Hvordan bruke Fedora-moduloppbevaringsstedet

Hvordan bruke Fedora dnf-moduloppbevaringsstedet Jack Wallen illustrerer hvordan man benytter seg av det nye Fedora dnf-moduloppbevaringsstedet.

Hvis du er bruker av enten Fedora Desktop eller Server, forstår du at distribusjonen noen ganger kan være litt for blødende. Hvis du foretrekker denne distribusjonen, men heller vil kontrollere hvor raskt ting blir oppdatert, er det en løsning som ble distribuert i den 28. iterasjonen av plattformen.

Mer om Open Source

  • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
  • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
  • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
  • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

Den løsningen er modularitet. Ved hjelp av en dnf-underkommando kan du få tilgang til et sett med moduler som definerer alternative versjoner av populær programvare. Så hvis Fedoras standardoppgraderingssti er for rask for deg, kan du beholde tilgangen til eldre rammer og / eller verktøykjeder som støtter et bredere utvalg av applikasjoner.

I motsetning til Software Collections, installerer ikke den modulære tilnærmingen flere versjoner av programvare parallelt. I stedet, med det modulære depot, vil bare en versjon bli installert på et system, og brukeren har ansvaret for å velge hvilken versjon.

Jeg vil demonstrere hvordan jeg bruker det modulære lagringsstedet for å installere en spesifikk versjon av MongoDB på Fedora Server 29.

Hva trenger du

Det eneste du trenger er en fungerende installasjon av Fedora Server (eller Desktop) og en brukerkonto med sudo-rettigheter.

Liste over moduler

Den første tingen å gjøre er å liste ut de tilgjengelige modulene. Dette viser en versjon av programvaren som kan installeres. For å gjøre dette, logg deg på serveren (eller åpne et terminalvindu) og gi kommandoen:

 dnf-modulliste 

Utgangen fra kommandoen viser en liste over alle tilgjengelige moduler for plattformen (så vel som versjonene som er klare til installasjon som vist i figur A ).

Figur A

MongoDB er inkludert i modullisten.


Som du kan se, er det to versjoner (aka "streams") av MongoDB tilgjengelig, 3.4 og 3.6. Hvis du ikke vil bla gjennom hele listen, kan du spesifisere en målpakke slik:

 dnf modul liste mongodb 

Utdataene fra den kommandoen viser bare MongoDB ( figur B ).

Figur B

MongoDB alene i listene.


Installere en modul

Hver modul er oppført etter navn, strøm, profil og sammendrag. Vi ønsker å installere av Stream og Profil. Vi installerer MongoDB Steam 3.4 og Profilserver. For å gjøre dette, gi kommandoen:

 sudo dnf module installer mongodb: 3.4 / server 

Dette vil fange opp alle nødvendige avhengigheter for dampen og profilen som blir bedt om, og installere alt som trengs for at pakken skal fungere ordentlig.

Hvis du ikke er sikker på at det er strømmen / profilen du ønsker, kan du få mer informasjon om den aktuelle kombinasjonen med kommandoen:

 dnf module info mongodb: 3.4 / server 

Som du kan se ( figur C ), vil den kommandoen vise en beskrivelse av programvaren som skal installeres, samt gjenstandene (avhengigheter).

Figur C

Mer informasjon om versjonen av MongoDB som skal installeres.


Installere en annen strøm / profil

Hva om du vil bytte en strøm eller profil? Si for eksempel at du vil flytte fra MongoDB 3.4 / server til 3.6 / default? Alt du trenger å gjøre er å installere den nye strømmen / profilen, som erstatter den gamle. For øyeblikket har vi 3.4 / server installert. Hvis du vil gå til 3.6 / default, utgir du kommandoen:

 sudo dnf module installer mongodb: 3.6 / default 

Som du kan se ( figur D ), viser sammendraget tydelig 3.4 / serverforekomsten skal erstattes med 3.6 / default.

Figur D

Bytte ut gjeldende strøm / profil.


Etter den installasjonen er du god til å gå.

En ny måte å tenke på (om installasjon)

Fedora dnf-modulverktøyet gir deg en ny måte å tenke på å installere på Linux-plattformen. Denne modulære tilnærmingen gir deg enda mer fleksibilitet enn du noensinne har hatt glede av i et operativsystem med blødningskant.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com