Hvordan bruke Finder-raske handlinger i macOS Mojave

Hvordan bruke Finder Quick Actions i macOS Mojave Quick Actions er en måte å bidra til å gjøre macOS desktop livet ditt litt mer effektivt. Jack Wallen viser deg hvordan du aktiverer og bruker denne funksjonen.

Som travle fagfolk, prøver vi alle å finne de mest effektive måtene å jobbe på. Noen ganger betyr dette å vedta store endringer i arbeidsflyten, mens andre ganger betyr det å gjøre mindre justeringer. Uansett hvordan du finjusterer oppgavene dine, betyr hver positive justering å gjøre mer.

Mer om Apple

  • Apples 5 viktigste forretningstjenester i tiåret
  • iPhone 11: Et jukseark
  • Apple Watch Series 5: Et jukseark
  • 20 Apple-tastatursnarveier forretningsbrukere trenger å vite

En slik mindre justering (som kan ha store utbetalinger) er en mindre kjent funksjon i macOS Mojave, kalt Quick Actions. Til å begynne med, kan du tenke at denne funksjonen er noe å bare trekke fra seg. Men etter å ha brukt det en stund, vil du finne at Quick Actions er et middel til en veldig effektiv slutt.

Hva er raske handlinger?

Enkelt sagt, Hurtige handlinger er knapper som du finner i Finder, som lar deg med et museklikk eller trykk på en styreflate utføre visse handlinger på en fil. Rask handlinger kan gjøre ting som:

  • Roter en video eller et bilde.
  • Trim en video eller et bilde.
  • Lag en PDF fra et dokument.
  • Åpne en fil for markering.

Hva som er tilgjengelig for Quick Actions-funksjonen avhenger av, hvilke applikasjoner du har installert og / eller eventuelle eksisterende Apple-skript du har. Du kan også lage tilpassede hurtighandlinger ved hjelp av det innebygde automatiseringsverktøyet. Uansett hvilke handlinger du har laget, kan du gjøre dem tilgjengelige i Finder, noe som skaper en veldig effektiv arbeidsflyt med filene dine. La oss finne ut hvordan du gjør denne funksjonen tilgjengelig og hvordan du bruker den.

Aktivere raske handlinger

For å få tilgang til raske handlinger, må du aktivere Finder-forhåndsvisningssiden. For å gjøre det, åpner du finneren og skriver inn tastekombinasjonen Skift + Kommando + p ( figur A ).

Figur A: Finder-sidefeltet åpent for forretninger.

Klikk på en fil eller mappe i Finder. Du bør se, nederst på sidefeltet, de tilgjengelige hurtighandlingene for hva du har valgt ( figur B ).

Figur B: Jeg har valgt en mappe som avslører visse handlinger.

Her kan du se to handlinger jeg har opprettet ved hjelp av Automator-verktøyet: En for å lage et arkiv og en for å opprette en JPG. Hvis du vil tilpasse hvilke handlinger som er tilgjengelige, klikker du på Mer-knappen og deretter på Tilpass, som åpner utvidelsesvinduet i Finder-fanen ( figur C ).

Figur C: Alle tilgjengelige utvidelser for Finder.

I vinduet Finder Extensions kan du aktivere eller deaktivere alt du vil vises i delen Hurtige handlinger på sidefeltet. Når du har aktivert alle de raske handlingene du ønsker, lukker du utvidelsesvinduet, og du er god til å gå.

Klikk på Hurtighandling-knappen du vil aktivere den i filen eller mappen, og handlingen vil starte, uten å måtte åpne et tredjepartsprogram, kjøre en kommando eller hoppe gjennom noen andre bøyler. Det er hvor enkle raske handlinger er.

Det er alt

Og det er alt som er å bruke macOS Quick Actions. Det er en veldig praktisk måte å bidra til å gjøre macOS-livet ditt litt mer effektivt. Husk imidlertid hvilke raske handlinger som er tilgjengelige i Finder-sidefeltet, alt avhengig av handlinger og skript som du har opprettet eller installert på Mac-maskinen.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com