Hvordan bruke Adobe Audition til å fjerne plosiver i lyd

Ant Pruitt

Noen antar at redigering av lyd til kreative prosjekter er en skremmende oppgave. De har rett. Det er. Noe av det er det.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Jeg vil gjerne dele en av de enkleste måtene å rette et vanlig problem i dialoglyd-plosiver, som kan løses ganske få sekunder i Adobe Audition. Dette er hvordan.

Velge din exit 7-strategi for Windows 7: Fire alternativer (TechRepublic Premium)

Hva er et plosivt?

Plosiver er spesifikke lyder i tale, som kommer fra å si bokstaver som "t, " "k" eller "p." Når du snakker disse brevene, utviser du naturlig nok et raskt utbrudd av luft mens du melder deg ut. Tenk på ordet "pickles". Når du snakker dette ordet til en mikrofon, spiller du inn ordet, men akkurat som du sier den første bokstaven, vil mikrofonen fange den luften som lyd. Typisk er det en dyp basslyd med høy amplitude. Dette kan være forstyrrende for lytterne eller seerne når de hører det.

Hvordan fikser jeg plosiver i lyd?

Det er et par måter å fikse plosiver på. Den beste løsningen er å være oppmerksom på hvordan du eller talentet ditt snakker inn i mikrofonen. En frontrute eller popfilter er også en enkel måte å redusere at det blir tatt opp plosiver på. Å skyve mikrofonen vekk fra talentet kan hjelpe, men du risikerer at lydnivåene er for lave. Eller, avhengig av mikrofonen, kan du legge mikrofonen rett på talentets lepper for å forstyrre utbruddet av luft. Har du noen gang lagt merke til at musikere på scenen sang inn en mikrofon med leppene på mikrofonen? Det er en grunn til det.

Imidlertid, hvis du må fikse lister i posten, gjør Adobe Audition det enkelt med FFT-filtereffekt. Audition lar deg se lydbølgeformen. I de fleste tilfeller vil plosivet være lett synlig når det spisser bølgeformen. Se figur A som et eksempel.

Figure A

" data-credit="Ant Pruitt" rel="noopener noreferrer nofollow">

Figur A

Ant Pruitt

Når du har identifisert det mykgjørende, kan du spille det av bare for å være sikker. Igjen, det vil høres ut som luftet blir strømmet inn i mikrofonen.

La oss fjerne det pussive. Bruk først tidsvalgverktøyet ("t" på tastaturet) og fremhev problemområdet for lyden din. Hvis du har vanskelig for å velge lydområdet, kan du zoome inn på tidslinjen ved å rulle med musehjulet for å få en bedre visning ( figur B ).

Figure B

" data-credit="Ant Pruitt" rel="noopener noreferrer nofollow">

Figur B

Ant Pruitt

Naviger til FFT-filteret via Effects-menyen og velg Filter og EQ, og velg deretter FFT-filter ( Figur C ).

Figure C

" data-credit="Ant Pruitt" rel="noopener noreferrer nofollow">

Figur C

Ant Pruitt

FFT-filteret har flere innebygde forhåndsinnstillinger. Spesifikt er det en forhåndsinnstilling som heter "kill the mic rumble" ( figur D ).

Figure D

" data-credit="Ant Pruitt" rel="noopener noreferrer nofollow">

Figur D

Ant Pruitt

Dette er den perfekte forhåndsinnstillingen du kan bruke til å fikse plosiver som du finner i dialoglyden. Etter at du har valgt forhåndsinnstillingen, klikker du ganske enkelt på bruk-knappen. Du vil merke at bølgeformen din vil endre seg, og toppen reduseres ( figur E ). Ved avspilling vil du høre at limstoffet er minimert.

Figure E

" data-credit="Ant Pruitt" rel="noopener noreferrer nofollow">

Figur E

Ant Pruitt

Der har du det. Å fjerne plosiver fra lyd er like enkelt som noen få klikk på musen eller tastatursnarveien. Selvfølgelig er det viktig å minimere plosiver før innspilling, men hvis de blir tatt, kan du jobbe gjennom dem med Adobe Audition.

Hvilke tips har du for å fjerne plosiver i lyd? Bruker du Adobe Audition? Gi meg beskjed i kommentarene nedenfor.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com