Hvordan bruke DNF-pakkesjefen

Slik bruker du DNF Package Manager Hvis du har migrert til Fedora Desktop eller Server og ønsker å komme opp i fart med DNF Packaging Manager, gir Jack Wallen deg det grunnleggende.

Er du Fedora stasjonær eller server bruker? I så fall, visste du at distribusjonen har migrert til en ny pakkehåndterer? Det er riktig, i stedet for at yum er standard kommandolinjeverktøy for å installere applikasjoner, heter den nye ungen i byen DNF. DNF står for Dandified Yum og ble introdusert langt tilbake i Fedora 18 og ble standard i Fedora 22.

Mer om Open Source

  • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
  • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
  • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
  • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

For de som ennå ikke har prøvd det (fordi yum fremdeles eksisterer på fordelingen og vanene er vanskelige å bryte), beregner DNF automatisk avhengigheter og bestemmer handlingene som kreves for å installere pakker. DNF gjør det også enklere å vedlikeholde grupper av pakker, og eliminerer behovet for å manuelt oppdatere hver relaterte pakke ved å bruke rpm.

Hvordan bruke DNF

Men hvordan bruker du DNF? Den er faktisk veldig lik den fra YUM. La oss se på det grunnleggende ved bruk av DNF. Den grunnleggende bruken av DNF er dnf-alternativspakke . Si at du vil installere rkhunter på Fedora Server-plattformen din med DNF. For å gjøre dette, gi kommandoen sudo dnf install rkhunter . Hvis du vil fjerne den samme pakken, må du utgi kommandoen sudo dnf remove rkhunter .

Hva om du vil oppdatere Fedora Server-installasjonen? DNF lar deg også gjøre det. Gi kommandoen sudo dnf-oppdateringen, og du er god til å gå.

Installer grupper

DNF lar deg også enkelt installere via grupper. For å finne ut hvilke grupper som er tilgjengelige, utgi kommandoen sudo dnf gruppeliste . Finn gruppen du vil installere, og utgi kommandoen sudo dnf group install GROUPNAME (Hvor GROUPNAME er gruppen som skal installeres). For eksempel kan installering av Web Server-gruppen utføres med kommandoen sudo dnf group install "Web Server" .

Sørg for å plassere flernordgruppenavn i sitater, ellers vil DNF feile. Og det er ganske mye essensen av å bruke DNF. Det er mye mer for det, så gi kommandoen mann dnf for å lære mer. Glad pakkehåndtering.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com