg anbefaler på det sterkeste å bruke denne utvidelsen, spesielt hvis du er avhengig av sosiale nettverk for å spre ordet om virksomheten din eller tjenestene dine. Det siste du ønsker er å la disse nettstedene enkelt spore ditt webavtrykk. Med utvidelsen Firefox Multi-Account Containers får du litt ekstra personvern, samtidig som du lar deg bruke flere kontoer for alle nettsteder du bruker. Gi denne utvidelsen en gang, og se om det ikke havner i å bli en fast inventar i Firefox.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com