Hvordan bruke dokumentreformering i LibreOffice 6.3.0.4

Slik bruker du redigering av dokumenter i LibreOffice 6.3.0.4 Med LibreOffice kan du nå redigere tekst i dokumenter. Finn ut hvordan.

Det kan være tidspunkter der selskapet ditt trenger å dele et dokument som inneholder sensitiv informasjon. Når det skjer, hva gjør du? Hvis du tilfeldigvis ansetter LibreOffice, og har installert den nyeste versjonen, bruker du den nye dokumentredigeringsfunksjonen.

Hvis du aldri har hørt om redaksjon, er ideen enkel: Svart ut et avsnitt eller avsnitt av tekst slik at de ikke kan leses under noen omstendigheter. Og nå som LibreOffice inneholder denne funksjonen, trenger du ikke å henvende deg til enda et tredjepartsverktøy for å få det til.

Men hvordan bruker du LibreOffices redigeringsfunksjon? Det er ikke så lett som det skal være, men det er heller ikke veldig utfordrende. La oss finne det ut.

10 gratis alternativer til Microsoft Word og Excel (TechRepublic nedlasting)

Hva du trenger

Det er klart at du trenger et dokument for å redigere. Du trenger også den siste versjonen av LibreOffice installert.

Slik redigerer du tekst i LibreOffice

Redigerer tekst er rett frem - når du vet hva du leter etter. Hvis du bruker LibreOffice-fane-grensesnittet, finner du Rediger-knappen i kategorien Gjennomgang ( figur A ).

Figur A

The Redact button in the tabbed view.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Rediger-knappen i fanen.

Hvis du bruker standard verktøylinjevisning, finner du alternativet Redaksjon i Verktøy | Redact ( figur B ).

Figur B

The Redact button in the standard toolbar view.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Rediger-knappen i standard verktøylinjevisning.

Åpne dokumentet som inneholder teksten som skal redigeres. Merk: Dokumentet skal være fullstendig og fullstendig redigert, da du ikke kan redigere tekst i Redact-modus. Når det aktuelle dokumentet er åpnet, klikker du Rediger-knappen, og dokumentet åpnes i LibreOffice Draw. Sammen med det nye vinduet vil en flytende Redaction-verktøylinje vises ( figur C ).

Figur C

The floating Redaction toolbar.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Den flytende redaksjon-verktøylinjen.

På den flytende verktøylinjen har du to forskjellige alternativer for redaksjon:

  • Velg rektangel
  • Velg fritt

Med mindre du har en veldig stødig hånd, er det beste alternativet å velge rektangel. Klikk på den knappen og merk deretter teksten i dokumentet som skal redigeres ( figur D ).

Figur D

Text selected for redaction.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Tekst valgt for redaksjon.

Når du har valgt teksten for redaksjon, gå tilbake til den flytende Redact-verktøylinjen og klikk på rullegardinmenyen (direkte til venstre for PDF-ikonet). Denne rullegardinmenyen ( figur E ) inneholder to alternativer:

  • Redact Export White
  • Redact Export Black

Figur E

The Redact drop-down.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Redact-rullegardinmenyen.

Du vil velge Redact Export Black-alternativet. Hvis du velger Redact Export White-alternativet, eksporteres redaksjonen med 50% opacitet, noe som ikke er en redaksjon i det hele tatt. Ved å velge Redact Export Black, eksporterer du den redigerte teksten fullstendig (og ugjenkallelig) blacked out ( figur F ).

Figur F

Our redacted text.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Vår redigerte tekst.

Når du velger Redact Export Black-alternativet, blir du bedt om å navngi og lagre den nye PDF-filen.

Og det er alt som er for å redigere tekst i den siste versjonen av LibreOffice. Du kan redigere dokumenter i hvert av LibreOffice-verktøyene, så det er ikke bare begrenset til Writer. Nyt dette nye sikkerhetsnivået for firmadokumentene dine.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com